Jul

Her er årets julekalendere på TV 2 2018

Fire julekalendere på TV 2 skal i år underholde i den søde tid.

Vi har taget hul på december, og udover varme handsker, halstørklæder og huer betyder det også julehygge.

På TV 2 bliver det et gensyn med flere klassikere, der skal sikre den i år.

Det vil nemlig være muligt at følge disse fire julekalendere på TV 2:

  • Tvillingerne og Julemanden
  • Ludvig og Julemanden
  • Alletiders Julemand
  • The Julekalender

De fire julekalendere har alle været sendt før, og dermed bliver det fire genudsendelser, der vil rulle over skærmen fra i dag. Men planchef hos TV 2 Mette Rysø Johansen er ikke i tvivl om, at de nok skal samle danskerne.

Mest sete familiejulekalendere 1992-2016

1. 1994 TV 2 Alle tiders jul

2. 1995 TV 2 Alle tiders nisse 

3. 1992 TV 2 Skibet i Skilteskoven 

4. 1998 TV 2 Brødrene Mortensens Jul 

5. 1996 TV 2 Krummernes jul 

6. 2005 TV 2 Jul i Valhal 

7. 2000 TV 2 Pyrus i alle tiders eventyr 

8. 2011 TV 2 Ludvig og Julemanden

9. 1993 DR1 Nissebanden i Grønland (G) 

10. 2012 DR1 Julestjerner 

Kilde: Gallup

- Selvom en julekalender har kørt før, så er der nu en hel ny generation af børn, der ikke har oplevet det, siger hun.

Nogle af de mest populære

Julekalendere er en tradition hos mange og gennem de seneste cirka 25 år, hvor Gallup har målt seertal i Danmark, er det tydeligt, at danskerne har deres favoritter.

En rangering af de julekalendere, der blev vist fra 1992-2016 viser, at 'Ludvig og Julemanden' indtog en ottende plads over mest sete familiejulekalendere.

Julekalenderen 'The Julekalender' placerede sig med antallet af seere i 1994 på en andenplads på listen over mest populære voksenjulekalendere. Og i år er det niende gang, at Gertrud "står under a mistelten", og De Nattergale spiller op til 'Støvle Dance'.

- Det er jo en af de helt store klassikere, og derfor fungerer den bare år efter år, siger Mette Rysø Johansen.

Tyvstart på PLAY

Måske har du allerede taget hul på julehyggen, for mens de fleste julekalendere kan følges fra 1. december, har 'Ludvig og Julemanden' været tilgængelig på TV 2 PLAY siden 7. november.

Der er altså ingen undskyldning for ikke at komme i julestemning i år.

Nedenfor kan du få en kort beskrive af hver af de fire julekalendere og se hvor og hvornår, de bliver sendt.

Årets julekalendere

Tvillingerne og Julemanden

Billede fra julekalenderen 'Tvillingerne og julemanden'.

Tvillingerne og Julemanden

‘Tvillingerne og Julemanden’ er efterfølgeren til 'Emma og Julemanden', der blev sendt for to år siden. Her møder vi julemanden Nicolas (Lars Hjortshøj), der er taget til Aalborg for at købe ind til gaveindpakningen af årets julegaver og dermed begynde forberedelserne til julen sammen med sin kone, Julie (Camilla Bendix).

I en af byens gyder støder julemanden ind i den mystiske Dr. Schwartz, spillet af Nicolaj Kopernikus, og det bliver starten på kampen om Lysets Sten. Heldigvis er tvillingerne Signe (Marie Højgaard Andersen) og Peter (Martin Hempel Barkholt) klar til at hjælpe Nicolas. Frem til 24. december sker der sjove, spændende og ret så uhyggelige ting for tvillingerne og julemanden.  

'Tvillingerne og julemanden' blev vist første gang på TV 2 i 2013, og titelsangen, der hedder 'En stjerneregn af sne', er skrevet og komponeret af Mads Langer og produceret af Andreas Sommer. 

Årets lågekalender til ‘Tvillingerne og Julemanden’ kan købes fra mandag 15. oktober i Bilka, Føtex, Legekæden, Bog&Idé, Toys’R’us, Salling Stormagasiner, Boghandleren, Fakta, Irma, Kvickly, LokalBrugsen og SuperBrugsen. Kalenderen koster 45 kroner, og overskuddet går som altid til Julemærkefonden og fondens drift af de fem julemærkehjem.

Sendes på TV 2 klokken 20.00 fra 1. december.

Foto: TV 2

Alletiders Julemand

.

Alletiders Julemand

På TV 2 er der også mulighed for at holde jul med Pyrus, når den tredje i rækken af julekalendere fra Rigsarkivet genudsendes med et afsnit hver eftermiddag fra 1. december.

'Alletiders Julemand' blev vist første gang i 1997, og i år kan man igen følge livet i arkivet, hvor nisser og mennesker bor side om side. Det er også muligt at se 'Alletiders Julemand' med Pyrus (Jan Linnebjerg), Gyldengrød (Paul Hüttel), Kandis (Christiane Bjørg Nielsen), Bertramsen (Jesper Klein) og Josefine (Jeanne Boel) på TV 2 PLAY fra 1. december.

Sendes 16.30 fra 1. december på TV 2.

Foto: NILS MEILVANG / Scanpix Danmark

Ludvig og Julemanden

Det er Thomas Norgreen, der spiller rollen som Ludvig, mens Lars Hjortshøj er i rollen som julemanden Nicholas.

Ludvig og Julemanden

På TV 2 PLAY er der desuden nedtælling til 1. december med en anden familiejulekalender, nemlig 'Ludvig og Julemanden', der kan ses på PLAY hver dag fra 7. november. Her møder vi drengen Ludvig Glad, der sammen med sin familie flytter ind på Børglum Kloster, inden de skal videre til udlandet og bo på grund af faderens arbejde. Ludvig er overbevist om, at der ligger en værdifuld skat gemt et sted på klosteret, og han går i gang med at lede efter skatten, så familien kan få penge nok til at blive boende og dermed undgå at rejse til udlandet. 

Her er det igen Lars Hjortshøj, der spiller julemanden, og Camilla Bendix, der er hans kone. Derudover er der masser af kendte ansigter, blandt andre Andreas Bo, Anne Sofie Espersen, Alexandre Willaume, Andreas Jessen, Tina Gylling Mortensen og Julie Zangenberg. I rollen som Ludvig ses 11-årige Thomas Norgreen Nielsen. '

'Ludvig og Julemanden' blev vist første gang på TV 2 i 2011. 

Kan ses på TV 2 PLAY fra 7. november.

Foto: TV 2

The Julekalender

Hvor meget ved du om The Julekalender?

The Julekalender

Lige efter aftenens familiejulekalender på TV 2 inviterer TV 2 CHARLIE på et hyggeligt julegensyn med klassikeren ‘The Julekalender’ med kartoffelavler Oluf Sand og fru Gertrud, Benny samt de tre nisser Gynter, Hansi og Fritz.

Den populære 'The Julekalender' med De Nattergale blev første gang sendt i 1991 og skal igen i år underholde med et miks af engelsk, tysk og jyskproducerede sproglige konstruktioner.

Sendes som voksenjulekalender på TV 2 CHARLIE fra 1. december.

Foto: Steen Linde / TV 2