Stormester

Komiker kom til skade i underholdningsprogram - måtte aflyse shows

Det er åbenbart ikke helt ufarligt at være deltager i TV 2s nyeste lørdagsunderholdning 'Stormester'.

Forestil dig, at du på et bord har et æg liggende, som du skal løfte så højt op som muligt uden at bruge hænderne, og uden at ægget går i stykker. Som hjælpemidler har du en saks, lidt papir og nogle farvetusser.

Den udfordring blev de fem deltagere i underholdingsprogrammet 'Stormester' udsat for af deres game master, Lasse Rimmer, samt hans assistent, Mark Le Fêvre.

Der var flere mærkværdige forsøg fra deltagerne, men for en af dem - komikeren Ruben Søltoft - udviklede udfordringen sig dog ikke helt som ventet.

- Min tanke var jo, at jeg bare kunne løfte bordet højt op, men så var det bare sindssygt tungt det her bord. Og så går det op for mig, at der bliver målt fra bordpladen, så det gjorde ingen verdens nytte, siger Ruben Søltoft til TV 2.

I sit forsøg gik komikeren ned i hug og ind under bordet for at løfte det op med ryggen. Bordets vægt kommer dog bag på ham, og han får overbalance.

- Det ryger bagover mig på en eller anden måde, og bordpladen hamrer ind i min læg, siger Ruben Søltoft.

Udfordringen blev lavet på den allerførste optagedag for programmet, og efterfølgende skulle der optages endnu en udfordring, hvor deltagerne skulle få nogle informationer ud af en russer.

- Der var jeg helt negativ og kunne ikke overskue at kommunikere på et sprog, jeg ikke kender, siger komikeren.

Opgaven kunne misforståes

Efterfølgende var Ruben Søltoft nødt til at tage på skadestuen sammen med produktionsholdet, og de senere optagelser, som var planlagt, måtte rykkes med flere uger, fordi han ikke kunne gå.

Heldigvis var intet brækket, men det var så hårdt et slag, at han ikke kunne gå i to uger og måtte aflyse nogle stand-up shows.

- Der er det jo irriterende, at man ikke er med i den amerikanske udgave af 'Stormester', så man kunne køre et sagsanlæg på nogle millioner kroner, siger Ruben Søltoft, der lige nu er aktuel med showet 'Ting Fra Min Mund'.

I stedet fik komikeren tilsendt en masse chokolade fra produktionsselskabet.

Han vil dog gerne betvivle ordlyden af udfordringen, som, han mener, måske var medvirkende til hans uheld og efterfølgende skade.

- Jeg synes ikke, det var helt klart, at bordet skulle blive stående. Det, synes jeg måske godt, man kan argumentere for, siger Ruben Søltoft.

Programmet 'Stormester' er oprindeligt et engelsk format, der har været vist på tv siden 2015 og nu er kommet til Danmark.

Udover Ruben Søltoft er de faste medvirkende to andre komikere - Christian Fuhlendorff og Nikolaj Stokholm - samt sangerinden Lina Rafn og skuespillerinden Julie Ølgaard.

Du kan se 'Stormester' lørdag klokken 20.00 eller på TV 2 Play.