Underholdning

Sofie Gråbøl skal spille dansk dronning i ny HBO-serie

Den danske skuespillerinde indtager rollen som Dronning Marie af Danmark i en ny tv-serie på HBO.

Når den britisk-amerikanske tv-serie 'Gentleman Jack' får premiere i 2019 på streamingtjenesten HBO Nordic, bliver det med danske Sofie Gråbøl på rollelisten.

Det oplyser HBO Nordic i en pressemeddelelse. 

Men det er ikke hvem som helst, skuespillerinden skal spille. Sofie Gråbøl hopper i de royale klæder og indtager rollen som dronning Marie af Danmark, der var gift med Frederik VI.

- Da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at spille dronning Marie af Danmark i en helt ny serie af Sally Wainwright, kunne jeg ikke sige ja hurtigt nok, siger Sofie Gråbøl om rollen.

Skal indspille scener i København

Serien udspiller sig i West Yorkshire i England i 1832 og er inspireret af den sande historie om Anne Lister, der skal spilles af Suranne Jones.

Det er blandt andet historien om en kontroversiel kvinde, der ønsker at gifte sig med en anden kvinde.

Hvem er Sofie Gråbøl?

Sofie Gråbøl er en 50-årig dansk skuespillerinde.

Hun er blandt andet kendt fra den danske dramaserie 'Forbrydelsen', hvor hun udfyldte hovedrollen som vicekriminalkommissær Sarah Lund.

Derudover vil mange nok også huske hende for serien 'Nikolaj og Julie' samt filmene 'Den eneste ene' og 'Blinkende lygter'.

I 2017 løb Sofie Gråbøl med prisen som årets kvindelige birolle ved Robert-uddelingen, efter hun havde medvirket i filmen 'Der kommer en dag'.

'Forbrydelsen'-stjernen skal dog ikke rejse langt væk for at optage scenerne til den kommende tv-serie. En del af scenerne skal nemlig indspilles i København.

Kendt i udlandet i forvejen

Det stod allerede klart tidligere på året, at Sofie Gråbøl har gjort sig bemærket uden for landets grænser.

Her var hun som den eneste kulturpersonlighed inviteret med til gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af den franske præsidents besøg i august. Der var hun ikke i tvivl om, hvor franskmændene kender hende fra.

- Det er jo nok ’Forbrydelsen’, som jeg faktisk ikke ved, hvad hedder på fransk, grinede hun, da TV 2 snakkede med hende på den røde løber inden festen.

Dramaserien, der gennem tre sæsoner lod tv-seere følge vicekriminalkommissær Sara Lunds jagt på forbrydere, har faktisk ikke en fransk titel, men er med stor succes blevet vist i landet under titlen ’The Killing’.

Og nu tyder alt altså på, at det ikke var det sidste, man har set til danskeren i udlandet.