Vild med dans

Fra bagedyst til dansedyst - Rosa Kildahl er klar til 'Vild med dans'

Rosa fra 'Den store bagedyst' glæder sig til at lave tv igen.

Der er ikke langt til gode grin, når Danmarks ukronede bagedystdronning er på skærmen.

Med sit høje humør og sine herlige kommentarer tog 60-årige Rosa Kildahl seerne med storm, da hun sidste år bagte sig til semifinalen i 'Den store bagedyst' på DR.

Og nu har programmets store seerfavorit sagt ja til en ny udfordring.

Hun skal være med i 'Vild med dans', når 15. sæson af danseprogrammet skydes i gang til efteråret.

- Jeg tænkte: "Det kan jeg vist ikke", men jeg ville sindssygt gerne. Så jeg var i et dilemma, men jeg sagde ja, inden der var ringet af, siger hun til TV 2.

- Jeg synes, det er vildt spændende. Jeg er jo konkurrencemenneske, og er man det, kan man jo godt lide den her type konkurrencer.

Rosa Kildahl

60 år

Selvstændig

Kendt fra ’Den Store Bagedyst’ 2017, hvor hun nåede semifinalen

Blev i 2017 nomineret til en Zulu Awards i kategorien ’Det vi alle sammen grinte af’. Hun blev slået af komikeren Uffe Holm og datteren Holly, der vandt for deres videoer på sociale medier

Bor i Glyngøre med sin mand Carsten, som hun giftede sig med sidste år

Mor til to og farmor til tre

Meget mere Rosa

Rosa Kildahl er mor til to og farmor til tre. Hun bor i Glyngøre ved Limfjorden sammen med sin mand, Carsten.

I 10 år har hun drevet sit eget firma, der designer eksklusive vandflasker til brands som for eksempel Royal Copenhagen og Vagabond.

Men lige siden hun bagte en kage med chokoladehashtagget #bagedystvinder2017, blev hun landskendt som 'Rosa fra bagedysten'.

Hun startede en decideret 'Team Rosa'-feber på de sociale medier, og hendes mange storgrinende øjeblikke i 'Den store bagedyst' sikrede da også den 60-årige farmor en nominering til en Zulu Awards i kategorien 'Det vi alle sammen grinte af'.

Og selvom hun ikke vandt, synes Rosa, at den positive opmærksomhed var helt fantastisk.

- Man kunne jo kun blive glad i låget af det, lyder det.

Oplevelsen har da også gjort det nemt for hende at takke ja til at deltage i endnu et tv-program.

- Jeg er bare mig selv, så hvis det er det, de vil have, så kan de sgu godt få mere af det da, griner hun og fortsætter: 

- Jeg har ikke haft noget imod at skulle lave mere fjernsyn. Det er sjovt, og jeg kan godt lide selve tv-arbejdet. At nu er man på, og nu tager man det seriøst.

Går i træning

Rosa Kildahl og hendes mand er typerne, der danser stort set hele tiden, når de er til fest. Derfor glæder hun sig også til at lære nogle nye danse.

- Jeg elsker at danse, og jeg synes, det ser vildt godt ud, når de gør det i programmet, så jeg vil gerne lære noget andet end den polka, jeg kan nu, griner hun.    

Hun mener, at hendes største udfordring nok bliver at huske dansetrinnene. Og så frygter hun for konditionen.

- Jeg ved godt, at dansene kun er halvandet minut, men mange gange er det noget hektisk. 

Derfor skal der gang i træningen over sommeren. Men trods det er Rosa ikke synderligt nervøs for at træde ind på dansegulvet.

- Jeg synes, jeg er god til at følge en partner. Så skulle det ske, at jeg glemmer noget, er det bare om at svæve med i stedet for. Det må være min plan B, siger hun. 

Klar på ufine kagetricks

Rosa Kildahl er den sjette offentliggjorte nydanser til årets 'Vild med dans'.

Feltet udgøres indtil videre af Eurovision-vinder Emmelie de Forest, tv-vært Emil Thorup, skuespillerne Molly Egelind og Simon Stenspil og tidligere håndboldspiller Lars Christiansen. 

Og særligt Lars Christiansen glæder Rosa Kildahl sig til at dyste imod. Hun er nemlig sportsfan og har fulgt den tidligere fløjspiller gennem mange år.

- Det bliver jo næsten som at danse mod en, man kender. Ham er jeg fan af, siger hun begejstret. 

Men det gør hende ikke blød i knæene.

Den gæve nordjyde ved, at hun nok ikke slipper for at bage til resten af 'Vild med dans'-holdet. Og hun tænker, at hun kan bruge sine bageevner taktisk.

- Hvis jeg kan få de andre til at sløje den lidt af, så er jeg ikke bleg for at tage kage med til træning, griner hun.

Se sæson 15 af 'Vild med dans' på TV 2 til efteråret - inden da kan du gense dine yndlingsøjeblikke fra sidste års sæson på TV 2 PLAY.