Underholdning

Eminem skabte panik med skudlyde under koncert – nu svarer han sine fans igen

Eminem mener, at publikum er for fintfølende, hvis de ikke kan klare, at der er høje lyde til hans koncerter.  BET

På de sociale medier bliver det diskuteret indgående, hvorvidt man bør droppe skudlyde af hensyn til publikums frygt for angreb.

En koncertoplevelse er som regel en festlig fornøjelse med god stemning.

De senere år har terrorister dog gjort flere koncerter til tragiske begivenheder ved at sprænge bomber eller skyde ind i menneskemængderne, der står stimlet tæt sammen og er optagede af musikken.

Med disse oplevelser in mente fik en række festivaldeltagere sig noget af en forskrækkelse, da de sidste weekend var til koncert med rapperen Eminem på den amerikanske festival Bonnaroo.

Her lød der i slutningen af en af sangene en række skudlyde, og det fik flere publikummer til at gå i panik, da de troede, at de blev beskudt – hvilket heldigvis ikke var tilfældet.

Ophedet debat

Siden da har debatten kogt på sociale medier og i særdeleshed på Twitter.

En del brugere mener, at Eminem burde have overvejet, hvilke følger det kunne få at bruge pistollyde i sit show.

En bruger skriver blandt andet, at han burde have tænkt over, hvad der skete ved en Ariana Grande-koncert i Manchester sidste år, hvor 22 blev dræbt og 59 såret, da en bombe gik af efter showet.

Modsat argumenterer den anden fløj med, at lydene var en del af sangen, og at Eminem har brugt effekterne i mere end 10 år, og at rigtige fans derfor burde kende sangene nok til at vide, at der ikke er tale om rigtige skud.

Lydene var fyrværkeri

Da diskussionen rasede på sit højeste i sidste uge, kom Eminems manager, Paul Rosenberg, med en udmelding på Instagram.

Han forklarede blandt andet, at der slet ikke var tale om en del af sangen, men derimod lyde fra sceneshowet.

- I modsætning til unøjagtige forlydender bruger Eminem ikke pistolskudslydeffekter i hans show. Effekten, Eminem brugte i sit set på Bonnaroo, var fyrværkeri, som gav et højt brag. Han har – ligesom hundredvis af andre artister – brugt denne effekt i sine liveshows i mere end 10 år, også på tidligere festivaler i USA i 2018, uden klager, skrev han.

Dermed gjorde han det klart, at det er første gang, der er opstået kritik på grund af skuddene – også selvom Eminem har givet koncerter efter de forgangne års angreb.

- Du burde ikke være her

Eminem selv har forholdt sig passivt til kritikken – lige indtil søndag, hvor han igen havde en festivalkoncert i kalenderen.

Koncerten, som var på Firefly Music Festival, begyndte som hans hidtidige koncerter, men i løbet af showet dukkede en tekst op på scenens storskærme.

- Hvis du nemt bliver skræmt af høje lyde eller bliver stødt af eksplicitte tekster, burde du ikke være her, stod der, underskrevet af rapperen selv.

A post shared by Paul Rosenberg (@rosenberg) on

Dermed gjorde Eminem det klart, at han ikke har i sinde at droppe skudlydene, selvom det risikerer at skabe panik i menneskemængden foran ham.

På vej til Roskilde

Af den grund har rapperens kommentar sat gang i debatten endnu engang, og nu er det primært hans kritikere, der har travlt ved tasterne.

- Det er ikke normalt at høre høje pistolskud til en koncert. Hvis du hører skud til en HVILKEN SOM HELST koncert, vil du dukke dig og blive bange. Eminem eller ej, skriver en bruger blandt andet.

Der er dog ikke noget, der tyder på, at rapperen har tænkt sig at skifte mening eller sceneshow, så når hans turné om to uger når til Danmark, hvor han skal optræde på Roskilde Festival, kan festivalgængerne godt indstille sig på, at der kan komme lyde, der lyder som et angreb.