Klovn

'Klovn': Her er Casper og Franks pinlige favoritter

Makkerparret har skrevet 70 afsnit og to spillefilm af 'Klovn' til dato. Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

'Klovn' er så pinligt, at mange krummer tæer, og nogle ligefrem ikke kan klare det. Her er Casper og Franks egne pinlige favoritter.

Seriens omdrejningspunkt er den socialt klodsede og lidt for principfaste Frank Hvam og hans trussetyv af en kammerat Casper Christensen. Med figurernes altoverskyggende glubskhed efter drømme og selvretfærdighed ryger de ud i et hav af pinagtige og groteske situationer. 

Frank Hvam har blandt andet ved et uheld pisket en katatonisk lam kvinde i ansigtet, skudt en rengøringsdame, vist shemale porno til sin søn og hans venner og onaneret på sin sovende svigermor. 

Med så mange afsnit i bagagen kan det svært at pege på en favorit, men det har Casper Christensen og Frank Hvam gjort, selvom den nye sæson vokser på dem.

Frank Hvams yndlingssæson af 'Klovn' er anden sæson, som blev sendt i slutningen af 2005. Men han fremhæver afsnittet 'Biggie Blackie' fra tredje sæson som sin personlige favorit. 

Her bruger Casper og Frank flere hundredetusinde kroner på en væddeløbshest, men det går ikke helt som planlagt på galopbanen, da Frank løfter på en jockey og fornærmer ham. 

Frank Hvam bliver overfaldet af en sur jockey og bruger peberspray i forsvar. Det resulterer i, at jockeyen ikke kan deltage på galopbanen med Casper og Franks hest.

Se et klip fra episoden herunder 

Frank Hvam bliver klogere hver dag.

Casper Christensen fremhæver fjerde sæson fra 2006 som sin yndlingssæson. Det er også her, hans to favoritepisoder findes. Nemlig 'Unge hjerter' og 'Tango for tre'. 

Frank og Casper lyver sig med til studenterfest i afsnittet 'Unge hjerter', men bliver opdaget af Mia under køreturen. Værre bliver det dog, da Frank vælter en studine med stomipose i poolen.

I 'Unge hjerter' lyver Frank og Casper sig fra et arrangement hos Amnesty for at komme med en flok studenter til fest. Undervejs får Frank løjet om at have stomipose til en pige, som rent faktisk har en. Pinagtigeden bliver total, da Frank kommer til at skubbe hende i en pool, så stomiposen går itu. 

 Se to klip fra episoden herunder

Der er lort i vandet! Video: Karoline Lunddal Dam
Mia overrasker Frank, der er taget på studenterkørsel. Video: Stine Gliese

Casper Christensens anden favorit er afsnittet 'Tango for tre', hvor Frank og Casper går til celebrity-karate, hvor Peter Gantzler kræver kæft, trit og retning. Den slags er slet ikke Franks kop te. Samtidig opstår der problemer med Michaels Laudrups ene fod, og historien ender med sydlandsk erotik, løgn og et etisk dilemma.

Casper og Frank er til møde hos Michael Laudrup. Frank kommer selvfølgelig til at dumme sig, da han ødelægger et gipsaftryk af en ung Laudrupfod.

Se to klip fra episoden herunder 

Klovn: - Må jeg lave et aftryk af din fod? Video: Søren Pors Grundahl
Peter Ganzler finder sig ikke i Frank Hvams ubehøvlede figur. Video: Alexander Klemp

 På TV 2 PLAY kan du lige nu se seks helt nye afsnit af 'Klovn' samt alle de tidligere sæsoner.