Klovn

Se første klip fra nyt 'Klovn' - nu lidt ældre og lidt grimmere

Når syvende sæson af 'Klovn' får premiere 13. august, vil der være sket en hel del siden den foregående sæson for ni år siden.

En af dansk tv's helt store komediesucceser vender tilbage efter sommeren, og mange vil kunne nikke genkendende til de mange pinligheder, der igen optræder i stor stil. 

Se de nye afsnit af 'Klovn' før alle andre

Det fremgår tydeligt af det første klip (ses øverst) fra serien, som TV 2 kan afsløre i dag.

- Det er en typisk 'Klovn'-situation med en distræt Frank. Jeg kan godt huske, da vi optog det. Selve serien er meget klassisk 'Klovn', så dem, der kan lide det, bliver forhåbentligt glade, siger Mia Lyhne.

FAKTA OM KLOVN

Skrevet af Frank Hvam og Casper Christensen. Lars von Trier har dog været med til at skrive afsnittet 'It's a jungle down there'.

Første afsnit, '5-årsdagen', havde premiere i 2005 på TV 2 ZULU.

Sjette sæsons sidste afsnit, 'Falsk Lorte Alarm', havde premiere på TV 2 ZULU den 27. april 2009.

Med syvende sæson er der nu 70 afsnit af serien samt to spillefilm: 'Klovn: The Movie' fra 2010 og 'Klovn Forever' fra 2015.

'Klovn: The Movie' solgte 838.881 billetter og er dermed den 13. mest sælgende danske film nogensinde. Den mest sælgende er 'Olsen-Banden ser rødt' fra 1976 med 1.201.293 billetter.

Serien fortsætter dermed, hvor seneste sæson slap, men hovedpersonerne er blevet ældre, Frank og Mia har to børn og Casper har fået ny kone. 

- Vi skulle lige i gang igen, men det kom hurtigt. Det er meget trygt og tjekket, fordi vi kender det hele så godt, siger Mia Lyhne, som spiller Frank Hvams kæreste Mia. 

- Frank og Mia er også blevet ældre. Jeg synes virkelig, at vi er blevet gamle og lidt grimme, siger hun og fortsætter: 

- Men det er kun sjovt!

Frank og Mia bor stadig på Frederiksberg i København. Ligeledes bor Casper med sin nye hustru Lene Nystrøm fra Aqua også på Frederiksberg. 

Casper Christensen med sin nye 'Klovn'-kone Lene Nystrøm. Sammen bor de i det største hus på Frederiksberg i København.

- Det er sgu dejligt med et frisk pust i Lene Nystrøm. Hun clasher meget med Mia og er helt anderledes, så det var guf for mig at spille på det, siger Mia Lyhne. 

Tilbage til hverdagen

I den nye sæson stilles der skarpt på hverdagens liv igen. Væk fra Los Angeles og de store armbevægelser. 

- Vi har savnet de små historier. Igennem to spillefilm har vi arbejdet med det store drama og de store følelser, hvor alt var på spil. Det har været sjovt, men også voldsomt. Nu glæder vi os til at vende tilbage til hverdagen og grine af de små ting. Hvor et helt afsnit kan gå med at fange en muldvarp eller klage over en fordærvet pebersovs. Og så gøre det til et stort problem, sagde Casper Christensen og Frank Hvam tidligere til TV 2.

Den nye sæson af 'Klovn' får premiere på TV 2 mandag den 13. august klokken 20.50. På TV 2 PLAY kan du se hele to afsnit på premieredagen.