Underholdning

Netflix giver danskerne mindre udvalg - til gengæld skal vi betale mest

Selvom de danske kunder betaler mere, behøver man ikke føle sig snydt, mener medieekspert.

Det er dyrt at være Netflix-kunde i Danmark.

Faktisk er vi danskere dem i verden, der må grave allerdybest i lommerne, når vi skal betale for vores abonnement. Og så har vi samtidig langt færre film og serier at vælge imellem end mange andre.

Det viser en analyse foretaget af Comparitech.

Her har de sammenlignet Netflix-priser og udbud verden over, og den kedelige konklusion er, at vi og vores nordiske naboer får meget lidt for de penge, vi betaler.

Mange penge for meget lidt

I Danmark betaler vi 79 kroner for den billigste type abonnement hos streamingtjenesten, og ifølge analysen betyder det, at vi betaler mindst 49 procent mere end den gennemsnitlige Netflix-kunde målt på verdensplan.

- Man sætter prisen efter, hvad markedet kan bære. Den høje pris for et dansk abonnement er et udtryk for, at danskerne er villige til at betale. At vi er et godt land med velstand og rigdom. Det handler egentlig bare om udbud og efterspørgsel, forklarer medieekspert Claus Bülow Christensen til TV 2. 

Det billigste sted i verden at være Netflix-kunde er Tyrkiet. Her koster et abonnement omtrent 21 kroner om måneden.

Mest at vælge i mellem vestpå 

Mens de i de store engelsktalende lande som Canada, USA og Storbritannien frit kan vælge mellem omkring 5200-5700 titler og samtidig betale under 52 kroner månedligt, har vi i Danmark væsentligt færre film at vælge mellem.

I udgangen af 2017 havde vi danskere ifølge Flixfilm adgang til lidt over 3000 film og serier, men selvom det danske udvalg i dag er større end nogensinde, får vi altså ikke særligt meget for vores penge sammenlignet med andre.

Det behøver dog ikke at være en dårlig ting, hvis man spørger Claus Bülow Christensen. 

- Kvantitet er jo ikke lig med kvalitet. Hvis størstedelen af indholdet bare er uinteressante gamle serier og film, får man jo ikke noget ud af det, siger han og fortsætter: 

- Der er ekstremt meget originalt indhold på Netflix. Det prioriterer de virkelig højt, og de pumper hele tiden nyt ud. Man kan dårligt følge med – hverken som seer eller analytiker. Og de har endda endnu mere på vej.

Afstemning

Hvad synes du om prisen for et dansk Netflix-abonnement?

Måske falder priserne - på et tidspunkt

Medieeksperten fastslår, at markedet fortsat er i stor udvikling. 

Både Disney og Amazon er eksempelvis på vej med store streamingtjenester, og inden længe får vi forbrugere formentlig svært ved at overskue de mange muligheder.

Men heller ikke det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

- Jeg spår, at der kommer priskonkurrence i løbet af et par år. Flere streamingtjenester kommer til, og det betyder, at konkurrencen stiger, og at prisen nok kommer til at falde lidt, siger Claus Bülow Christensen. 

Streamingtjenesten over dem alle

Indtil da er han dog ikke i tvivl om, hvilken streamingtjeneste han vil anbefale danskerne: 

- Jeg synes, at Netflix rager op over alle andre lige nu. De har det største udvalg og den største bredde. Her er noget for alle, og man får klart mest for pengene her.

Omtrent 130 millioner mennesker har en konto hos Netflix – heraf er knap halvdelen bosat uden for USA. Hver dag bliver der sammenlagt fordøjet over 140 millioner timers film og serier.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Netflix.