Kom med i tv-program i sidste øjeblik – nu har han en plads i finalen

Med blot ét point mere end konkurrenterne gik Mette og Christian i aften videre til den store 'Sukkertoppen'-finale.

Der spredte sig en lykkerus i TV 2-programmet 'Sukkertoppen', da Mette Skov Mikkelsen og Christian Nordborg blev udnævnt som vindere af semifinalen mod de garvede konditorer Jeanette Sørensen og Gabriel Ahlgreen.

Parrene lå meget tæt, og vinderparret var selv i de sidste minutter af semifinalen overbevist om, at sejren ville gå til deres konkurrenter.

- Gabriel og Jeanette er psykopat-dygtige håndværkere, siger Christian Nordborg.

- Jeg havde egentlig troet, at dommerne ville blive blæst tilbage af alle de teknikker, Jeanette og Gabriel havde brugt, tilføjer Mette Skov Mikkelsen.

Men sådan gik det ikke – og med blot et point løb venneparret Mette Skov Mikkelsen og Christian Nordborg med sejren.

De kan nu se frem til at møde de garvede konditorer Palle Wiby Sørensen og Thomas David Parry i finalen, hvor det afgøres, hvem der bliver dette års vindere af 'Sukkertoppen'.

Kom med på et afbud

Fra start har Mette Skov Mikkelsen og Christian Nordborg slået sig op på, at de med deres deltagelse i programmet ville bevise, at det ikke kun er københavnere, der kan deres konditorkram.

Oprindeligt var det dog slet ikke meningen, at Christian Nordborg skulle deltage. Mette Skov Mikkelsen havde nemlig tilmeldt sig programmet med en af deres fælles veninder, men da konkurrencen nærmede sig, måtte veninden melde afbud på grund af en operation i håndleddet.

Hun siger, at jeg har taget hendes plads

Christian Nordborg

Det fik Mette til at ringe til Christian og sige, at han blev nødt til at deltage med hende – og det var han klar på. I første omgang var det da også Christian, der havde opfordret de to veninder til at stille op. Det var derfor oplagt, at han skulle tage venindens plads.

Nu, hvor de er nået videre til finalen, kan veninden, som måtte melde afbud, dog ikke helt lade vær med at pointere, at det faktisk var hende, der burde have stået ved Mette Skov Mikkelsens side.

- Hun siger, at jeg har taget hendes plads, men det er bare for sjov. Hun synes jo, det er fedt, at vi er nået så langt, griner Christian Nordborg.

Kage med spræl i

Temaet til aftenens semifinale var cirkus, og begge deltagerpar skulle derfor skabe et mesterværk, der lå under den kategori. Resultatet var to meget forskellige kager.

Mens Jeanette og Gabriel havde lavet en kage i dæmpede farver, havde vinderparret valgt at gå all in på kulører.

- Jeanette og Gabriels kage var meget æstetisk og flot, men de havde valgt nogle meget neutrale, dæmpede farver. Man skulle tæt på for at se, at den havde noget med cirkus at gøre, siger Christian og tilføjer:

- Vores kunne man se på flere kilometers afstand med de farver.

Om parret også vælger at lave en kage med spræl i til den store 'Sukkertoppen'-finale, må tiden vise. Finalen sendes på TV 2 og TV 2 Play søndag den 19. august klokken 20.