Vild med dans

Rolf Sørensen trækker sig fra 'Vild med dans'

Cykelveteranen er kommet til skade med sit ben igen, og denne gang fraråder lægen ham at fortsætte. Nu ændrer finalen sig.

Rolf Sørensen trækker sig fra 'Vild med dans'. Men det er ikke med sin gode vilje.

Den fibersprængning, der komplicerede dansen for cykelkommentatoren for to uger siden, er sprunget op igen.

Benet var ellers i bedring sidste fredag, da han og dansepartneren gik på gulvet på Det Kongelige Teater. Her fremførte Rolf Sørensen en vals nærmest uden smerter, og duoen så derfor frem til denne uges rumba.

Se deres ottende dans i Vild med dans 2018.

Håbede på mirakler

Men søndag ramte uheldet igen. Her gled Rolf Sørensen på terrassen i det nordsjællandske hjem.

- Det havde sneet, og jeg ville tage nogle hynder ind. Så glider jeg på det venstre ben, som er det gode ben. Jeg tænker ikke over det og tager så fra med det højre ben, og så sprang det op igen, fortæller han.

Benet, der i forvejen har været overbelastet af den tidligere skade, kunne ikke holde til yderligere pres.

Sådan så Rolf Sørensen ud med sin fibersprængning for 14 dage siden. Her er han sammen med dansepartneren Karina Frimodt.

Trods smerter var Rolf Sørensen alligevel sikker på, at benet nok skulle komme sig.

Denne gang var der dog også opstået en smertefuld blodansamling omkring fibersprængningen, og den er kun blevet værre, som dagene er gået.

- Jeg var til behandling igen onsdag, og blodansamlingen var nærmest blevet større. Så begyndte vi at tænke, at det her ikke var godt. Men vi håbede stadig på mirakler, fortæller han.

Læge fraråder mere dans

Torsdag var Rolf ved lægen igen, og derefter traf duoen så en beslutning.

- Lægen konstaterer, at benet er værre end sidst, og der er simpelthen for kort tid til at redde den i land på, siger Rolf Sørensen.

- På den baggrund er vi blevet enige om, at det ikke nytter noget. En ting er, at skaden kan forværres, det andet er, at heller ikke lægen denne gang tror, at der er bedring i sigte - og derfor fraråder at fortsætte.

Skaden har undervejs besværliggjort nydanserens deltagelse i 'Vild med dans'.

For to uger siden betød fiberskaden, at cykelveteranen måtte støtte sig til rekvisitter under en jive på grund af smerter i sit ben.

- Det har været nogle irriterende faktorer. Det er svært nok i sig selv at danse, og de her ting har gjort, at det har været på halv kraft, siger Rolf Sørensen, der ligesom dansepartneren er ærgerlig over, at det nu er slut.

Se deres syvende dans i Vild med dans 2018.

Kan ikke vise, hvor god Rolf var

Parret vil gerne sige tak til de mange seere, der har stemt dem videre fredag efter fredag - og til dem, der stemte på dem på Det Kongelige Teater.

- Jeg er simpelthen så stolt og beæret over alle de seere, der har stemt på os, siger Rolf Sørensen, mens partneren Karina Frimodt supplerer:

- Det, der gør allermest ondt, er næsten, at vi ikke kan stå der i morgen for alle dem, der har stemt på os.

Når Karina Frimodt skal se tilbage, har det været en af de vildeste 'Vild med dans'-sæsoner.

- Det har været en speciel oplevelse i år. Der skal ikke være nogen tvivl om, at Rolf havde svært ved at lære at danse til at starte med, men da vi begyndte på cha-cha-cha'en, kunne jeg se, at der begyndte at ske nogle ting, og han begyndte at forstå dansen, siger hun.

Den oprindelige fibersprængning skete derefter - i en jive, som ellers var den dans, Rolf Sørensen trivedes bedst i. 

- Jeg kunne se med jiven, at der ville han peake, og så skete skaden. Det har været hårdt ikke at få lov til at vise, hvor god Rolf egentlig var til at danse. Det synes jeg er noget af det mest ærgerlige ved det her, siger Karina Frimodt.

Se deres femte dans i Vild med dans 2018.

Konkurrencen fortsætter

TV 2s underholdningsredaktør Thomas Richardt Strøbech oplyser, at på trods af Rolf Sørensens exit, så fortsætter konkurrencen som hidtil.

Derfor bliver fem par fredag til fire. Men det betyder så også, at der kommer til at være et par mindre i finalen.

Som noget nyt i år var det meningen, at tre par skulle dyste om trofæet.

- Vi er så sent i forløbet nu, og vi kan ikke overføre stemmer fra tre uger i træk, så derfor bliver konsekvensen en finale i Forum Horsens med de to bedste par, siger han.

Derfor vil finalen altså blive ligesom den har været de andre tidligere sæsoner af 'Vild med dans' med to par, der kæmper om de sidste stemmer.

Er det ikke synd, at nogen skal hjem i morgen?

- Det har hele tiden været planen, at et par skulle forlade 'Vild med dans' i morgen. Det eneste nye er, at der nu kun – ærgerligt nok – er fem par at vælge imellem, siger han. 

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.