Vild med dans

Rolf Sørensen dansede med skade - kunne kun stå på et ben

Den tidligere cykelrytter har fået en fibersprængning i lægmusklen. Alligevel lykkedes det ham at danse sig igennem en jive fredag.

- Husk at strække fødderne!

Sammen med dansepartneren Karina Frimodt havde Rolf Sørensen været i fuld gang med dansetræningen onsdag formiddag, da der pludselig lød et smæld i hans lægmuskel.

Cykelkommentatoren prøvede at lægge en kølende dåsecola på musklen, men der var ikke noget at gøre.

- Jeg kunne ikke gå eller støtte på benet, fortæller han.

Derfor tog han straks ud på Hvidovre Hospital, hvor han fik foretaget en ultralydsscanning. Den afslørede en fibersprængning i benet.

'Vild med dans'-deltageren fik derfor en forbinding om benet og en krykke at støtte sig til.

Men benskaden kunne ikke holde den tidligere cykelrytter fra at fortsætte i ’Vild med dans’:

- Det er op ad bakke, vil jeg sige, men vi er blevet enige om, at vi stiller op. Vi er i gang med at lave en ny koreografi, fortalte han til TV 2 tidligere på ugen.

Brugte bord og stok i dansen

Fredag aften i bedste sendetid stod Rolf Sørensen så på dansegulvet.

Han kunne stadig ikke støtte på sit højre ben, men han kunne sidde, og så bevæge sig sidelæns, da det gjorde lidt mindre ondt end at bevæge sig fremad.

Jeg giver ikke op, før jeg skal til at skære benet af

Rolf Sørensen

Med de benspænd havde dansepartneren Karina Frimodt fundet en måde at få ham til at danse trinnene til den planlagte jive. Det indebar en stok og et bord, han kunne læne sig op ad.

- Fighteren sidder i mig, så det var det, der skulle frem. Jeg giver ikke op, før jeg skal til at skære benet af, sagde ekscykelrytteren efter dansen. 

Se i videoen øverst, hvordan det så ud, da Rolf Sørensen og Karina Frimodt dansede en jive denne fredag.

Rolf Sørensen imponerede ikke dommerne med sin dans denne fredag. Video: Marie Kjempff

Fik ros for viljestyrke

Det er ikke imod reglerne at bruge rekvisitter på dansegulvet, fortæller TV 2s underholdningsredaktør Thomas Richardt Strøbech.

- Det må man gerne, men det er selvfølgelig et særtilfælde i aften, fordi han ikke kan støtte på den ene fod. Det tror jeg ikke, at vi har oplevet før. Så må det være op til dommerne og seerne at vurdere, hvordan opgaven bliver løst, siger han.

Dommerne var imponerede over Rolf Sørensens fightervilje, men ikke over den egentlige dans. De kvitterede med tre et-taller og et to-tal.

- Du er en lækker mand, charmerende, du er drønhyggelig. Men dansen i dag kan jeg kun give dig en svag karakterer for, sagde dommer Britt Bendixen.

Kæmper til det sidste

Det ligger i cykelveteranens natur at fortsætte. For en håndfuld år siden fik Rolf Sørensen en fibersprængning, da han trådte forkert på en kantsten under en ironman.

- Dengang gik jeg de sidste tyve kilometer. Det ligger latent i én, at man fighter til det sidste. Det kommer fra cykelsporten, fortæller han.

Derfor besluttede han sig for at stille op fredag aften. Familien var ligeledes indstillet på hans beslutning.

- Det har jeg snakket med min kone om, og hun er den første, der siger: "Du fighter bare færdigt", siger han.

Torsdag mødtes han med produktionen bag ’Vild med dans’ for at tale om sin skade.

- Vi holdt møde med Rolf og Karina i går, og Rolf har valgt, at han gerne vil fortsætte i konkurrencen. Når det drejer sig om en fibersprængning, er der ikke risiko for, at det udvikler sig til en varig skade ved at danse den her jive. Vi synes, det er rigtig fedt, at Rolf går på gulvet i aften, fordi det viser, at der stadig er noget at kæmpe for, fortæller TV2s underholdningsredaktør Thomas Richardt Strøbech.

Så uheldigt, som det kan være

Dog er Rolf Sørensen lidt ærgerlig over, at duoen ikke kunne fremvise den jive, han havde set frem til at danse.

- Det var en vanvittig god dans, og jeg ville virkelig gerne vise over for dommerne, at ja, det har været nogle svære danse tidligere, men at denne her kunne rykke os rigtig meget. Så det er endnu mere irriterende, lyder det. 

- Det her er simpelthen den dans, der har klædt Rolf allerbedst, så min første tanke var bare: "Nej, nej, nej". Det er så mega uheldigt, som det kan være, siger Karina Frimodt.