Du kender ham fra 'Tvillingerne og Julemanden' - her er han i dag

Han er blevet voksen, men ser stadig tilbage pÄ 'Tvillingerne og Julemanden' som en af de stÞrste oplevelser i sit liv.

Hver dag i december sender TV 2 julekalenderen 'Tvillingerne og Julemanden' fra 2013, hvor tvillingerne Signe og Peter skal hjĂŠlpe julemanden Nicholas og redde julen. 

Peter bliver spillet af Martin Hempel Barkholt, som pÄ davÊrende tidspunkt var 12 Är. 

I sin unge alder mÄtte han tage den lange rejse med tog fra sin hjemby Odense til optagelser i Aalborg hver uge. Det var nÞdvendigt at bo i Aalborg under optagelserne, da der var arbejde fra morgen til aften. PÄ de hÄrdeste dage blev Martin og hans medskuespiller Marie HÞjgaard Andersen vÊkket kl. 04.00 om morgenen.

INFO OM TVILLINGERNE OG JULEMANDEN

Dansk julekalender fra 2013. 

Det er fĂžrste gang, den genudsendes. 

Den er en uafhĂŠngig efterfĂžlger til 'Ludvig og Julemanden', hvor historien igen fĂžlger den elskelige, men klodsede julemand Nicholas som mister alle sine ting, og hvis kone trylles om til en gĂ„s af den onde doktor Schwartz. 

Tvillingerne Signe og Peter ser det hele og skal hjĂŠlpe Nicholas med at finde Lysets Sten, sĂ„ han kan bryde forbandelsen. 

Knap 1,1 million fulgte julekalenderen, da den blev sendt i fĂžrste gang.

Det var fĂžrste gang Martin Hempel Barkholt (Peter) og Marie HĂžjgaard Andersen (Signe) medvirkede i en tv-produktion.

I fire mÄneder var han nÊsten kun hjemme i weekenden.

En kontrollÞr bemÊrkede, at han sad alene. Han fik besked pÄ, at han ikke mÄtte rejse alene, nÄr han ikke var Êldre. Med sin lyse bÞrnestemme forklarede han togets autoritet, at han mÄtte vÊre stor nok. Han var i Þvrigt pÄ vej pÄ arbejde, fortalte han.

- I dét Þjeblik tÊnkte jeg, at det var specielt. Jeg var pludselig en professionel, som var pÄ vej pÄ arbejde! Men fremover fik jeg en seddel med fra mine forÊldre som bevis pÄ, at jeg var pÄ vej til optagelser, siger Martin Hempel Barkholt.

Ny klasse spĂžrger altid

Martin gÄr i dag i 2. g pÄ gymnasiet og fyldte 18 Är i slutningen af oktober. Selvom han spillede med i en bÞrnejulekalender, glÊder han sig alligevel til at gense kalenderen, som han ikke har set siden 2013. 

For bÄde Martin Hempel Barkholt og Marie HÞjgaard Andersen betÞd deres medvirken i julekalenderen en meget travl december mÄned i 2013. De rejste rundt i hele Danmark, var med i talkshows og skrev autografer - hundredevis af autografer. Alle ville gerne mÞde de to unge skuespillere.

Martin Hempel Barkholt og Marie HĂžjgaard Andersen som de ser ud i dag.
Martin Hempel Barkholt og Marie HĂžjgaard Andersen som de ser ud i dag. Foto: Privat

- Det var helt vildt mÊrkeligt, at folk gerne ville mÞde mig. Det var meget vildere, end jeg havde forventet. NÄr jeg gik rundt i Odense med mine venner, sÄ pegede folk, tog billeder eller kom over og snakkede med mig, siger Martin Hempel Barkholt. 

Henvendelserne fortsatte efter jul og nytÄr og ind i januar. Men sÄ begyndte det ogsÄ at stilne af. Til Martins glÊde. 

- OpmÊrksomhed behÞves ikke hele tiden. Lige sÄ stille blev jeg mig selv igen. Det var en stor kontrast fra december hvor ALT handlede om julekalender til januar, hvor jeg skulle finde en rytme og hverdag igen, siger Martin Hempel Barkholt. 

Men hans rolle forfulgte ham i lÊngere tid, end han havde regnet med. 

