Sukkertoppen

Dansk VM-vinder stod bag 150 kilo tung kage til kendisbryllup - nu imponerer han på tv

Palle Wiby Sørensen har mere end 25 års erfaring og er blandt verdens bedste til at arbejde med chokolade.

Han har støbt fyldte chokolader til det danske kongehus, sendt sin chokolade ud i rummet og stået bag Danmarks måske mest veldokumenterede bryllupskage. 

Palle Wiby Sørensen stiller sammen med makkeren Thomas David Parry op mod 11 andre konditorpar i TV 2-programmet 'Sukkertoppen' og er netop løbet med sejren i sæsonens første afsnit, som kan ses på TV 2 Play.

Sejren kom blandt andet i land på grund af deres fortolkning af den klassiske jordbærtærte, som de valgte at placere på en spiselige opsats af chokolade, der skulle forestille en fundamentblok af beton. 

Blandt verdens dygtigste

Palle Wiby Sørensen er blandt verdens dygtigste til at arbejde med chokolade, og da kendisparret Christiane Schaumburg-Müller og Liam O'Connor blev gift i 2012, stod han for at levere den overdådige kage, der vejede hele 150 kilo. 

Palle Wiby Sørensen og Christiane Schaumburg-Müllers venskab går år tilbage, og da brudeparret først havde spurgt, om han ville stå for deres bryllupskage, begyndte han straks at skitsere. 

Uden at have talt med brudeparret om det, ramte han akkurat det vintertema, som de i forvejen havde lagt sig fast på, og skitsen til kagen indeholdt de selv samme elementer som bordpynten.

100 kilo ren chokolade

Palle Wiby Sørensen er uddannet bager og konditor, men det er chokoladen, der har interesseret ham mest lige siden hans spæde opstart. Derfor stod de mange unikke bryllupskager naturligvis balancerende på en opsats af chokolade, der forgrenede sig næsten to meter op mod loftet.

- Jeg gør altid mit job 100 procent. Der er ikke forskel på, om det er Christiane og Liam eller Hr. og Fru Jensen, siger Palle Wiby Sørensen. 

Opsatsen udgjorde intet mindre end 100 kilo af den samlede vægt, og gæsterne havde da også svært ved at tro, at det udelukkende var chokolade, de mange kager stod placeret på. 

- Mange af gæsterne blev ved med at sige, at det umuligt kunne være lavet af chokolade, så til sidst gik jeg hen og knækkede et stykke af og lod dem smage, fortæller Palle Wiby Sørensen.

Spiselige sten fra rummet

De chokolader, som Palle Wiby Sørensen laver, kan være storslåede på mange andre parametre end størrelsen.

Da den danske astronaut Andreas Mogensen i 2015 tog på rumrejse, havde han nemlig en atypisk oppakning med.

I bagagen havde han en madkasse, hvor i der lå ni såkaldte 'Space Rocks' – rumsten. 

De ni ’Space Rocks’ skulle dog vise sig at være fordøjelige. Det var nemlig ni hule chokolader, som var udtænkt og udført af Palle Wiby Sørensen og kok og maddesigner Thorsten Schmidt.

Gemte på personlig hilsen

Inde i hver chokolade lå en lille håndskrevet note. Meningen med den skjulte lap papir var, at astronauterne skulle tro, at det var en såkaldt fortune cookie, som indeholdt et par visdomsord. Men ordene var langt fra en tilfældig afsender.

- Vi havde kontaktet astronauternes familier og fået dem til at skrive et par ord i hånden, så astronauterne kunne genkende håndskriften. Det var hele meningen med historien. 

Spørger man Palle Wiby Sørensen selv, har han nu verdens med værdifulde stykke chokolade stående hjemme på hylden. Andreas Mogensen tog nemlig sin egen personlige 'Space Rock' med retur fra rummet for at give den tilbage til manden bag. 

- Det er historien, der vægter mest for mig. Måske findes der chokolade, der er dyrere, men det er verdens mest værdifulde for mig, siger Palle Wiby Sørensen. 

Han forklarer, at det koster 10.000 euro for hvert kilo, der sendes ud i rummet. At astronauten Andreas Mogensen har taget det lille stykke chokolade med hele vejen hjem igen, giver det blot endnu mere værdi.

Stiller op med konditorkollega

Til daglig driver Palle Wiby Sørensen firmaet 'Chocolate and more', som giver ham muligheden for at lave ekstraordinære, speciallavede kreationer af chokolade til hverdag.

Den mulighed får han også sammen med Thomas David Parry i 'Sukkertoppen'. De er begge sværvægtere indenfor konditordisciplinen og er gået sammen med ét mål for øje: De vil vinde.

Mens Palle kredser om chokoladen, er Thomas uddannet kok og konditor og er særligt skarp til desserter. Han driver cateringsfirma og restaurant Madhuset Substans ved Hornbæk Golfklub og kan skrive flere Michelin-restauranter på sit cv.

Se, hvordan Palle og Thomas fortolkede den klassiske jordbærtærte og stak af med sejren i første program af 'Sukkertoppen' på TV 2 Play