Sådan gik skuespiller fra vom til veltrænet rockerpræsident

Du kender ham måske som grosserer Madsen med vommen, men i rollen som rockerpræsidenten Tom måtte Lars Ranthe gennemgå en fysisk transformation.

Nogle gange kræver en rolle mere end andre. Sådan var det for Lars Ranthe, da han fik at vide, at han skulle spille rockerpræsidenten Tom i tv-serien 'Kriger' på TV 2. 

Der måtte "tonsvis" af mavebøjninger, pull-ups, armbøjninger, plankeøvelser og fedtforbrænding til for at få musklerne frem og maven ind. Det står i skærende kontrast til hans rolle som grosserer Madsen fra TV 2-serien 'Badehotellet', hvor han går med en falsk tyk mave lavet af vat.

Han holdt sig lidt i form tidligere, men slet ikke på det niveau. Nu skulle han ligne en hårdkogt gangster. En ond stodder med et ar under øjet og tatoveringer på kroppen.

Træningen passede Lars Ranthe godt. Det skulle være muligt at træne lige præcis, når han havde lyst. Typisk foregik det fra klokken 22.00 til klokken 02.00.

- Der skulle en mental og fysisk transformation til at spille leder for en flok banditter. Når jeg løb ture, kiggede jeg alle mændene i øjnene og følte mig som en rigtig badass, siger Lars Ranthe. At træne om natten understøttede det bare. 

Han lagde også sin kost om, så alkohol blev sløjfet, og fedt og sukker fik en langt mindre fremtrædende rolle på tallerkenen. Derudover indtog han mere salat, bønner, frugt og kød. 

Det krævede nemlig mere end et veltrimmet 'vaskebræt' at spille en overbevisende rockerpræsident med et afslappet forhold til empati. 

- Jeg er ikke særligt stor, så træningen gav mig en fysisk fornemmelse af at være rå. Og det var jeg nødt til at have for at være overbevisende, siger Lars Ranthe, der i øvrigt er 165 centimeter høj. 

Samtidig var mange af de statister, der spillede rockere, ikke skuespillere, men virkelige typer fra rå miljøer. Derfor fungerede det ikke for Lars Ranthe, hvis han rendte rundt mellem optagelserne og var lun og munter. Han måtte vinde deres respekt og bevare den gennem optagelserne og dermed blive i karakteren Tom. 

- De var sådan nogle testosteronmænd, så tonen blev meget hård på settet. Om morgenen sagde vi både "godmorgen" og "du er klam at se på". Men det var det, de kendte, og det var godt for stemningen under optagelserne, sagde Lars Ranthe til BT.

Men rollen som Tom var også hård. Ment på den måde, at den var svær at ryste af, når makeuppen, arret under øjet og tatoveringerne kom af. 

- Ens krop var i alarmberedskab hele tiden, fordi det var farligt at være Tom. Så efter optagelserne var det med at lytte til musik, være sammen med børnene og sove længe, så rollen langsomt slap mig igen, siger Lars Ranthe.

Efterhånden forlod Tom ham.

Lars Ranthe er tidligere elitegymnast og kender til disciplinen, det kræver for at få synlige resultater.

Men vaskebrættet er ikke vedligeholdt, efter optagelserne sluttede.

- Det er pisse hårdt. Du skal ikke lave andet end at træne og spise rigtigt, og det gad jeg ikke. Jeg havde hovedet oppe i røven på mig selv og gik kun op i, hvad jeg spiste, og hvordan jeg så ud. Det var ikke til at holde ud. Da optagelserne var færdige, skulle jeg bare have to kanelsnegle og en øl, siger Lars Ranthe.

'Kriger' sendes hver mandag klokken 20.00 på TV 2. Du kan altid se et afsnit foran på TV 2 PLAY.