Ny sæson af ’Badehotellet’ optages nu – strømmen gik første dag

Fredag mødtes alle skuespillerne for første gang til læseprøve og mandag begyndte de første optagelser.

Arbejdet med at optage sjette sæson af Danmarks mest sete tv-serie er i fuld gang i studierne i Risby ved Albertslund.

Det er her, hvor livet omkring 'Badehotellet' udfolder sig, når der ikke lige optages direkte ved den jyske vestkyst. Fredag mødte alle skuespillere hinanden for første gang siden sidst og gennemgik de to første afsnit til læseprøve, for at blive klar til optagelse mandag.

- Det er en fest. Det er virkelig hyggeligt, og som at åbne sommerhuset op, siger producer Michael Bille Frandsen til TV 2.

Men der er alligevel uheld, man ikke kan gardere sig imod. 

Strømmen gik nemlig i hele studiet omkring middag imens kameraet rullede i værelsesgangen, hvor enorme lamper skaber den velkendte stemning af dansk sommer og saltet vesterhav.

- Der var gang i alle lamperne, og lige pludselig blev der bare kulsort derinde, fortæller producer Michael Bille Frandsen til TV 2.

Hurtigt blev der bestilt en nødgenerator til at levere strøm, men inden den kunne blive sat op, vendte strømmen tilbage igen. 

FAKTA OM 'BADEHOTELLET'

Serien blev sendt første gang 30. december 2013 og voksede til at blive en af de mest sete serier i TV 2s historie. Over 1,5 millioner følger med hver uge.

Historien udspringer omkring det fiktive Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Jylland. Hver sommer myldrer en gruppe velstillede stamgæster til hotellet i håbet om at komme væk fra hverdagens trummerum. 

Størstedelen af scenerne er optaget i Risby-studierne i Albertslund, hvor op mod 200 stærke lamper skal give oplevelsen af solskin.

Alle sæsoner er skrevet af forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

- Folk blev lige en time ekstra og så havde vi indhentet det. Vi kom ikke bagud den første dag, siger Michael Bille Frandsen.

Netelselskabet Radius oplyser på deres hjemmeside, at der var to udfald på omkring to timer i Albertslund på grund af teknisk fejl på et kabel og højspændingsfejl.

Forberedelserne større i år

Forude venter 65 dages optagelser, hvor de sidste finder sted i midten af november. Selvom det er sjette gang, at skuespillere, forfattere, instruktører, producere og teknikere laver 'Badehotellet', har arbejdet været hårdere denne gang.

- Vores kostumier Margrethe Rasmussen har nærmest ligget vandret siden marts, hvor otte syersker har arbejdet på at blive klar, siger Michael Bille Frandsen.

Det skyldes, at 'Badehotellet' tager et spring frem i tiden til sommeren 1939. 

- Når vi næste år vender tilbage med sjette sæson, er der gået seks år, fra vi så personerne sidst. Hotellet ligger der stadig og får stadig besøg af de samme gæster. Ligesom de stuepiger, vi har lært at kende, også vil dukke op igen. Nogle af dem får måske nye opgaver, fortalte Stig Thorsboe og Hanna Lundblad tidligere til TV 2.

Du kan se alle afsnit af 'Badehotellet' lige nu på TV 2 PLAY.