Vild med dans

Badehotellet-skuespiller Simon Stenspil får et travlt efterår – skal også være med i ’Vild med dans’

Simon Stenspil spurgte kun sig selv om én ting, før han sagde ja til at være med.

Når Simon Stenspil stiller sig foran et kamera sker det ofte med langt, rodet hår og beskidte kinder.

Han tonede frem i ’Badehotellet’ som vagabond. Han har været viking op til flere gange og spillet hippie i rock-musicalen ’Hair’.

Men til efteråret får den 35-årige skuespiller meget muligt et nyt og mere skinnende look, når han skal være med i ’Vild med dans’.

Her går han på dansegulvet sammen med feltet af offentliggjorte nydansere som Emmelie de Forest, Emil Thorup og Molly Egelind.

Simon Stenspil er da også begyndt at forberede sig på, at det centimeterlange skæg garanteret må fjernes, når han skal forvandles til en elegant, standarddansende gentleman eller en latinherre med rytme helt ud i hofterne.

- Jeg er klar til at gøre det, der skal til, griner han.

Satser på at nå det hele

Og det er der ikke noget nyt i. Simon Stenspil stod på scenen for første gang som 10-årig som en del af Eventyrteatret. Et teater for de yngste skuespiltalenter.

Her begyndte storesøsteren Cecilie Stenspil også sin karriere – og de to spiller som bekendt begge med i TV 2s dramaserie om det idylliske ferieliv på Andersen Badehotel.

Cecilie som kontorchefhustruen Fru Helene Aurland, der får Hr. Weyse til sidst, og Simon som den forhutlede vagabond Valter Møller, der med sin nordjyske charme vinder stuepigen Ediths hjerte.

Og den kommende ’Vild med dans'-deltager har da også udsigt til et travlt efterår, hvis han kommer langt i dansekonkurrencen. Sjette sæson af ’Badehotellet’ skal nemlig filmes sideløbende med dansetræningen.

Simon Stenspil

  • 35 år
  • Skuespiller og sanger
  • Født i Glostrup af en færøsk far og en dansk mor. Er bror til skuespilleren Cecilie Stenspil
  • Fik sin skuespillerdebut som 10-årig, hvor han spillede med i ’Fyrtøjet’ på Eventyrteatret
  • Aktuel i Netflix-serien ’The Last Kingdom’ og har netop haft premiere på den hollandske vikingefilm ’Redbad’
  • Har medvirket i flere TV 2-serier som ’Badehotellet’, ’Dicte’ og ’Rita’, samt flere musicals som ’Hair’ og ’Skammerens Datter’ på Østre Gasværk
  • Bor i Hedehusene uden for Roskilde

- Om jeg når det hele, vil fredagenes liveprogrammer vise, siger han med et grin, før han afbryder sig selv:

- Ej, jeg satser bestemt på at nå det hele. Jeg elsker at være dedikeret og gå all in.

Fra hiphop- til standardholdning

Simon Stenspil lægger ikke skjul på, at han har ”sygt optur” over at skulle være med i ’Vild med dans’.

- Da jeg fik tilbuddet, satte jeg mig ned og stillede mig selv det ene, simple spørgsmål: ”Vil du synes, det her er sjovt?”. Og jeg synes reelt, det er skidesjovt, siger han til TV 2.

- Jeg elsker at lære nye ting, og jeg har i mange år elsket sang, dans og musik.

Og selvom han har medvirket i mange musicals med dansetrin, der skulle læres, er det en ny verden, han bevæger sig ind i.

- Jeg har aldrig prøvet kræfter med standarddansene før, så det er helt vildt for mig. Jeg tror, jeg har min helt egen hiphopholdning, og den er jeg ikke sikker på virker i en vals eller en tango, griner han.

Misundelig på kvindernes pailletter

Til gengæld er skuespilleren glad for, at der ikke er nogen i hans omgangskreds, der ser det som verdens dårligste idé, at han kaster sig ud i at lære at danse foran hele Danmark.

Selv går hans bekymringer på, om han mon styrter på dansegulvet eller taber sin dansepartner.

- Det er jo hele udfordringen. At det ikke kun er mig, det handler om. Jeg skal have et andet menneske med, som forhåbentlig kan få mig til at ligne en danser, siger han.

Hvem end det bliver, håber skuespilleren, at hun er med på, at hans kostumer bliver ganske farvestrålende fredag efter fredag.

- Jeg er dybt misundelig på alle de pailletter, som kvinderne skal have på. Så jeg satser på, at jeg også må få lidt af det, siger han med et grin.

Se sæson 15 af 'Vild med dans' på TV 2 til efteråret - inden da kan du gense dine yndlingsøjeblikke fra sidste år på TV 2 PLAY.