Klovn

'Klovn' gør ondt de helt rigtige steder, mener anmelder

Hitserien har haft premiere på en ny sæson, og den får tårnhøje seertal og glæder de fleste anmeldere. Men to ting får kritik.

Ni års forventninger og spænding blev udløst, da det første afsnit af den syvende sæson af 'Klovn' rullede over skærmen mandag aften.

Og gensynet med Frank Hvam og Casper Christensen var for de fleste anmelderes vedkommende glædeligt. For den "gør ondt de helt rigtige steder", skriver Information.

Også seerne tog positivt imod første afsnit af den nye sæson. Hele 688.000 danskere så med på TV 2, og dermed er det det mest sete 'Klovn'-afsnit til dato.

Seertallene er dog ikke det eneste, der har ændret sig, siden vi sidst så Casper og Frank i serien i 2009, hvor sjette sæson sluttede.

Og det er noget, der deler vandene.

Afstemning

Har du set det nye afsnit af 'Klovn'?

Punkterer berøringsangsten

Én ting har dog ikke ændret sig. For der er stadig garanti for krampe i de krummede tæer, da serien som sædvanligt tager fat i både følsomme og tabubelagte emner som religion og #metoo-bevægelsen.

- But no worries, Casper og Franks fint afstemte pinligheder er præcis den form for satire, der kan punktere berøringsangsten, skriver Berlingskes anmelder og belønner serien med fem ud af seks stjerner.

Det er også karaktererne og de klassiske 'Klovn'-elementer, som tiltaler Ekstra Bladets anmelder, der kvitterer med fire ud af seks stjerner.

- Det er muligt, at Casper og Frank er blevet ældre undervejs, men meget klogere eller mere sympatiske er de ikke blevet. Ej heller mindre selvoptagede. Heldigvis. Det er igen dynamikken mellem dem, der er seriens bærende drivkraft, skriver avisen.

Sangerinde tager Iben Hjejles plads

Blandt de mindre imponerede er Soundvenues anmelder, der giver den nye sæson tre ud af seks stjerner.

- Frank og Caspers alternative virkelighed søger fortsat grænsen, men temaerne og optrinene nærmer sig selvgentagelse i en uopfindsom grad, skriver deres anmelder.

Oprindeligt er den tåkrummende duo flankeret af Mia Lyhne og Iben Hjejle, men i sæson syv har Casper Christensen fået en ny kone i skikkelse af popsangerinden Lene Nystrøm.

Og mens Berlingske mener, at Iben Hjejles afløser er i "veloplagt form", er det ikke et byt, der falder i god jord hos alle.

Ifølge Soundvenue-anmelderen er Aqua-sangeren blot en "let usjov norsk udgave af Iben Hjejle".

Afstemning

Hvor mange stjerner ville du give første afsnit?

Havde savnet de små historier

Selvom sæson seks blev vist i 2009, har de to komikere ikke ligget på den lade side. Siden er det blandt andet blevet til to 'Klovn'-film: 'Klovn - The Movie' og 'Klovn Forever' fra henholdsvis 2010 og 2015.

Men hovedpersonerne havde savnet de små historier, som karakteriserer serieformen.

- Gennem to spillefilm har vi arbejdet med det store drama og de store følelser, hvor alt var på spil. Det har været sjovt, men også voldsomt. Nu glæder vi os til at vende tilbage til hverdagen og grine af de små ting, hvor et helt afsnit kan gå med at fange en muldvarp eller klage over en fordærvet pebersovs. Og så gøre det til et stort problem, sagde Casper Christensen og Frank Hvam tidligere til TV 2.

Den syvende sæson af 'Klovn' indeholder i alt 10 nye afsnit. Dermed vil der være 70 afsnit i serien i alt.

Se 'Klovn' hver mandag klokken 20.50 eller på TV 2 PLAY.