Underholdning

Pierce Brosnan fik Niels Olsens rolle - nu får han den igen

Niels Olsen skal spille overfor musicalstjernen Xenia Lach-Nielsen. Miklos Szabo

Susanne Bier-filmsuccesen 'Den skaldede frisør' kommer i en musicalversion.

'Den skaldede frisør' får premiere i 2020 som stjernebesat musical.

Musikken skal en af Danmarks mest kendte sangskrivere, Thomas Helmig, stå for.

Filmens største stjerne, Pierce Brosnan, vil i musicalversionen blive spillet af Niels Olsen. Det er rollen som Philip – den eksotiske og lækre mand, der udgør den ene halvdel af komediens romance – Niels Olsen skal prøve kræfter med.

Spørger man Niels Olsen, hvordan han og den tidligere James Bond-stjerne ligner hinanden, kommer svaret prompte.

- Altså vi er jo begge to ret lækre, siger Niels Olsen efterfulgt af hans karakteristiske latter.

Rød løber før det store Knæk Cancer show på TV2. Her ses Niels Olsen.
Pierce Brosnan attends the MOCA annual gala at the Geffen Contemporary at MOCA in Los Angeles, on April 29, 2017.  CHRIS DELMAS / AFP

Men hvad mange ikke ved, er, at Niels Olsen faktisk var førstevalg til rollen, da filmen skulle laves.

- Jeg blev for cirka seks år siden kontaktet med manuskriptet til 'Den skaldede frisør' og spurgt, om jeg ville spille rollen som Philip, siger Niels Olsen.

Det ville han enormt gerne, men projektet blev skubbet gentagne gange, og det endte med, at han måtte takke nej, fordi det kolliderede med 'Ørkenens sønner'.

I mellemtiden havde filmen fået et større budget, hvilket betød, at den kunne få en international stjerne i rollen som Philip, og her faldt valget på Pierce Brosnan.

Som et plaster på såret fik Niels Olsen dog en mindre rolle, hvor han skulle spille overfor Pierce Brosnan, men scenen endte med at blive klippet ud af den endelige film.

- Men det var fantastisk bare at møde ham, siger Niels Olsen.

Sådan ser det foreløbige cast til musicalen 'Den skaldede frisør' ud.

Denne gang er kortene gået op, og Niels Olsen glæder sig utrolig meget til at være en del af musicalproduktionen, ikke mindst fordi han er helt vild med filmen og karakteren Philip, der gennemgår en forvandling fra iskold, fokuseret businessman til omsorgsfuld far og elsker.

Aarhusiansk sangskriverikon

Den prisvindende komedie blev den tredjemest sete film i biografen i 2012, kun overgået af 'Hvidstengruppen' og James Bond-filmen 'Skyfall'.

Alle sejl lader dog til at være sat ind på at gøre musicalversionen til en endnu større publikumsbasker end originalen.

For når musicalen får verdenspremiere 5. marts 2020 i København og derefter i Aarhus, bliver det en musical skabt af Susanne Bier og Thomas Helmig.

Susanne Bier har skrevet manuskriptet til musicalen sammen med sin faste manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen.  

Ved sin side får hun Thomas Helmig, der skal skabe det musikalske univers.

Susanne Bier og Thomas Helmig har tidligere samarbejdet, da Helmig skrev titelsangen til Susanne Biers film 'Den eneste ene' tilbage i 1999.

Kunstnerisk slægtskab

Det er Susanne Bier selv, der tog kontakt til Thomas Helmig, da hun følte, at han med titelnummeret til 'Den Eneste Ene' ramte noget meget præcist ved filmen.

'Den skaldede frisør'

'Den skaldede frisør' fik premiere i landets biografer den 6. september 2012 og blev i spilleperioden set af 644.681 biografgængere.

Filmen er instrueret af Susanne Bier og har tidligere James Bond-hunk Pierce Brosnan i hovedrollen overfor Trine Dyrholm.

'Den skaldede frisør' har vundet en række priser, heriblandt en Robert for årets kvindelige hovedrolle og prisen for bedste europæiske komedie ved European Film Awards.

- Thomas er helt sin egen, og alligevel føler jeg et kunstnerisk slægtskab med ham, som gør, at jeg er sikker på, at hans sange til 'Den skaldede frisør' vil gøre musicalen endnu mere gribende end filmen, siger Susanne Bier i en pressemeddelelse.

Hun ser frem til igen at arbejde sammen med det aarhusianske sangskriverikon, hun mener, mestrer at være dagligdags og dybt poetisk på én gang.

- Jeg havde ikke kunnet håbe på en bedre samarbejdspartner end ham, siger Susanne Bier.

Da hun ringede til ham, var han da også mere end almindeligt hurtig til at sige ja.

- Da Susanne ringede og spurgte, om jeg ville skrive sange til 'Den skaldede frisør', sagde jeg ja, før hun havde stillet spørgsmålet færdigt, siger Thomas Helmig.

Som Susanne Bier havde også han håbet på, at de igen i fremtiden skulle samarbejde.

- Susanne og jeg taler på mange måder samme sprog, så jeg glæder mig til at springe på hovedet ned i den her musical, siger Thomas Helmig

Stjernespækket hold

Overfor Niels Olsen i Brosnans rolle som Philip bliver det sanger og skuespiller Xenia Lach-Nielsen, der skal løfte arven efter Trine Dyrholm i rollen som Ida, den skaldede frisør, der forelsker sig i Philip.

Kunstnernavne som Maria Lucia, Silas Holst og Benjamin Boe Rasmussen er også med i den stjernespækkede opsætning.

Maria Lucia og Silas Holst spiller Astrid og Patrick i den nye musical

Den eneste genganger fra filmen bliver Bodil Jørgensen, som i filmen spiller Idas frisørkollega Vibe.

I musicalversionen skal hun spille den intrigante svigerinde Benedikte, der i filmen spilles af Paprika Steen.

Internationale ambitioner

Når 'Den skaldede frisør' har været opført i København og Aarhus, er ambitionen, at den skal ud over landets grænser.

Produktionen er allerede blevet kontaktet af en stor international spiller, der står for mange internationale musicalproduktioner.

- Vi regner med at kunne præsentere en international version af musicalen i Europa inden for en overskuelig fremtid, siger producent Rikke Lange.