Hans familie flyttede en del gange i den periode, og han gik pÄ tre forskellige folkeskoler og til sidst en efterskole. De mange flytninger tÊrede pÄ Martin og hans forhold til sine venner, da han var nÞdt til at fÄ nye venner hver gang. 

Julemanden Nicholas (Lars HjortshĂžj) og tvillingerne Peter (Martin Hempel Barkholt) og Signe (Marie HĂžjgaard Andersen) fra 'Tvillingerne og Julemanden' fra 2013.
Julemanden Nicholas (Lars HjortshĂžj) og tvillingerne Peter (Martin Hempel Barkholt) og Signe (Marie HĂžjgaard Andersen) fra 'Tvillingerne og Julemanden' fra 2013. Foto: Per Arnesen / TV 2

- Der gik altid et par dage i den nye klasse, og sÄ blev jeg spurgt, om jeg ikke var ham fra julekalenderen, fortÊller han. SÄdan var det ogsÄ, da han begyndte pÄ gymnasiet.

Han har lĂŠrt at tage det med et smil.

En ung mand

Siden julekalenderen har Martin haft en mindre rolle i filmen 'Der kommer en dag' fra 2016, hvor han spillede en bÞlle. En helt anden rolle end den sÞde Peter fra 'Tvillingerne og Julemanden', hvor han virkelig blev udfordret.

Martin Hempel Barkholt er i dag 18 Ă„r. Han gik til casting til en anden rolle, som han ikke fik. Men han fortalte en malplaceret vittighed, som gjorde, at de kunne huske ham, da de skulle caste en dreng til julekalenderen.
Martin Hempel Barkholt er i dag 18 Ă„r. Han gik til casting til en anden rolle, som han ikke fik. Men han fortalte en malplaceret vittighed, som gjorde, at de kunne huske ham, da de skulle caste en dreng til julekalenderen. Foto: Privat

Derudover har han ogsÄ medvirket i bÞrnegyserserien 'Nr. 7' pÄ DR ULTRA i 2014, hvor han spillede Jamie.

Gymnasiet tager for meget tid til at han kan opsÞge nye roller. Derudover optager samvÊret med vennerne og enkelte hobbier ogsÄ hans tid. Han trÊner i fitnesscenter tre gange om ugen, spiller en smule tennis og guitar. Han samler ogsÄ pÄ vinylplader.

Martin Hempel Barkholt spiller guitar i sin fritid. Han har dog ikke vÊret i gang sÄ lang tid endnu.
Martin Hempel Barkholt spiller guitar i sin fritid. Han har dog ikke vÊret i gang sÄ lang tid endnu. Foto: TV 2

Efter han fyldte 18 Är og dermed fik adgangsbillet til Odenses natteliv, har han og vennerne brugt mange timer der. Faktisk har han vÊret i byen hver weekend siden sin fÞdselsdag.

Og sÄ er der selvfÞlgelig adspredelse med Netflix og fodboldspillet FIFA pÄ spillekonsollen PlayStation. I Þjeblikket er der ingen kÊreste, som han kan bruge tid pÄ.

Som mange andre unge pÄ samme alder lever Martin i nuet. NÄr han er fÊrdig med gymnasiet, drÞmmer han om at opleve verden. Tage et sabbatÄr og rejse ud. MÄske Sydamerika og Asien. Han hÄber, at skuespillet kan blive en levevej i fremtiden. 

Allerede i midten af december tager han med familien til Australien og holder jul og nytÄr. De knap tre uger giver ham et ordenlig hak i fravÊrsprocenten pÄ gymnasiet, sÄ han har i Þjeblikket intet fravÊr. Ellers ville rejsen give ham for meget fravÊr og konsekvenser.

Han skriver ofte med Marie fra julekalenderen, men de ses ikke sÄ ofte, som de gerne ville. Han bor pÄ Fyn og hun lidt uden for Aarhus. Men de har det altid sjovt, nÄr de ses, siger Martin.

Du kan se Marie og Martin som tvillingerne Signe og Peter i 'Tvillingerne og Julemanden' hver aften pÄ TV 2 kl. 20.00. PÄ TV 2 PLAY kan du altid se et afsnit foran, hvis bÞrnene skal i seng.