Underholdning

Roseanne Barr taler for første gang siden racisme-tweet og fyring

Komikeren siger, at hun har mistet alt, efter hun blev droppet fra genoplivningen af sin egen hitserie.

Det er hele en stor misforståelse.

Sådan er Roseanne Barrs egen fortolkning af sin fyring fra serien 'Roseanne'.

Hendes brug af ordet 'abe' i en besked på det sociale medie Twitter var ikke tænkt racistisk.

- Jeg undskylder overfor alle, der følte sig fornærmet, og som troede, at jeg mente noget, som jeg faktisk ikke mente, siger Roseanne Barr i et tårevæddet podcast interview.

Det er første gang, at hun giver lyd fra sig, efter at hun den 29. maj offentliggjorde det meget omtalte tweet, hvori Barr, om Barack Obamas rådgiver, den afroamerikanske Valerie Jett, skrev:

- Det Muslimske Broderskab & 'Abernes Planet' fik en baby.

Roseanne Barr slettede senere tweetet og udsendte et nyt, hvori hun undskyldte overfor Valerie Jett.

Det var dog ikke nok for producenten bag serien 'Roseanne', ABC Entertainment. 

Mediehuset reagerede ved i en offentlig udtalelse at kalde Roseanne Barrs Tweet for afskyvækkende, at det stred mod dets værdier, og at man havde besluttet sig for at nedlægge hendes show.

Sovepiller gjorde uklar

Det nye interview er lavet i samarbejde Barrs ven rabbineren Shmuley Boteach og er optaget dagen efter fyringen. Her forklarer hun, at sovepiller havde gjort hende uklar, og at det var medvirkende til det uigennemtænkte tweet.

- Det er ikke en undskyldningen, der er ikke nogen undskyldning. Det er en forklaring. Jeg undskylder ikke, jeg fortryder det dybt. Jeg mistede alt, og jeg beklagede det, før jeg mistede alt, siger Roseanne Barr.

Grådkvalt fortalte komikeren også om, hvordan at kritikken af hende har været særlig svær, da mange i hendes nærmeste omgangskreds og familie er afroamerikanere.

- Jeg er en masse ting og har en stor kæft, siger hun grædende.

- Men jeg er ikke dum, for guds skyld. Jeg ville aldrig bevidst kalde en sort person for en abe. Det ville jeg simpelthen ikke. Det gjorde jeg ikke. Og at folk tror det, tager livet af mig, siger Roseanne Barr.

Hovedpersonen siger samtidig, at hun vil acceptere konsekvenserne af, hvad hun har skrevet, men at hun, på trods af sine fortrydelser, stadig bliver forfulgt.

- De stopper ikke. De accepterer ikke min undskyldning eller forklaring. Jeg har gjort mig selv til en hadmagnet, siger Roseanne Barr.

Serie fortsætter med ny titel

Selvom 'Roseanne' i første omgang blev nedlagt, har ABC Entertainment alligevel valgt at fortsætte med optagelserne af serien.

Senere har Barr nemlig indgået et forlig, sådan at hendes show alligevel bliver sendt - bare uden hendes medvirken.

- Jeg gik med til forliget så 200 arbejdspladser kunne blive reddet, og jeg ønsker det bedste for alle involverede, sagde Barr i en pressemeddelelse.

ABC Entertainment offentliggjorde tidligere på ugen, at serien i en ny sæson skifter navn til 'The Connors'.

Der var ellers glæde hos fans, da 'Roseanne' - en amerikansk kæmpesucces der i første omgang kørte fra 1988 til 1997 - vendte tilbage til skærmen i slutningen af marts i år.

Ikke færre end 18 millioner personer så med hver uge i den seneste sæson, hvilket placerede den komiske sitcom om en arbejderklassefamilie i Illinois blandt de mest populære nyere serier i USA.