Jul

Sådan går det Signe fra 'Tvillingerne og Julemanden': I dag er hun danmarksmester

Marie Højgaard blev landskendt, da hun var med i 'Tvillingerne og Julemanden'. Men hun har altid haft en passion, som hun er danmarksmester i.

Hun bragede ind i de danske stuer med et brag i første afsnit af TV 2s julekalender i 2013. Rent bogstaveligt. Sammen med sin tv-tvillingebror Peter (Martin Hempel Barkholt) væltede hun nemlig en masse gryder i sin mors café til et ordentligt rabalder i første afsnit af 'Tvillingerne og Julemanden'. 

Det lagde på mange måder kimen til en december fyldt med rabalder. En juletid som blev fejret med hele Danmark og som Marie husker tydeligt.

Julekalenderen genudsendes i øjeblikket på TV 2 hver aften, hvor tvillingerne skal hjælpe julemanden Nicholas med at redde julen.

Marie Højgaard Andersen er i dag 16 år gammel og går i 1.g på Aarhus Katedralskole. Hun var kun 10 år, da hun fik rollen foran 400 andre piger med skuespillerdrømme. Sammen med en veninde var hun taget til casting med nul forventninger i bagagen. Derfor var overraskelsen også stor, da der efter adskillige uger kom bud efter Marie igen. 

Efter flere castings blev hun endelig udvalgt til den ene hovedrolle som Signe. Derefter fulgte fire måneder med optagelser, der primært foregik i Nordjylland omkring gården Klarupgaard. 

- Jeg blev vildt glad og overrasket. Det regner man jo ikke med, når man er så lille, og man sidder og laver perleplader, siger Marie Højgaard Andersen til TV 2.

- Mine tanker kredsede kun omkring julekalender det år. Vi lavede optagelser, og så var hele min december fyldt med interviews og gallapremierer rundt i landet. Det var vildt, siger Marie Højgaard Andersen.

De mange lange dage betød, at skuespillerne blev knyttet som en stor familie i månederne med optagelser. Det var også mødet med julekalenderens kendte skuespillere, som fik Marie til at forstå, at hun stod foran en oplevelse, hun aldrig ville glemme.

Marie Højgaard Andersen som tiårig.
Marie Højgaard Andersen i dag.

- Da Lars Hjortshøj og de andre skuespillere kom til læseprøve, blev jeg SÅ starstruck! Martin (Martin Hempel Barkholt som spillede Peter) og jeg havde kun set dem på tv, og vi fik så meget optur på. Dér tænkte jeg, at det var sindssygt, at jeg skulle være med, siger hun.

En million kiggede med

Da 'Tvillingerne og Julemanden' blev sendt i 2013 sad 1,1 million mennesker i gennemsnit og fulgte tvillingernes kamp for at hjælpe den knap så kvikke julemand Nicholas. 

INFO OM TVILLINGERNE OG JULEMANDEN

Dansk julekalender fra 2013. 

Det er første gang, den genudsendes. 

Den er en uafhængig efterfølger til 'Ludvig og Julemanden', hvor historien igen følger den elskelige, men klodsede julemand Nicholas som mister alle sine ting, og hvis kone trylles om til en gås af den onde doktor Schwartz. 

Tvillingerne Signe og Peter ser det hele og skal hjælpe Nicholas med at finde Lysets Sten, så han kan bryde forbandelsen. 

Knap 1,1 million fulgte julekalenderen, da den blev sendt i første gang.

Det var første gang Martin Hempel Barkholt (Peter) og Marie Højgaard Andersen (Signe) medvirkede i en tv-produktion.

Det betød, at Marie gik fra ukendt til særdeles kendt på én måned. Hun blev konstant genkendt på gaden, hvor hun skrev autografer og fik taget billeder. Hun og Martin rejste rundt til premierer i Aalborg, Aarhus og København, hvor de snakkede med fans og skrev endnu flere autografer. Selvom det lyder som en drøm, var det også hårdt arbejde, husker Marie.

- Jeg fandt ud af, at jeg var en del af noget større. Noget, som nåede ud til så mangeOg det var hårdt arbejde. Men Martin og jeg syntes, det var fedt og sjovt at møde så mange mennesker, siger hun.

Passionen har aldrig været skuespil

Selv om det var sjovt, savnede hun noget. 

Hele sit liv har hun danset. Dans har altid været passionen, og hun træner stort set hver dag. Faktisk vil hun helst bruge al sin tid på at danse hiphop, ballet og moderne dans. Men det var der ikke tid til under julekalenderen.

- Jeg glædede mig virkelig til at komme i gang med at danse efter julekalenderen var slut. Når vi optog, måtte jeg sætte alt på pause, og jeg var på et dansehold, hvor vi trænede rigtig meget, siger hun. 

Marie Højgaard Andersen mener ikke, at hun er så skarp til ballet endnu, så hun øver to gange om ugen hos Ballet Akademiet i Aarhus. Hiphop derimod har hun fuldstændig styr på. Hendes gruppe har vundet DM fem gange. 

Dog satser hun mere på opvisninger i dans fremfor konkurrencer. 

- Det gør mig så glad at danse. Ligemeget om man er god eller dårlig, så forener det mennesker, siger Marie og fortsætter:

- Jeg bruger dansen til at udtrykke mine følelser. Jeg kommer ud med noget, når jeg bevæger mig. Hvis jeg ikke dansede, tror jeg, at jeg ville blive trist. 

De mange timer med dans har også ført nogle småskader med sig. Hun har blandt andet fået fibersprængninger og vrikket om på anklen. 

- Det er fordi, jeg elsker at springe. Men jeg er simpelthen så dårligt til det!

Selvom hendes tid som julekalenderstjerne er falmet, så er hendes fremtidsdrømme ikke fjernt fra stjernerne. Hun drømmer nemlig om blive astronom og kigge mod de rigtige stjerner. 

- Enten skal jeg læse astronomi eller fysik. Jeg synes, at universet og galakser er vildt spændende, siger hun. 

Martin og Marie skriver ofte sammen, men ses sjældent. 

For fem år siden spillede han hovedrollen som Peter. Video: Alexander Klemp

Hver dag kl. 20.00 kan du se 'Tvillingerne og Julemanden' på TV 2. På TV 2 PLAY kan du altid se et afsnit foran, hvis kl. 20.00 er for sent. Derudover genudsendes julekalenderen hver dag omkring kl. 16.30 og omkring 13.30 i weekenden.