Vild med dans

Derfor græd Molly Egelind under freestyle: - Jeg lærte en meget værdifuld lektie

Molly Egelind og Mads Vad måtte tage til takke med en andenplads i 'Vild med dans'.

De var favoritter gennem hele sæsonen og lå også i front i finalen, men stjernen hos dommerne var ikke nok til at sikre skuespiller Molly Egelind og danser Mads Vad sejren i ’Vild med dans’.

I stedet blev det Simon Stenspil og dansepartneren Asta Björk, der løb med vindertitlen.

Og andenpladsen havde kun rosende ord til vinderparret efter den nervepirrende finale.

- Jeg under Simon og Asta det så meget, lød det fra Molly Egelind.

- De har knoklet helt vildt hårdt, og jeg har så dyb respekt for dem. De er nogle fantastiske mennesker, og jeg kunne ikke have drømt om nogle bedre at stå i finalen med, fortsatte hun.

- Jeg har vundet Mads

Hun og dansepartneren Mads Vad lægger ikke skjul på, at de selvfølgelig gerne ville have vundet finalen.

- Hvis man går ind til en finale uden gerne at ville vinde, så skal man ikke stå i den finale, sagde Mads Vad, mens Molly Egelind gav ham ret.

Molly og Mads i deres freestyledans.

- Jeg tror da begge to, vi synes, det kunne være skidefedt at vinde. Men jeg er bare så glad for, at jeg fik lov til at fortælle den historie, jeg gerne ville med min freestyle. Og så har jeg vundet Mads, sagde hun og rettede blikket mod sin dansepartner.

Freestyle var en forløsning

Duoens freestyledans var så personlig, at Molly Egelind ikke kunne holde tårerne tilbage - de trillede ned ad hendes kinder, mens hun dansede.

- Det var en stor forløsning. Den sang handler så meget om at stå inde for, hvem man er og tro på sig selv. Og den evne har jeg ikke altid haft, fortalte hun efter finaleshowet.

Jeg har spildt så meget af mit liv med at tvivle på mig selv

Molly Egelind

- Jeg er bare sindssygt taknemmelig for, at jeg kunne få lov til at fortælle, hvor vigtigt det er at tro på sig selv i sådan nogle omgivelser som her.

Se hele Molly Egelind og Mads Vads freestyle fra finalen her:

Se finaledansen her. Video: Rasmus Woo

- Jeg ville fortælle en historie

Efter parret havde været på gulvet med deres freestyle, blev de interviewet af tv-vært Sarah Grünewald. Her satte skuespilleren også ord på de følelser, der løb igennem hende. 

- Det føles som en helt perfekt afslutning på nogle helt fantastiske, svære og udfordrende og også helt vidunderlige uger, sagde Molly Egelind. 

Samtidig løftede hun sløret for freestylens betydning:

- Jeg har spildt så meget af mit liv med at tvivle på mig selv. Jeg har tvivlet så meget på mig selv, at jeg ikke kunne op af sengen. Jeg kunne ikke komme op fra gulvet. Så var det, at jeg lærte den her meget værdifulde lektie, at den eneste person, der egentlig kan definere dit værd, det er dig selv, lød det.

Fået en ny kompetence

For Molly Egelind har ’Vild med dans’ åbnet op for sider, hun ikke vidste, hun havde .  

Før hun blev en del af programmet var hun "en selvudnævnt mester i overspringshandlinger" og havde ikke lært sig selv værdien af at få tingene gjort færdige. Men det er der blevet lavet om på. 

- Der er ikke tid til overspringshandlinger her og slet ikke med en træner som Mads, der er så disciplineret. Det er hans største force, hvor hårdt han arbejder. Og det har jeg lært så meget af.

- Jeg havde ikke regnet med, at jeg på den måde ville udvikle mig så meget som menneske. Men jeg har fået en helt ny kompetence, som ikke er direkte knyttet til dans, men som er kommet igennem dansetræningen, siger hun.

Molly Egelind og Mads Vad fik andenpladsen i 'Vild med dans'. Video: Nanna Jakobsgaard Nielsen

Efter 12 intense uger i 'Vild med dans'-universet ser Molly Egelind nu frem til at have tid til sin familie igen:

- Jeg savner dem så meget. Det er næsten det bedste, der skal ske i morgen. At jeg bare skal være sammen med dem. Det glæder jeg mig helt vildt meget til.

Du kan se afgørelsen i 'Vild med dans' - og alle de tidligere programmer - på TV 2 PLAY.