Vild med dans

Seere raser – selv overvejer han, om han kan fortsætte

Den tidligere cykelrytter Rolf Sørensen gik videre i ’Vild med dans’ på trods af en skade. Det fik flere fans til tasterne.

Da fredagens ’Vild med dans’ var ovre, var der særligt én dans, der skilte sig ud.

Den 53-årige tidligere cykelrytter Rolf Sørensen havde under ugens dansetræning fået en fibersprængning i benet og kunne derfor ikke danse som vanlig. Faktisk kunne han knap nok stå på det ramte ben.

Med stok og bord på scenen kæmpede han sig derfor igennem en jive – og til sin egen overraskelse blev han stemt videre trods rekordlave karakterer fra dommerne.

- Jeg er fuldstændig overrasket og selvfølgelig meget beæret over alle de stemmer, der kommer ude fra Danmark, siger Rolf Sørensen og fortsætter:

- Men det er også en ambivalent følelse, for et eller andet sted kan dommerne ikke give mig karakterer, fordi jeg sidder på et bord. Vi prøver at lave noget ud af det, men det er ikke en rigtig dans, kan man sige. 

Se Rolf Sørensen og Karina Frimodt i deres jive herunder. Dansen var en helt ny koreografi, der måtte laves torsdag på grund af benskaden: 

Se deres syvende dans i Vild med dans 2018.

Dommernes karakterer i 'Vild med dans' program 7

Molly og Mads: 32 point

Esben og Mille: 24 point

Lucy og Michael: 23 point

Simon og Asta: 20 point

Signe og Thomas: 19 point

Laila og Morten: 18 point

Rolf og Karina: 5 point

Sådan fungerer det: Dommernes karakterer bliver omregnet til point efter placering - som så tæller for halvdelen. Seernes stemmer tæller for den anden halvdel. 

Giver sig tid til at tænke over det

Cykelveteranen valgte at gå på gulvet, fordi det ligger i hans natur at kæmpe til det sidste. Det fortalte han før showet.

Men det var ikke uden smerter. Rolf Sørensen har siden skaden været plaget af ondt i det ramte ben – samt i det andet, fordi det har skullet overkompensere.

For en mand, der har levet af sine cykelben hele livet, er det særligt vigtigt at passe på dem. Derfor skal han bruge de næste par dage på at overveje sin deltagelse i ’Vild med dans’, fortæller han:

- Jeg skal lige tænke mig om og sunde mig lidt og faktisk tænke på det her ben, for det har det ikke godt. Jeg lever stadig af mine ben, jeg cykler stadig meget, så jeg kan ikke kompromittere det. Så det bliver en overvejelse i nat og i morgen om, hvad der kommer til at ske.

Rolf Sørensen imponerede ikke dommerne med sin dans denne fredag. Video: Marie Kjempff

Utilfredse fans: - Rolf burde trække sig

Dommerne kvitterede fredag aften med tre et-taller og et to-tal for duoens jive, hvilket placerede dem sidst i feltet. 

Men selv om seerne altså selv stemte på Rolf Sørensen, var en række fans alligevel stærkt utilfredse med, at cykelveteranen gik videre i konkurrencen.

Faktisk var flere så vrede, at de skrev kommentarer på Facebook-siden ’Vild med dans’. De går på, at han burde trække sig på grund af skaden – eller at TV 2 burde have afholdt ham fra at danse i aften.

- Rolf og Karina skulle have trukket sig - han er jo ikke klar i næste uge. Ufatteligt at man må stille op med hjælpemidler som både stok og bord, skrev Marianne Henriksen blandt andet i en kommentar, der har fået flere hundrede likes. 

- Så har jeg set programmet for sidste gang - hvorfor lader man en mand der ikke er i stand til at danse deltage, skrev Kirsten Ebbesen.

Men ikke alle gav nydanseren skylden. Facebook-brugeren Annette Lindholm Larsen skrev følgende:

- Lad nu være med at skælde Rolf ud, det er da dem, der stemte på ham, der sendte ham videre, han havde det tydeligvis ikke godt med at få råbt sit navn og gå videre.

Derfor er det op til dommere og seere

TV 2s underholdningsredaktør Thomas Richardt Strøbech forklarer, at torsdag holdt han og tv-produktionen et møde med Rolf Sørensen og Karina Frimodt omkring omfanget af benskaden. 

- Her var det parrets ønske at gå på gulvet, selv om koreografien blev lidt anderledes, siger han og uddyber, at det ikke er imod reglerne at bruge rekvisitter i dansen.

Til kritikken om, hvorvidt TV 2 skulle have grebet ind og sat en stopper for duoens deltagelse, svarer underholdningsredaktøren: 

- Når der er tale om en skade som en fibersprængning, der potentielt kan nå at hele til næste uge - og altså ikke eksempelvis et benbrud - er reglerne meget klare om, at parret ikke skal diskvalificeres.

- Så er det op til dommere og seere at vurdere, hvordan opgaven bliver løst, og det har de gjort.

Rolfs kone: Det har været en speciel uge

Hjemme i privaten har dans – og ikke mindst den seneste skade fyldt meget. Det fortæller cykelveteranens hustru Susanne Sørensen.

Susanne Sørensen er gift med Rolf Sørensen, og hun er glad for, at han klarede sig skadefri igennem aftenens program. Video: Marie Kjempff

- Det har været en meget speciel uge. Det var første gang, at han kom hjem og var toplykkelig over, at der var en dans, han kunne finde ud af. De andre uger er han jo nærmest kommet hjem og har været helt fortvivlet. Og så er det bare superærgerligt, da han ringer der fra Hvidovre Hospital, og der bare er drama, siger hun.

Hun har også været bekymret for hans skade, og hun var især lykkelig for, at han kom helskindet igennem aftenens udsendelse.

- Jeg er bare glad for, at han ikke faldt i dag, at han gennemførte, og så må vi se, hvad lægen siger i morgen (lørdag, red) – om han kan fortsætte, siger hun.

Hun glæder sig også over de mange seere, der bakker ham op.

- Jeg er glad på hans vegne over, at han får så mange stemmer. At der er så mange af seerne, der anerkender ham, siger hun.

Se 'Vild med dans' fredag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.