Barnestjerner fra julekalenderen proppede sig under optagelser, men havde glemt én ting

Klejner, pebernødder og kammerjunkere blev kørt ind under optagelserne til 'Tvillingerne og Julemanden'.

Da Marie Højgaard Andersen og Martin Hempel Barkholt fik rollerne som tvillingerne Peter og Signe i TV 2s julekalender fra 2013, opdagede de, at selv børn kan have en grænse for søde sager.

Julekalenderen 'Tvillingerne og Julemanden' sendes på TV 2 hver aften klokken 20, og onsdag aften sad skuespillerne Marie og Martin i TV 2s studie, hvor de svarede på spørgsmål fra seerne. 

Der kom hundredevis af spørgsmål, og et af dem gik på, hvilke oplevelser de to unge skuespillere særligt husker fra optagelserne i 2013.

Det fik Martin og Marie til at mindes den søde julemad, de indtog både før, under og efter optagelserne. 

Både han og Marie proppede sig nemlig med pebernødder og kammerjunkere. De var altid lige ved hånden.

- Jeg elsker klejner, pebernødder og kammerjunkere. I begyndelsen spiste vi dem hele tiden, siger Martin Hempel Barkholt. 

Hvad de dog havde glemt var, at der skulle også laves optagelser, hvor de igen skulle spise pebernødder, kammerjunkere og klejner. Om og om igen.

INFO OM TVILLINGERNE OG JULEMANDEN

Dansk julekalender fra 2013. 

Det er første gang, den genudsendes. 

Den er en uafhængig efterfølger til 'Ludvig og Julemanden', hvor historien igen følger den elskelige, men klodsede julemand Nicholas som mister alle sine ting, og hvis kone trylles om til en gås af den onde doktor Schwartz. 

Tvillingerne Signe og Peter ser det hele og skal hjælpe Nicholas med at finde Lysets Sten, så han kan bryde forbandelsen. 

Knap 1,1 million fulgte julekalenderen, da den blev sendt i første gang.

Det var første gang Martin Hempel Barkholt (Peter) og Marie Højgaard Andersen (Signe) medvirkede i en tv-produktion.

En optagelse laves nemlig typisk flere gange for at være helt perfekt. Det betyder, at skuespillere kan blive nødt til at spise det samme igen og igen.

- Så man spiser og spiser, og hov, så har man lige spist en pakke, siger Martin Hempel Barkholt og fortsætter:

- Efter fire måneder, hvor vi spiste det hver dag, blev vi virkelig trætte af julemad.

Marie Højgaard Andersen er enig og husker en anden episode.

Hun kastede sig over en stor klase vindruer på et bord under en optagelse, hvilket betød, at hun var nødt til at gnaske vindruer gennem hele scenen. 

Marie Højgaard Andersen og Martin Hempel Barkholt svarede på seernes spørgsmål onsdag aften. De sidder klar igen den 13. december.
Marie Højgaard Andersen og Martin Hempel Barkholt svarede på seernes spørgsmål onsdag aften. De sidder klar igen den 13. december. Foto: TV 2

- Efterhånden som jeg spiste, var produktionsfolkene nødt til at vende og dreje klasen, så det ikke kunne ses på optagelserne, at jeg spiste mig igennem den, siger hun.

Marie Højgaard Andersen og Martin Hempel Barkholt sidder klar til at svare på spørgsmål fra seerne igen 13. december. 

'Tvillingerne og Julemanden' sendes hver aften på TV 2 klokken 20.00. På TV 2 PLAY kan du altid se et afsnit foran.