Underholdning

Vandt over 200.000 kroner i 'Lykkehjulet': - Jeg ønskede mig bare en mikroovn

Susan Nielsen modtog fanbrev og blev genkendt på gaden efter sin medvirken.

Til efteråret bliver det legendariske underholdningsprogram 'Lykkehjulet' genoplivet i anledning af TV 2s 30-årsjubilæum.

Men mens de fleste blot husker ’Lykkehjulet’ fra deres plads i sofaen, så var Susan Nielsen en af de deltagere, der var inde og dreje hjulet – og en af de bedre af slagsen.

- Jeg var en af dem, der også sad og gættede med derhjemme. Og jeg var ret god til det, hvis jeg selv skal sige det, siger hun i ’Go’ morgen Danmark’ torsdag.

Fik et fanbrev uden adresse

Da den dengang 26-årige Susan Nielsen trådte hen til det store hjul i 1990, var det med ønsket om at vinde noget helt bestemt.

- Det var en mikroovn. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg ønskede mig bare en mikroovn - det var sådan lidt luksus dengang, siger hun.

Det blev ikke til en mikroovn, men i stedet en pengepræmie på over 200.000 kroner og en ny bil. Og så oplevede den unge kvinde også, hvordan det var at være kendt.

- Jeg gik på gaden i Fredensborg og kunne høre nogen på den anden side sige: ”Ej, det var hende, der var med i 'Lykkehjulet' i søndags”. Så det var sjovt at prøve, siger Susan Nielsen.

Lykkehjulet

  • er lavet efter det amerikanske tv-koncept 'Wheel of Fortune', som stadig kører i USA.
  • fik premiere på TV 2s åbningsdag, 1. oktober 1988.
  • havde fast sendetid tirsdag, onsdag og torsdag kl. 18.30.
  • har haft fire værter: Michael Meyerheim (1988), Bengt Burg (1989-2000), afbrudt af en kort periode med Keld Heick (1996-97). Den sidste sæson, 2001, blev styret af Lars Herlow.
  • stoppede 31. december 2001 efter 13 sæsoner og mere end 3500 afsnit.

Derudover fik hun kort efter sin medvirken sit første – og eneste – fanbrev.

Den første vinder 'vandt' kærligheden

En af dem, der også har sat sit aftryk i ’Lykkehjulets’ historie, er den nu 69-årige Paul Becker. Han var den første deltager i programmet for næsten 30 år siden.

Men udover at blive begavet med et B&O-anlæg, vandt han også noget meget mere værdifuldt. For da han efter sin medvirken fik job i Odense, tilbød en medkombattant ham at overtage hendes lejlighed i byen.

- Den lå, så jeg havde udsigt til en altan, hvor der boede to meget søde og smukke søstre. Og en dag råbte en af dem ud fra altanen: ”Er der nogen, der har en boremaskine”, fortæller han.

Dét havde den tidligere quizdeltager. Og det resulterede indenfor kort tid i en kæreste og to børn.

Anlægget, som han vandt i 'Lykkehjulet', har han sidenhen foræret til et familiemedlem, men hans store "sidegevinst", hans søn og datter, der nu er blevet teenagere, har han fortsat glæde af hver dag.

Deres mor flyttede dog tilbage til sin søster efter nogle få års samliv.

Vil du være med i ’Lykkehjulet’?

Synes du, det kunne være sjovt at være med i Lykkehjulet, så send en mail til info@gizmocast.dk. Husk at skrive ‘Lykkehjulet’ i emnelinjen. 

Vil du gerne overvære optagelserne som publikum, så send en mail med navn, alder, bopæl og pasfoto til lykkehjulet@dkman.dk. Har du en særlig oplevelse knyttet til ‘Lykkehjulet’, hører vi også meget gerne fra dig.

Nye værter og nyt hjul

'Lykkehjulet' fik altså stor betydning for både Paul Becker og Susan Nielsen, og de ser begge frem til, at de nye afsnit ruller over skærmen til efteråret.

Denne gang bliver det Mikkel Kryger, der til daglig er vært på ’Go’ morgen Danmark’, der kommer til at styre slagets gang i samarbejde med skuespillerinden Stephania Potalivo, som blandt andet er kendt fra serierne ’Sjit Happens’ og ’Mercur’.

Den nye udgave af ’Lykkehjulet’ kommer til at ligne det ’Lykkehjulet’, vi kender fra 1990’erne - selvom selve hjulet ikke eksisterer længere.

Man har dog bygget et nyt, der er så tæt på originalen som overhovedet muligt.