'Klovn' vender tilbage - premieredato offentliggjort

Til august har den nye og syvende sæson af 'Klovn' premiere på TV 2.

Meget er sket, siden vi sidst så Frank, Casper og Mia i serien 'Klovn' for ni år siden, hvor sæson seks sluttede.

Siden er det også blevet til to 'Klovn'-film: 'Klovn - The Movie' og 'Klovn Forever' fra henholdsvis 2010 og 2015.

FAKTA OM KLOVN

Skrevet af Frank Hvam og Casper Christensen. Lars von Trier har dog været med til at skrive afsnittet 'It's a jungle down there'.

Første afsnit, '5-årsdagen', havde premiere i 2005 på TV 2 ZULU.

Sjette sæsons sidste afsnit, 'Falsk Lorte Alarm', havde premiere på TV 2 ZULU den 27. april 2009.

Med syvende sæson er der nu 70 afsnit af serien samt to spillefilm: 'Klovn: The Movie' fra 2010 og 'Klovn Forever' fra 2015.

'Klovn: The Movie' solgte 838.881 billetter og er dermed den 13. mest sælgende danske film nogensinde. Den mest sælgende er 'Olsen-Banden ser rødt' fra 1976 med 1.201.293 billetter.

Men nu styrer serien tilbage til hverdagen igen, hvor Frank og Mia skal have det til at fungere. Hvilket naturligvis kan blive en udfordring med Franks manglende situationsfornemmelse og Caspers udsvævende livsstil.

- Vi har savnet de små historier. Igennem to spillefilm har vi arbejdet med det store drama og de store følelser, hvor alt var på spil. Det har været sjovt, men også voldsomt. Nu glæder vi os til at vende tilbage til hverdagen og grine af de små ting. Hvor et helt afsnit kan gå med at fange en muldvarp eller klage over en fordærvet pebersovs. Og så gøre det til et stort problem, sagde Casper Christensen og Frank Hvam tidligere til TV 2.

Den nye sæson af 'Klovn' får premiere på TV 2 mandag den 13. august klokken 20.50.

TV 2 PLAY kan du se hele to afsnit på premieredagen.

Se de nye afsnit af 'Klovn' før alle andre

Senere i dag frigiver TV 2 det første klip fra serien, hvor Frank igen bringer sig selv i et beklemt situation.

Der vil være i alt 10 nye afsnit af 'Klovn' i syvende sæson. Dermed vil der være 70 afsnit i serien i alt.

- ’Klovn’ er Danmarks stærkeste komedie-brand og den mest vellykkede komedieserie nogensinde på dansk tv, og vi glæder os til for første gang at premiere ’Klovn’ på TV 2s hovedkanal, siger Katrine Vogelsang, fiktionschef på TV 2.

To andre serier til efteråret

Udover premieren på syvende sæson af 'Klovn' til august kan du også opleve to andre helt nye serier på TV 2.

Actiondramaet ’Kriger’ af den prisbelønnede instruktør Christoffer Boe med Dar Salim i hovedrollen som krigsveteranen CC. Det er et actiondrama i seks afsnit, hvor CC skal hjælpe politiet med at få ram på rockerkongen Tom, som spilles af Lars Ranthe.

I den mere familievenlige afdeling sender TV 2 også periodedramaet 'Håbet' i fire afsnit. Serien udspiller sig i 1899, hvor vi følger forældreløse Maries kamp for at finde sin far – en sømand, som alle tror er gået ned med sit skib.

Forklædt som dreng stikker Marie til søs med skonnerten Haabet.

- Netop fællesskab og det almenmenneskelige ønske om at høre til kendetegner TV 2s tre nye serier i efteråret – i meget forskellige genrer og udtryk: Fra den pinlige Frank i ’Klovn’, der higer efter andres accept (især Caspers), over CC-karakteren i ’Kriger’, der påvirkes af fællesskabet både i militæret, hos rockerne og i politiet, og til pigen Marie, som i ’Håbet’ søger sin far og sin egen identitet, siger Katrine Vogelsang.

Den nye sæson af 'Klovn' får premiere på TV 2 mandag den 13. august klokken 20.50. På TV 2 PLAY kan du se hele to afsnit på premieredagen.