Tandlæge ryddede kalenderen, da han så tv-tvillingerne Anders og Torben

De to enæggede tvillinger er kendt fra tv, men nu er et af deres kendetegn væk. Se før- og efterbillede nede i artiklen.

Det vestjyske tvillingepar Anders og Torben Petersen er sammen om alt. De går i ens tøj, bor sammen, arbejder sammen og rejser til Thailand sammen. Nu har de også fået lavet nye tænder sammen.

Siden 2015 har man på TV 2 kunne følge med i de to vestjyders liv, som blandt andet har budt på dating, et forlist kærlighedsforhold og tilmed en forlovelse, da Anders friede til sin thailandske kæreste Don. 

Tvillingerne, som blandt andet er kendt for at tænke og sige det samme, har indtaget en plads i danskernes hjerter såvel som i deres fjernsyn. Noget af det, der også har kendetegnet de vestjyske brødre, er netop deres tænder. Eller måske endda mangel på samme.

Gennem programmerne er antallet af tænder blevet færre, og i det seneste program, 'Tvillingerne og den nye date', var der kun ganske få tænder at spotte i begges overmunde.

Tvillingerne er "slemt tilfredse"

Nu er Anders og Torben for 15. gang på 19 år rejst til Thailand, og denne gang har de taget deres venner Kaj og Nong Jensen med.

Nong Jensen er nemlig selv fra Thailand, og både hun og ægtemanden Kaj Jensen har erfaring med at få ordnet deres tænder hos en tandlæge i den nordlige del af landet. Derfor havde Anders og Torben forud for rejsen besluttet, at det også var på tide at få set på deres.

- Vi ved godt, at folk har snakket om vores tænder, siger Torben.

Men nu skal det være slut. Både Anders og Torben har nemlig fået opgraderet deres tandsæt, og det er de begge slemt tilfredse med.

Anders og Torben er blevet kendte for at være ens. Her kan du se højdepunkterne fra programmerne om tvillingerne.

Nye tænder på seks dage

Det var på Nong og Kajs anbefaling, at Anders og Torben lagde vejen forbi tandlægeklinikken i det nordlige Thailand - som udgangspunkt kun for at få lavet et eftersyn.

Men de thailandske tandlæger viste sig at være ret så effektive.

Tvillingerne var inde på skift, og de nåede knapt at udveksle et ord, før tandlægen havde ryddet kalenderen. De blev meddelt, at de kunne komme igen allerede tre dage senere, og så var der ingen vej tilbage.

Da de tre dage senere igen kunne lægge sig til rette i tandlægestolen, lå gebisserne klar. De skulle blot justeres en anelse, før de endnu tre dage senere kunne komme tilbage og få tænderne installeret.

Havde bøjle som børn

Anders eller Torben har besøgt tandlæger i Danmark, men da de først besluttede, at de ville have lavet noget større, faldt valget på Thailand – og det skyldtes prisen, fortæller Torben.

- Det er meget billigere end i Danmark, og de var virkelig søde og dygtige, siger Torben.

Tvillingerne har manglet en del af deres tænder, siden de i en ung alder fik taget deres tandbøjler af. Fra da af begyndte deres tænder at smuldre, og de er aldrig blevet klogere på, hvad det skyldtes.

Det vestjyske tvillingepar Anders og Torben med deres nye tænder.
Anders og Torben før de fik deres nye tænder.

Nu er de tænder, som Anders og Torben har tilbage, blevet repareret. De har fået lov at blive siddende, mens et gebis nu udfylder hullerne fra de manglende tænder.

Fuldtalligt tandsæt kræver tilvænning

Tvillingernes sparsomme antal tænder har utvivlsomt været et kendetegn, men nu er tænderne fuldtallige, og dét kræver tilvænning.

- Man skal lige vænne sig til det. Der sidder jo lige pludselig noget, som man har manglet i mange, mange år, siger Torben.

Mens Torben ikke er i tvivl om, at deres fans stadig kan kende dem, mener Anders’ forlovede, Don, at de nye tænder har ændret hendes forlovedes udseende markant – og til det bedre.

Hun joker med, at den ”nye” Anders nu vil begynde at ”rende med andre piger”.

Se alle programmerne om tvillingerne Anders og Torben via linket her.