Hjem til gården

Hun vandt ’Hjem til gården’ – pengene skal bruges på en utraditionel drøm

35-årige Jannie Bager har vundet 500.000 kroner, og det har givet hende muligheden for at forfølge drømmen om et donorbarn.

Der var lagt op til en hård kamp i finalen i ’Hjem til gården’.

I det ene ringhjørne stod 26-årige Lars Jørgensen, der har besejret hele fem tidligere beboere i tre tvekampe samt semifinalen, og som har bevist, at han besidder stor vilje og styrke.

Overfor ham stod 35-årige Jannie Bager, der som den eneste har været storbonde tre gange, og som har vist stor arbejdsomhed og kendskab til gårdlivet.

Finaledysten kombinerede de mange færdigheder, som de to finalister havde tilegnet sig i løbet af ugerne på gården. De skulle hugge med økse, samle en trætrillebør og ikke mindst svare rigtigt på vidensspørgsmålene.

- Da jeg ser, hvad vi skal op i, er jeg sikker på, at jeg kommer til at tabe. Lars har oparbejdet et stort knowhow på gården – og da jeg ser, at vi både skal økse og save, så tænker jeg, at den ligger til Lars’ fordel, siger Jannie Bager.

Men finalen gik ikke, som Jannie havde forudset.

Da der var to vidensspørgsmål tilbage i finalen, førte Jannie med to point – og Lars svarede kun rigtigt på det ene. Det betød, at vært Lene Beier kunne udråbe Jannie som vinder af 'Hjem til gården 2018' og dermed også af præmien på 500.000 kroner.

Da Lene Beier overrakte den nyslåede vinder en buket blomster, stod Jannie bukket sammen med tårerne trillende ned ad kinderne.

Gennemblødt af vinderchampagne modtog hun de andre beboeres lykønskninger.

- Der kører tusind følelser gennem min krop lige der. Jeg er lykkelig, følsom, jeg er træt af, at det hele er slut, og jeg er skidestolt af mig selv.

Det er knap otte måneder siden, finaleprogrammet blev optaget. Men lige siden hun meldte sig til programmet, har Jannie Bager haft en klar plan for, hvad hun ville bruge pengene til, hvis hun vandt.

Fra gedekid til donorbarn

Da TV 2 besøger Jannie Bager på hendes lille landsted lidt uden for Nibe, er det ikke en hund, der kommer journalisterne i møde ved døråbningen.

Det er derimod to små gedekid, der hopper viltert i hælene på hende. Kiddene er få måneder gamle og hedder Alma og Alvin. De skulle egentlig have været slået ihjel som helt små, men det kunne Jannies moderhjerte ikke stå for, og hun tog sig af dem.

- Jeg har et stort omsorgsgen, og meget af det går til mine dyr, siger Jannie, der også bor sammen med to heste og en kat på husmandsstedet, som hun lejer af en bondemand.

Jannies helt store drøm er at blive mor.

Hun har ingen mand i sit liv, og derfor har den 35-årige singlekvinde gået med tanken om at få et donorbarn alene.

- Mit biologiske ur har tikket længe, men jeg har ikke villet sætte børn i verden med den forkerte. Men jo mere jeg er kravlet op over de tredive, jo tættere er idéen med donorbarnet kommet, siger Jannie Bager.

Der er bare én væsentlig ting, der har afholdt Jannie fra at forfølge sin drøm om at blive mor.

Gældsplaget hele sit voksenliv

For knap 10 år siden tog Jannie en beslutning, der fortsat plager hendes økonomi i dag.

Hun havde brudt med sin daværende kæreste – og sammen skulle de dermed sælge den gamle bondegård, de havde investeret i. Men de kunne ikke få samme pris for den, og de endte med at tabe en masse penge på det kuldsejlede projekt.

- Fordi jeg har brugt de sidste mange år på at betale gæld af, har jeg ikke haft særligt mange penge tilovers til mig selv. Nogle gange ikke mere end et par tusinde kroner om måneden.

Gælden har holdt hende fra at tage kontakt til sin læge og begynde en donorbehandling.

- Med den situation synes jeg ikke, jeg har haft nok penge til at ville sætte et barn i verden. Der skal lidt flere økonomiske midler til for at kunne give et barn det, som jeg synes, et barn fortjener.

Der er jo et udløb for det med børn, det er der ikke for at finde sin mand.

Jannie Bager

Med præmien på 500.000 kroner fra ’Hjem til gården’ kan hun nu strege sin gæld, som hun ellers skulle have betalt af på, til hun blev 40 år.

Pengene kommer først i hendes hænder, når finaleprogrammet har været vist på tv. Men Jannie har allerede været forbi sin egen læge for at forhøre sig om muligheden for at begynde i donorbehandling.

- Nu er det bare med at komme i gang. Donorbehandlingen kommer til at ske snart, siger hun.

Men hvad så med kærligheden?

At Jannie Bager skulle gå hen og vinde 'Hjem til gården', havde hun ikke regnet med. Faktisk meldte hun sig til programmet i håbet om at finde kærligheden.

Det skete ikke, og derfor er hun stadig på udkig efter den store kærlighed.

Hun har oplevet, at mange fremmede mænd har skrevet til hende på Facebook, efter de har set hende på tv. Men indtil videre har der ikke været nogen, der har fået hendes hjerte til at banke hurtigere.

- Min drømmefyr er nok en håndværker. En, hvor hænderne er skruet godt på - og gerne med ild i røven, griner Jannie, der selv var kendt som lidt af en Duracell-kanin på gården, og med stor iver tog fat på at passe dyrene og løse ugeopgaverne.

- Men vigtigst af alt skal han kunne rumme, at jeg sandsynligvis har et barn i forvejen.

Hun er i hvert fald ikke i tvivl om, hvad prioriteterne er: Nu gælder det om at få et barn. Så kan kærligheden komme efter.

- Der er jo et udløb for det med børn. Det er der ikke for at finde sin mand.

Har du fået lyst til at melde dig til næste sæson af 'Hjem til gården', så kan du melde dig til her.