Kriger

Ny serie vil presse rammerne for, hvad man kan vise på TV 2

Mandag den 8. oktober klokken 20.00 kan du se tv-serien 'Kriger' på TV 2.

Når mørket falder på mandag aften til oktober, blænder TV 2 op for en serie, som på mange måder er ny for kanalen.

Det nye actiondrama 'Kriger' får nemlig premiere den 8. oktober klokken 20.00. Den handler om soldaten CC (spillet af Dar Salim), som vender hjem efter aktiv militærtjeneste for Danmark i verdens krigszoner gennem ti år. Han er plaget af skyld over sin bedste vens død.

For at lindre smerten tilbyder han at hjælpe sin bedste vens enke med at fælde rockerkongen Tom (spillet af Lars Ranthe) ved at infiltrere rockergruppen Wolves, som brutalt styres af Tom. Samtidig skal han balancere sin skyld over sin bedste vens død, mens han også skal samarbejde med politiet. 

Se en trailer til serien øverst på siden.

'Kriger' er på mange måder et nyt område for TV 2. Den er mørk og voldelig og viser en rå side af rockerverdenen, som ikke er blevet skildret på TV 2 før.

Samtidig har holdet bag serien leget med opfattelse af tid. Således foregår første afsnit over nogle uger, imens sidste afsnit foregår over nogle timer. Hvert afsnit varer knap en time, men tiden bliver altså kortere og kortere i handlingen.

- Vi har spændt buen så hårdt, vi kan. Vi ville presse rammerne for, hvad man kan i en dansk tv-serie, så skruen strammes uafbrudt om karaktererne og selve formen lige indtil klimaks, siger instruktør Christoffer Boe.

'Kriger' er den første tv-serie, han har instrueret. 

To stærke mænd

Lars Ranthe, som mange nok kender som den tykhudede grosserer Madsen i TV 2-serien 'Badehotellet', spiller den onde rockerboss Tom, med et stort ar under højre øje og kroppen dækket af tatoveringer. 

- Rollen som Tom var ekstrem problematisk - og flere gange var jeg ved at opgive projektet undervejs, fordi jeg simpelthen ikke kunne se, hvem der skulle spille rollen. Lige indtil Lars Ranthe kom til casting - og jeg var chokeret. Der var Tom! Noget mindre end jeg havde tænkt ham - men der var han, siger Christoffer Boe om Lars Ranthe. 

Dar Salim er også kendt fra flere film og serier. Den største er nok hans rolle i 'Game of Thrones', men han medvirkede også i den danske film 'Underverden', TV 2-serien 'Dicte' og flere andre danske og tyske film og serier.

Udover Dar Salim og Lars Ranthe medvirker også Danica Curcic, Nicolas Bro, Søren Malling, Natalie Madueño, Jakob Oftebro, Rudi Køhnke, Andrea Vagn Jensen og flere.

'Kriger' har premiere på TV 2 mandag den 8. oktober klokken 20.00.