Sukkertoppen

Bryllupskage gemte på kærlighedsnotits til Mette Blomsterberg

Da Palle Wiby Sørensen friede til sin kone, lå også ringen gemt i en chokoladeskulptur.

Husk, at det bedste forhold er et, hvor kærligheden til hinanden overskygger behovet for hinanden.

Sådan stod der skrevet på en lille lap papir, der var en del af den bryllupskage, der søndag aften sikrede Palle Wiby Sørensen og Thomas David Parry sejren i TV 2-programmet ’Sukkertoppen’.

Her afslørede Mette Blomsterberg kærlighedsnotitsen.

Papiret lå gemt i en hul chokoladeskulptur, der var placeret på toppen af vinderkagen. Da dommerne havde smagt og vurderet værket, blev værtinden udstyret med en lille hammer, som skulle bruges til at slå hul ind til den lille notits.

- Når man kigger på jeres kage, skal man virkelig tage stilling. Jeg skal virkelig tænke: "Hvad synes jeg?". Og jeg elsker at skulle på det arbejde, sagde Mette Blomsterberg, før hun fattede hammeren og brød hul på den hemmelige boks af chokolade.

Udseende, smagsoplevelse og den ekstra dimension med den lille papirlap imponerede dommerne, som samlet gav Palle Wiby Sørensen og Thomas David Parry to point mere end de andre finalister, Mette Skov Mikkelsen og Christian Nordborg.

Det er som at bedømme kærlighed

Mette Blomsterberg

Og det er langt fra første gang, at den ene halvdel af vinderduoen har overrasket med skjulte elementer i sine chokoladeskulpturer.

Har før gemt sedler i chokoladen

Palle Wiby Sørensen er en af verdens bedste til at arbejde med chokolade, og han har imponeret med sine chokoladekreationer i ’Sukkertoppen’ allerede fra det første program.

Han fortæller, at det er overraskelserne, der betyder mest for ham – og dem har han lavet mange af. Da den danske astronaut Andreas Mogensen i 2015 tog på rumrejse, havde han intet mindre end ni af slagsen med i oppakningen i form af ni såkaldte 'space rocks' – rumsten. 

De ni ’space rocks’ var fordøjelige. Det var ni hule chokolader, som var udtænkt og udført af Palle Wiby Sørensen og kok og maddesigner Thorsten Schmidt.

Inde i hver chokolade lå en lille håndskrevet note. Meningen med den skjulte lap papir var, at astronauterne skulle tro, at det var en såkaldt fortune cookie, som indeholdt et par visdomsord. Men ordene var langt fra en tilfældig afsender.

- Vi havde kontaktet astronauternes familier og fået dem til at skrive et par ord i hånden, så astronauterne kunne genkende håndskriften. Det var hele meningen med historien. 

På knæ til danmarksmesterskab

Palle Wiby Sørensen har da også - udover sin nye titel som vinder af ’Sukkertoppen’ - blandt andet danmarksmester skrevet på sit cv.

Ved DM i 2016 blev han sammen med ’Den store bagedyst’-vinder Tobias Hamann-Pedersen kåret som vinder af danmarksmesterskabet i chokoladeskulpturer.

Det chokoladeentusiastiske makkerpar tog udgangspunkt i animationsfilmudgaven af ’Alice i Eventyrland’. Det blev til en 55 kilo tung skulptur, der blandt andet bestod af karakteren Hattemagerens hoved, som – ganske som ved ’Sukkertoppen’-finalen’ – gemte på en genstand med et romantisk budskab.

Palle Wiby Sørensen havde nemlig gemt en forlovelsesring i Hattemagerens hoved, og da han blev kåret som danmarksmester greb han mikrofonen, fandt ringen og faldt på knæ.

- Jeg havde sagt til mig selv, at hvis jeg vandt, så ville jeg fri til hende, siger Palle Wiby Sørensen – der i dag er gift med kæresten.

En af tilskuerne fangede det romantiske øjeblik på video. Se den herunder.

Dommer takkede for oplevelsen

I ’Sukkertoppen’-finalen var der imidlertid ingen, der gik på knæ, men den lille seddel fejede alligevel benene væk under værten og dommerne.

- Dét er romantik, sagde en imponeret Nikolaos Strangas og takkede for en stor kageoplevelse.

Da pointene var rullet ind, og Mette Blomsterberg kunne meddele, at Palle Wiby Sørensen og Thomas David Parry var vinderne af ’Sukkertoppen’ 2018, måtte hun da også takke for de oplevelser, hun har haft med dem gennem sæsonen.

- Det har været en fornøjelse at følge jeres arbejde. Hvor er det vildt godt gået. Respekt, sagde hun.

- En kongefinale

Efter afslutningen på 'Sukkertoppen' kalder Mette Blomsterberg årets finale for en "kongefinale". Hun mener, at der var tale om decideret kunst. 

- Én ting er, om det er smukt, rustikt, elegant eller noget helt fjerde. Det handler om øjnene, der ser. 

Hun forklarer, at uanset hvad man synes om helheden af kagen, og hvad man selv ville foretrække, er der en ufravigelig faglighed. 

- Der vil sikkert sidde nogen derhjemme og sige, at Mette og Christians bryllupskage var flottere, men det handler om mere end det. Det handler om teknikker, som dommerne var helt nede at sønderskille af. Der er så mange nuancer af teknisk kunnen og formåen, siger hun og fortsætter: 

- Det er som at bedømme kærlighed. Hvordan er et rigtig godt kys? Hvornår er en kvinde smuk? Jeg får helt kuldegysninger, for det handler om følelser. Det er meget personligt.

Gik du glip af den store 'Sukkertoppen'-finale, kan du se den på TV 2 Play, hvor du finder hele første og anden sæson af programmet.