Dinosaurerne er l√łs, hvor du plejede at fange Pok√©mons

16x9
'Jurassic World Alive' bliver italesat som afl√łseren til spildillen 'Pok√©mon Go'. Designet ligner ogs√•. Foto: Screendumb

Nyt spil kaldes afl√łser for 'Pok√©mon Go'. Nu kommer spilekspert med sin dom.

Med n√¶sen begravet i telefonen vandrede danskere i alle aldre omkring som zombier bidt af en gal Pok√©mon.

Jagten p√• Pikachu eller en af hans mere sj√¶ldne venner blev en √¶gte landeplage i sommeren 2016.¬†

Men nu kan de små overnaturlige væsener blive sat til vægs af fortidens giganter. 

Spilfirmaet Ludia har sammen med Universal lanceret et spil, der af¬†flere udenlandske medier allerede er italesat som afl√łser for 'Pok√©mon Go'.

Men i stedet for at basere sig på papkort fra 90'erne er udgangspunktet nu et andet fænomen fra samme årti. Nemlig 'Jurassic Park'-filmene, hvor seneste skud fra stammen netop har haft biografpremiere.

Ligner Pokémonernes verden

Spillet hedder 'Jurassic World Alive', og ligesom i 'Pokémon Go' må man trave rundt i den virkelige verden for at komme i nærheden af sit bytte. 

Sådan ser 'Jurassic World Alive' ud, når man kigger på kortet for at finde dinosaurer.
Sådan ser 'Jurassic World Alive' ud, når man kigger på kortet for at finde dinosaurer. Foto: Jurassic World Alive

N√•r man kommer t√¶t p√•, kan dinosaurerne¬†skydes ned med drone¬†i stedet for at indfanges i en lille r√łd-hvid pok√©ball.

Bortset fra det¬†er spillet¬†generelt ganske genkendeligt, hvis man har jagtet Pok√©mons tidligere. Men det er dog ikke n√łdvendigvis en fordel, mener v√¶rt p√• spilmediet Pixel.tv og fast spilekspert i 'Go morgen Danmark¬†Thomas Bense.

S√•dan ser det ud, n√•r man skal indfange dinosaurerne. Man skal s√łrge for at ramme dem i midten af skydeskiven.
S√•dan ser det ud, n√•r man skal indfange dinosaurerne. Man skal s√łrge for at ramme dem i midten af skydeskiven. Foto: Jurassic Park Alive

- Folk kender jo konceptet, men mange vil nok mene, at det er lidt uoriginalt at fors√łge at kopiere et andet spil, siger han.

Har fors√łgt sig med afl√łsere f√łr

Jagten på pokémons blev et usandsynligt stort sommerhit med over en milliard downloads til Android til dato.

Til sammenligning er 'Jurassic World Alive' kun hentet en million gange. Og tiden vil vise, om dinosaurerne haler ind på de asiatiske eventyrvæsner.

Men det er ikke f√łrste gang, branchen fors√łger at ramme endnu en k√¶mpe dille.

I efteråret 2017 bekræftede Niantic Labs, der stod bag 'Pokémon Go', at de ville gentage successen med udgangspunkt i Harry Potters troldmandsunivers. 

Spillet hedder 'Harry Potter: Wizards Unite‚Äô, men har ikke bidt sig fast herhjemme.¬†Det samme er tilf√¶ldet med 'Super Mario Run', som Nintendo lancerede kort f√łr jul 2016.¬†

Ikke på niveau

If√łlge spileksperten er der heller ikke noget tegn p√•, at¬†'Jurassic World Alive' kommer til at g√• i 'Pok√©mon Go's¬†fodspor og skabe¬†en landeplage.

Pikachu, Bulbasaur og de andre pokemons har nemlig en væsentlig fordel.

- Der er en langt st√łrre fanbase, og der har v√¶ret Pok√©mon-spil i mere end 20 √•r, s√• derfor er deres erfaring med spil naturligvis st√łrre, og hele opbygningen af Pok√©mon-universet¬†med kort og tegneserier giver et langt st√¶rkere udgangspunkt, siger han.

Derfor spår Thomas Bense heller ikke en en lang levetid til 'Jurassic Park Alive', da der stadig er "langt op til Pokémon-niveau".