Vild med dans

Efter betænkningstid - skadet Rolf Sørensen fortsætter i 'Vild med dans'

Fredag aften måtte cykelveteranen trodse smerter og kæmpe sig igennem en jive. Han fortsætter i dansekonkurrencen, og det er der flere grunde til.

Det har været noget af en øjenåbner for Rolf Sørensen, at seerne stemte ham videre i fredagens 'Vild med dans'.

Det havde han ikke selv regnet med, efter en fibersprængning i lægmusklen satte en kraftig stopper for evnerne på dansegulvet.

Skaden betød, at han måtte støtte sig til et bord og bruge en stok i en alternativ jive, da han ikke kunne stå på sit højre ben. Derfor regnede han med, at det blev endestationen for hans deltagelse i programmet. 

At folk så valgte at sende ham direkte videre, er han meget beæret over. 

- Det kom som en stor overraskelse. Jeg var helt sikker på, at vi blev stemt ud, men med den kæmpe opbakning, synes jeg også, at alle dem, der har stemt på os, fortjener, at vi fortsætter, siger han og uddyber:

- Jeg er meget ydmyg over og utrolig stolt over, at der er folk, der bakker op. Og så må jeg sgu give noget tilbage. Men det er klart, at hvis jeg havde haft en skade, der var blevet værre, så havde jeg også sagt fra. 

Se deres syvende dans i Vild med dans 2018.

Benet er i bedring

En anden vigtig grund til, at den 53-årige tidligere cykelrytter vælger at fortsætte i programmet, skyldes nemlig, at hans ben er i bedring.

Lørdag formiddag var han til lægen for at få foretaget en ny vurdering. Han var forinden selv i tvivl om, hvorvidt det var forsvarligt at fortsætte i dansekonkurrencen. 

- Jeg har været hos lægen, og han har evalueret skaden. Den er ikke forværret, hvilket man godt kunne have forventet efter i går. Men det er faktisk stabilt og endda i bedring. Efter at have sovet på det, kan jeg også mærke en fysisk forbedring, fortæller han.  

Derfor regner Rolf Sørensen med at kunne optræde med en dans næste fredag, der er på et noget andet niveau end gårsdagens jive. 

- Jeg ville ikke kunne danse, det vi skal, på et ben en gang til, for det ville så måske være at holde folk for nar. Men det går meget stærkt fremad i den rigtige retning, siger han.

I en højere sags tjeneste

Desuden har han snakket med flere af de professionelle dansere, som har støttet ham i, at han skal tro på sig selv og sine evner.

- Jeg føler virkelig, at jeg har fået nogle meget tætte og professionelle mennesker omkring mig, siger Rolf Sørensen. 

Sidst men ikke mindst har det en særlig betydning, at 'Vild med dans' næste fredag foregår på Det Kongelige Teater. Her bliver der samlet ind til fordel for Knæk Cancer og Kræftens Bekæmpelse. 

Rolf Sørensen vil med sin deltagelse gerne være med til at støtte den gode sag, og så har hans dansepartners historie spillet ind i beslutningen om at fortsætte. 

- Jeg ved, hvor meget det betyder for Karina, efter hun selv har været igennem et kræftforløb, siger Rolf Sørensen om den professionelle danser, der tidligere har været ramt af brystkræft.

Nogle stemte - andre rasede

Fredag aften modtog Rolf Sørensen og Karina Frimodt så mange seerstemmer, at de helt undgik at havne i omdans på trods af, at de fik færrest point af dommerne.

Dommernes karakterer i 'Vild med dans' program 7

Molly og Mads: 32 point

Esben og Mille: 24 point

Lucy og Michael: 23 point

Simon og Asta: 20 point

Signe og Thomas: 19 point

Laila og Morten: 18 point

Rolf og Karina: 5 point

Sådan fungerer det: Dommernes karakterer bliver omregnet til point efter placering - som så tæller for halvdelen. Seernes stemmer tæller for den anden halvdel. 

Alligevel har en række 'Vild med dans'-fans raset på de sociale medier efter showet, da de ikke mener, det var det rette par, der forlod programmet. Men den debat er ikke noget, som cykelveteranen vil bruge sin energi på.   

- Vi er nødt til at løfte det op på et højere plan, og her kan jeg være med til at hjælpe med at samle ind i en god sags tjeneste. Der vil altid være nogle sure opstød, det er jeg vant til, og det kan jeg ikke bruge til noget, siger han. 

Efter en omdans mod tv-værten Signe Lindkvist og dansepartneren Thomas Evers Poulsen var det i sidste ende skiløberen Laila Friis-Salling og dansepartneren Morten Kjeldgaard, der som det sjette par måtte sige farvel til konkurrencen. 

Ser frem til at danse vals

Selv om Rolf Sørensen er i bedring bruger cykelveteranen stadig en krykke for at skåne sit ben, og han forholder sig helt i ro denne lørdag for at spare på kræfterne.

Men søndag tager han ud på Det Kongelige Teater for at følge med i træningen, og han ser frem til at skulle danse en vals til det næste show. 

- Jeg kommer tilbage på et eller andet plan, hvor det er værdigt, siger han. 

Også TV 2s underholdningsredaktør Thomas Richardt Strøbech glæder sig over bedringen af nydanserens ben:

- Det er dejligt, at Rolf har fået godt nyt fra lægen, og dermed bliver i 'Vild med dans'. Vi glæder os til at se både ham, Karina og de fem andre par på Det Kongelige Teaters Gamle Scene på fredag.

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.