Vild med dans

Blev dømt hurtigt ude af bookmakerne - nu er de tæt på sejren

For to af de professionelle dansere er det helt nyt at stå i en semifinale.

Den ene er med for første gang, den anden kan skrive en række nye dansebedrifter på sit cv.

20-årige Asta Björk og 27-årige Mille Funk er de yngste professionelle dansere i årets 'Vild med dans'. Derudover kan de også kalde sig for semifinalister.

- Jeg er meget overrasket. Jeg tror også, det er derfor, jeg ikke helt fatter det. Før showet havde jeg ikke gjort mig tanker om hverken en freestyle i en finale eller en semifinale, siger Asta Björk og fortsætter: 

- Når det hele er slut, kan man tænke tilbage og være helt vildt stolt. Men jeg tror ikke, det har ramt mig endnu.

Hvor den tredje semifinalist Mads Vad står bag fem tidligere top-tre-placeringer, er det helt nyt for hans to dansekollegaer at nå så langt i danseprogrammet.. 

Asta Björk under en pause i træningslokalet og Mille Funk inden en aften på dansegulvet.

Bookmakerne spåede da heller ikke de to dansere særligt store chancer, inden 'Vild med dans' gik i gang. Her blev Mille Funk og Asta Björk samt deres partnere placeret på henholdsvis en 9. og en 11. plads ud af 12 mulige.

Nu er de havnet i top-tre.

Var bekymret for en gentagelse 

I år har Mille Funk slået en række personlige rekorder.

Hun er med for fjerde gang, og for første gang er hun gået videre efter en omdans. Hun har danset sin første paso doble på dansegulvet, fredag aften står den på en debut i argentinsk tango, og så har hun scoret sit første tital af dommerne. 

- I mit hoved havde jeg en idé om, at når man kom i omdans, så var det også slut. Det er rigtig rart at få afkræftet den teori, fortæller danseren.

Jeg var nervøs, fordi sæsonen sidste år var alt for kort

Mille Funk

Sidste år måtte hun forlade programmet som den første sammen med sportsværten Christian Bækgaard. Og den tidlige exit gjorde hende så bekymret, at det smittede af, da hun mødte sin nuværende dansepartner første gang.

- Jeg var nervøs, fordi sæsonen sidste år var alt for kort. Det handlede nok dengang om, at vi manglede at vinde seerne. Det nåede vi ikke på et program, siger hun.

Frygten gik på, at det samme ville ske igen - at danskerne ikke kendte nok til hverken Esben Dalgaard eller Mille Funk, og at duoen derfor ville ryge ud efter kort tid.

Her møder skuespilleren Esben Dalgaard sin dansepartner Mille Funk. Video: Thomas Lee Christensen

Nu gør vi alt, hvad vi kan

Bekymringen var ikke uden grund. 

En afstemning blandt knap 30.000 læsere på TV2.dk gav Esben Dalgaard og Mille Funk en bundplacering og kun få procent af stemmerne.

- Den afstemning skræmte os faktisk lidt. Men i stedet for at give op tænkte vi: "Nu gør vi alt, hvad vi kan", siger hun.

Allerede efter wienervalsen i program to begyndte det at gå op for Mille Funk, at i år var anderledes. Her fik parret aftenens højeste dommerpoint.

- Det gav mig en tro på, at okay, måske kan det godt være, at vi kan noget som par. Jeg kunne jo også godt se, at Esben har evnerne, fortæller hun.

- Han har et gåpåmod, som jeg aldrig har oplevet før. En fightervilje, hvor han ikke giver op. Heller ikke selvom han kommer lige fra en tv-optagelse og er dødsenstræt.

Se deres anden dans i Vild med dans 2018.

Hvor de to andre par helt har undgået en omdans, er Mille Funk og Esben Dalgaard to gange havnet blandt de nederste to. Deres udfordring i semifinalen bliver derfor, om de lader forventningspresset tage over.

- Man vil så gerne præstere og leve op til alle folks forventninger. Jeg tror, at det gør, at man føler sig ekstra presset, siger Mille Funk.

Semifinalen i 'Vild med dans'

De tre semifinalistpar er følgende: 

Molly Egelind og Mads Vad

Simon Stenspil og Asta Björk 

Esben Dalgaard og Mille Funk

I semifinalen er der ingen omdans - til gengæld er alle nydanserne tre gange på dansegulvet denne aften.

De skal danse argentinsk tango, deres allerførste dans i konkurrencen og en holddans. 

Det var oplagt at ryge som den første

20-årige Asta Björk var som den eneste helt ukendt i 'Vild med dans'-universet, da hun blev en del af årets show.

Det resulterede i, at bookmakerne placerede hende og skuespilleren Simon Stenspil næstsidst i feltet. Den unge danser havde da heller ikke selv tænkt, at det ville blive til særlig mange gange på dansegulvet.

Når jeg tænker tilbage, skulle jeg nok have forberedt mig på, at alt jo kan ske i det her program

Asta Björk

- Det er oplagt, at når man kommer ind som den nye, så ryger man ud som den første, siger hun og uddyber:

- Det er ikke fordi, det var uambitiøst. Jeg havde bare slet ikke tænkt, at man kunne få en partner, som kunne blive dygtig, og at man kunne nå langt. Når jeg tænker tilbage, skulle jeg nok have forberedt mig på, at alt jo kan ske i det her program, griner hun.

Inden Asta Björk mødte sin dansepartner, havde hun forestillet sig, at hun blev matchet med én på samme alder. Men i stedet stod der en skuespiller foran hende på 35 år.

Her møder danseren Asta Björk og skuespilleren Simon Stenspil hinanden for allerførste gang. Video: Thor Hedegaard

Derfor skulle hun til at tænke i en anden slags musik og dans.

- Det har været en proces for mig at lære Simon at kende. Jeg bliver meget inspireret af ham, og hvad han synes er fedt at lave i en koreografi, siger hun.

Udover at Asta Björk er endt med at stå på dansegulvet i snart 11 fredage i streg, så har hun også fået sig en god ven. Danseren får ofte at vide, at det skinner igennem på skærmen.

- Vi er begge legebørn, og vi har samme måde at arbejde på. Vi bruger enorme mængder tid på det her, men meget af det er også hygge, siger Asta Björk, der vurderer, at duoen bruger, hvad der svarer til et fuldtidsjob i træningslokalerne.

Se deres tiende dans i Vild med dans 2018.

Trætheden ovenpå de mange måneders intens træning er da også ved at indfinde sig hos alle parrene. Og selvom det fortsat går fremad, så mener Asta Björk, at deres udfordring bliver, at den står på hele tre danse i semifinalen.

- Når Simon husker sine trin, så danser han jo vanvittigt godt. Men når han glemmer trinene, så ryger det hele - så er det holdningen, der ryger, og det dér sorte hul, der kommer. Så har man ikke overskud til at lade, som om man er i gang med en dans, siger hun.

Se hvordan det går alle parrene i semifinalen af 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.