Vild med dans

Imponerer dommerne tæt på finalen: - Den bedste nydanserpige, vi har haft i 15 sæsoner

Bedste pasodoble og bedste kvindelige nydanser. Udover topkarakterer var der usædvanlig stor ros til et bestemt par i 'Vild med dans'.

10, 10, 10 og 10.

Det højest mulige antal dommerpoint faldt for første gang i flere år under kvartfinalen af 'Vild med dans' denne fredag aften.

- Det er det mest eminente. Det er den bedste pasodoble (dansestilen, red), jeg nogensinde har set af et par i 'Vild med dans', lød det efterfølgende fra dommer Britt Bendixen.

De rosende ord var til skuespilleren Molly Egelind og danseren Mads Vad, der modtog i alt 40 point for deres dans.

Som begrundelse for sit 10-tal lød det fra Britt Bendixen:

- Hun var perfekt i sine gåtrin, hun avancerede hen af gulvet. Der var humor.

Dommer: Det er uhørt godt

Det er da også usædvanligt med så høje karakterer i en kvartfinale. 

Sidste gang, der blev givet 40 point så tidligt i forløbet, var tilbage i 2015. Dengang gik topscoren til skuespilleren Stephania Potalivo og den professionelle danser Morten Kjeldgaard for deres argentinske tango.

Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard i en tango. Parret klarede sig til finalen, men måtte se sig slået af skuespilleren Ena Spottag og danseren Thomas Evers Poulsen.

Britt Bendixen var ikke ene om de pæne ord til Molly Egelind og Mads Vad denne aften. Alle dommerne var begejstrede for duoens dans, og faktisk mente dommer Jens Werner, at nydanseren fortjener en særlig førsteplads. 

- Det er uhørt godt, at se en pige som Molly, som uge for uge forbedrer sig, lytter til Mads, men også selv udvikler sin egen måde at bevæge og udtrykke sig på. Jeg føler, at Molly er den bedste nydanserpige, vi har haft i 15 sæsoner, lød det fra Jens Werner. 

Molly Egelind og Mads Vad i en pasodoble. I dansen efterligner manden matadorens bevægelser, mens kvinden repræsenterer hans kappe.

Sammensvejsede og veldansende

Meddommeren Anne Laxholm er enig i, at topkaraktereren denne aften var velfortjent, og at Molly Egelind har gennemgået en udvikling i sin dans undervejs i sæsonen. 

- Når du ser noget, der er så godt, så bliver det nødt til at blive et 10-tal, sagde hun.  

Se Molly Egelind og Mads Vad i en paso doble her.

Se deres tiende dans i Vild med dans 2018.

Samtidig påpegede dommeren, at der ligesom Molly Egelind også har været andre dygtige nydansere i tidligere år. Hun nævner som eksempel bokseren Sarah Mahfoud og skuespilleren Stephania Potalivo.

Nikolaj Hübbe ville heller ikke "lægge hovedet på blokken" i forhold til at udpege Molly Egelind som den bedste nogensinde, men han havde kun pæne ord til overs for nydanseren og dansepartneren Mads Vad. 

- De to er så sammensvejsede og veldansende.

Når længere end sin mor  

Hovedpersonen selv er taknemmelig over rosen og de høje point. 

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det. Jeg er bare så glad for at være med i det her program. Hvad siger man til det? Jeg tror, man siger tak, sagde Molly Egelind. 

Udover toppoint kan skuespilleren samtidig prale af en anden rekord denne fredag.

Skuespilleren og danseparteren Mads Vad blev stemt videre fra kvartfinalen fredag aften i 'Vild med dans'. Video: Maria Thuesen Bleeg

Hendes mor, Søs Egelind, måtte nemlig forlade sin sæson af 'Vild med dans' i kvartfinalen. Og Molly Egelind vidste, at moren sad og fulgte med i programmet foran tv-skærmen.  

- Det er jeg da glad for, men jeg har ikke tænkt mig at hovere over for hende. For jeg ved, at hun hepper så sindssygt meget på os og på mig, lød det fra nydanseren.

Løbet er ikke kørt endnu

Trods de flotte point, så understregede alle fire dommere, at det ikke betyder, at løbet nu er kørt for de to andre par; Esben Dalgaard og Mille Funk samt Simon Stenspil og Asta Bjørk.

I semifinalen er der andre danseudfordringer, der venter. 

- Alt kan ske. Vi aner ikke, hvad der sker i næste uge, lød det fra Britt Bendixen. 

Her er årets semifinalister i 'Vild med dans' 2018

Det er da heller ikke op til dommerne at bestemme det hele.

- En ting er, hvad vi har givet af karakterer og kommentarer, men de danske seere derude kan sidde og sige, at de hellere vil noget andet. Det er det, der gør, at det er så uforudsigeligt og mega spændende, sagde Jens Werner. 

Se semifinalen af 'Vild med dans' næste fredag klokken 20 på TV 2 - eller se kvartfinalen lige nu på TV 2 PLAY.