Mette Blomsterberg får ny rolle i TV 2-program

Når første program af dette års ’Sukkertoppen’ løber over skærmen søndag den 8. juli, er Mette Blomsterberg igen vært. Men rollen har ændret sig.

I forrige sæson hverken smagte, rådgav eller kommenterede hun på deltagernes kreationer, men i sæson to er det en mere involveret vært, der dukker op på skærmen.

En ændring, der er sket på opfordring af Mette Blomsterberg selv.

- Det er fedt at være vært, men det er noget helt andet end at være i den specifikke rolle som dommer. Det kunne jeg ikke helt slippe, siger hun.

ADHD-barn i spændetrøje

Derfor måtte hun efter første sæson gå til Nordisk Film, som producerer programmerne, for at sige, at de blev nødt til at slippe hende mere løs.

- Det var som at have et ADHD-barn i spændetrøje. Jeg følte ikke, at jeg kunne bevæge mig helt frit. Jeg har jo en mening om alt, hvad deltagerne laver, og jeg var ved at dø for at lade ordene komme ud af min mund.

Hun føler sig meget mere tilpas i den nye rolle som vært og er glad for, at hun i højere grad nu kan tage bladet fra munden.

Blomsterberg sendt til tælling

I TV 2-programmet ’Sukkertoppen’ dyster nogle af landets dygtigste konditorer mod hinanden.

Her skal de blandt andet nyfortolke klassikere og lave mere end 75 centimeter høje spiselige blikfang, og det er fagligheden, der er i fokus.

Det var det også sidste sæson, men i år kan man altså se frem til en mere løssluppen vært. Ifølge Mette Blomsterberg er niveauet tårnhøjt – faktisk så højt, at hun har følt sig sendt til tælling flere gange i løbet af optagelserne.

- Enkelte af holdene ville jeg slet ikke kunne hamle op med. De er så nørdede og specialiserede. Altså wow, hvor er de bare dygtige.

Hun fortæller, at hun for hver dag på optagelse er blevet om end endnu mere forelsket i sit fag, og at det gør hende virkelig stolt.

Lagde dommerrollen på hylden

Det var til seernes store forbavselse, da Mette Blomsterberg forrige år meldte ud, at hun ikke længere ville være dommer i ’Den store bagedyst’ på DR og senere meldte ud, at hun skulle være vært på TV 2s nye program ’Sukkertoppen’.

Ifølge Blomsterberg havde mange en forventning om, at ’Sukkertoppen’ ville være ligesom ’Den store bagedyst’. Da det viste sig, at det ikke var tilfældet, vakte det utilfredshed blandt nogle.

- Sidste år blev jeg kritiseret for, at ’Sukkertoppen’ slet ikke er ’Bagedysten’ – og det er det da virkelig heller ikke. Men du bliver jo heller ikke skilt fra en kone for at finde sammen med hende igen, siger Mette Blomsterberg.

'Den store bagedyst' handlede i hendes øjne i høj grad om amatørbagernes personligheder, mens 'Sukkertoppen' handler om det fag, som både er deltagernes, dommernes og værtens egen passion.

Mens 'Den store bagedyst' ramte bredt, er 'Sukkertoppen' ifølge Mette Blomsterberg for dem, der – ligesom Blomsterberg selv – kan svime hen over at se "to poser sukker og en håndfuld flid blive til noget helt fantastisk”.