Sukkertoppen

Det så du ikke på tv: Der var spist af chokoladen

Da dommerne skulle bedømme deltagernes fyldte chokolader, manglede der to.

20 miniflødeboller, 20 kransekager og 20 fyldte chokolader fra hvert deltagerpar skulle stå klar på dommerbordet, da det sidste sandkorn løb ud i timeglasset under første runde af den store ’Sukkertoppen’-finale. 

Og det gjorde der. Men det, du ikke så på tv, var, at både deltagere og dommere gik til frokostpause, så snart kagerne var afleveret.

Så måtte de respektive kager og chokolader sættes tilbage på køl, og deltagerne måtte krydse fingre for, at de stadig stod, da frokosten var fortæret.

Jagten på de forsvundne chokolader

Henover sommeren har man kunnet følge nogle af landets dygtigste konditorier i 'Sukkertoppen'. Et TV 2-program, der sætter 12 konditorpars færdigheder på prøve.

De er blevet udfordret på deres teknikker, samarbejde og kreativitet, og i aftenens finale stod kun de to bedste konditorpar tilbage. 

Det blev konditorerne Palle Wiby Sørensen og Thomas David Parry, der løb med sejren. Men undervejs i finalen opstod der kaos hos konkurrenterne Mette Skov Mikkelsen og Christian Nordborg. 

- Vores fyldte chokolader var væk. Alle sammen. Mette havde sat dem på en bageplade under bordet, men hele pladen var forsvundet – og så udbrød der panik, siger Christian.

Troede det var overskydende

Deltagerparret fortæller, at deltagere, dommere, kameramænd og sågar værtinden Mette Blomsterberg smed alt, hvad de havde i hænderne, og satte jagten ind på de forsvundne chokolader.

Efter en kort panik blev jagten afbrudt af en programchef. Han afblæste eftersøgningen og krøb undskyldende til korset. Han havde fjernet chokoladerne, fordi han troede, de var overskydende.

- Da vi fik dem tilbage, viste det sig, at der manglede to stykker. Han havde simpelthen spist dem, fortæller Christian, som knapt kan holde grinet tilbage længe nok til at genfortælle historien.

Måtte fuldstøbe to nye

I og med at finalen ikke var afgjort endnu, måtte Mette og Christian atter ty til chokoladestøbningen. Her måtte de springe tempereringen over og skynde sig at smide to fuldstøbte chokolader i fryseren.

- En chokolade, som ikke har den rette temperatur, inden den bliver frosset, kan umuligt sætte sig, så vi måtte stå og knalde og banke på formene for at få dem ud, forklarer Christian og fortsætter:

- Vi må havde lignet noget, der var løgn. Det eneste, vi kunne håbe på, var, at vores fyldte chokolader ikke blev filmet alt for tæt på.

TV 2 Play kan du se eller gense alle afsnit af 'Sukkertoppen' samt den helt store finale.