X Factor

Oh Land om sine meddommere: - Det er ret hårde typer, jeg er oppe imod

To gange har hun ført unge til tops i et talentprogram. Sangerinden Oh Land har ikke tænkt sig at blive den ”onde” dommer nu.

Hun har allerede vundet i et talentprogram. Flere gange. 

Som coach på ’Voice Junior’ hjalp sangerinden Nanna Øland Fabricius en deltager til sejr i både 2016 og i 2017.

Derfor er det ikke uvant for den 33-årige sangerinde at skulle indtage positionen som dommer, når tv-programmet 'X Factor' bliver vist på TV 2 i begyndelsen af 2019. 

- Jeg håber, jeg vinder, selvfølgelig gør jeg det. Nu har jeg prøvet det to gange, og det er sjovere end at tabe, griner hun.

Nanna Øland Fabricius er bedre kendt under kunstnernavnet Oh Land. Sangerinden har hittet i både ind- og udland med sange som 'White Nights', 'Sun of a gun' og 'Speak out now', der er titelmelodien til tv-serien 'Rita'.

Vil være den samme

Selvom hendes tidligere tv-erfaring involverer børn og unge, regner Oh Land ikke med at skifte stil i 'X Factor'.

Hun føler ikke noget pres, heller ikke selv om hendes meddommer Thomas Blachman er kendt for at komme med kontante udmeldinger i programmet - og at den anden nye dommer, Lars Ankerstjerne Christiansen, også medgiver, at han kan være hård i sin facon.

- Jeg er ikke interesseret i, at bare fordi det er et tv-show med voksne, så skal jeg være 'ond'. Jeg tror, at jeg på sin vis kommer til at være den samme (som i 'Voice Junior', red), og så er det bare formatet, der skifter, siger Oh Land.

Hun fortæller, at hun lever sig ind i deltagerne og i deres musik, og det bliver derfor også hendes dommerstil: 

- Jeg tror, at jeg er meget nærværende i det og identificerer mig med dem, jeg arbejder med. Jeg har hele tiden deres bedste for øje. Jeg bliver på en måde deltagernes advokat, føler jeg. 

BLÅ BOG: Oh Land

Sangerinde og sangskriver

Hendes rigtige navn er Nanna Øland Fabricius

Født den 2. maj 1985

Har udgivet fem album i electropop-genren

Har været coach i fem sæsoner af tv-programmet ’Voice Junior’

Boede i en årrække i New York, og flyttede i 2016 tilbage til Danmark

Har sønnen Svend fra et forhold med kunstneren Eske Kath

Føler sig ofte enig med Blachman

Alligevel kan hun godt mærke presset fra de andre dommere. 

- Det er ret hårde typer, jeg er oppe imod, siger sangerinden og uddyber, at Thomas Blachman har lavet programmet i en årrække, så han er efterhånden blevet en "velsmurt maskine", der ved, hvad det hele går ud på. 

Hun mener også, at han har nogle gode pointer, når han giver feedback i programmet. 

- Thomas Blachman føler jeg mig ofte ret enig med. Jeg er ikke altid enig med ham i måden, han leverer det på. Men han virker som en underholdende type, og jeg kan godt lide folk, man kan skære sig på. Så længe man bare holder fast i sig selv og ikke lader sig rive med. 

Jeg kan godt lide folk, man kan skære sig på. Så længe man bare holder fast i sig selv og ikke lader sig rive med

Oh Land om sine meddommere

Det er blevet til ganske få møder med mellem hende og den sidste dommer.

Sangskriveren og produceren Ankerstjerne er vant til at lave store pophits for Burhan G og Rasmus Seebach. Derfor ved han, hvad der virker, forklarer Oh Land, som samtidig fornemmer, at han er meget direkte i sin måde at være på:

- Mit indtryk af ham er helt klart, at han er drevet af noget. Han er ambitiøs, han er målrettet, han er arbejdssom. Han virker som en mand med en plan, siger sangerinden, der er spændt på, hvem der dukker op til auditionrunderne. 

- Jeg ved, at jeg kommer til at møde nogen, som kommer til at give mig 1000 idéer. Det sekund, jeg møder den pige, dreng eller den gruppe, ved jeg præcis, hvad der skal gøres.  

Se 'X Factor' på TV 2 i begyndelsen af 2019 - lige her kan du søge om at komme til precasting.