Kamp til hækken

Mathias og Rasmus vinder 'Kamp til hækken' - det vil de bruge pengene på

De kom med på et afbud, men endte med at løbe med sejren.

Et rum til afslapning, et aktivitetsområde, en spiseplads, et udekøkken og et indgangsparti, der afspejler alt dét, der gemmer sig bag.

Med et budget på 120.000 kroner er det lykkedes de i alt otte deltagere at komme i mål med listen af områder, som har været udgangspunktet for TV 2-programmet ’Kamp til hækken’.

Mandag aften blev det fynske kærestepar Mathias Pedersen og Rasmus Jensen kåret som vindere af programmet og pengepræmien på 200.000 kroner.

Har vundet flere ugesejre

Rasmus og Mathias er løbet med to ud af fem ugesejre. Den første sejr hev de allerede hjem i det første program, hvor parrene skulle anlægge havernes stisystem, placere og indrette deres drivhus og skabe et indgangsparti.

Siden hev de også en sejr hjem, da de skulle skabe et spiseområde.

Her brugte de én af fladerne fra en gammel kabeltromle som bordplade og skabte et hyggeligt rum ved blandt andet at hænge store lyskæder op henover spisepladsen og arrangere en række vaser i forskellige størrelser og afskygninger midt på bordet.

Kom med på et afbud

I første omgang var kæresteparret ikke udtaget til at deltage i haveprogrammet, men pludselig modtog de et opkald fra casterne.

Et af de par, der oprindeligt var udvalgt til at deltage, var sprunget fra i sidste øjeblik. Derfor blev Rasmus og Mathias givet chancen, og de fik 48 timer til at beslutte sig for, om de ville springe hovedkulds ind i programmet eller lade chancen passere.

De valgte at takke ja, og nu har det vist sig, at den beslutning gjorde dem både venskaber og 200.000 kroner rigere.

- Dét, vi først og fremmest fik ud af at deltage, var seks nye venner. Det er det allervigtigste. Vi ses med alle tre par privat, men særligt "Naturhaven" (Katrine og Lilli, red). Dem er vi faldet rigtig godt i hak med, siger vinderparret.

Pengepræmie realiserer Disney-drøm

Allerede før finalen har det fynske par snakket om, hvad de ville bruge pengepræmien til, hvis de skulle ende med at vinde.

Det er Mathias, der har de grønne fingre, og i programmets intro siger parret sågar, at Rasmus' fingre nærmere er sorte. 

Derfor var det også på én betingelse, at Rasmus ville være med i 'Kamp til hækken': Hvis de skulle gå hen og vinde, ville han bruge en del af pengepræmien på en kærestetur til Disneyland i Paris. 

Nu, hvor sejren er hjemme, skal præmien indfries. Dog har Mathias også fået lov at vælge, hvad en del af pengene skal gå til. 

- Vi skal til England og se på haver. Det er en drøm for mig, men igen et kompromis for Rasmus, som har sagt, at vi skal besøge en pub for hver en have, jeg vil se, siger Mathias. 

Resten af pengene skal bruges på at opgradere deres kolonihave. Her vil de blandt andet bygge en tro kopi af det udekøkken, som de byggede i programmet, lave et insekthotel med inspiration fra Lilli og Katrines naturhave og en terrasse af gamle mursten, som den Tina og Michael lavede i finaleprogrammet. 

Herunder kan du læse, hvad de andre par har fået ud af deres deltagelse i programmet.

Sådan er det gået med de andre deltagere

 1. Tina og Michael

  Vejle-parret Tina og Michael Freund-Haugshøj skabte en have, hvor der var plads til hele familien. Det gav dem blod på tanden til at eksperimentere mere med haven derhjemme, og de har nu sat deres hus til salg, fordi de vil have mere udendørsareal.

  - Vi skal have noget mere plads at lege på. Vi vil bygge et drivhus som det, vi indrettede i programmet, og så vil vi anlægge en terrasse som den, vi lavede af mursten i finaleprogrammet, fortæller Michael. 

  Parret fortæller, at de er gået væk fra "parcelhus-haven" med græs i midten og bede langs hækken. Når de får deres nye have, vil de i højere grad lege med placeringen af bedene.

  Under optagelserne fik Michael og Tina meget "mand og kone-tid", hvilket de virkelig nød. 

  - Dagligdagen går virkelig hurtigt, så vi har virkelig nydt at få talt så meget sammen og have tid på tomandshånd. 

  Men det var ikke udelukkende hinanden, de havde kvalitetstid med. Også de andre deltagerpar fyldte enormt meget.

  - Vi blev næsten for gode venner, og vi så næsten ikke hinanden som konkurrenter. Det er nogle mennesker, som vi gerne vil blive ved med at ses med.

  De har i forvejen sønnen Noah på fire år og venter sig endnu et barn til sommer.

 2. Katrine og Lilli

  Lilli Gruwier og Katrine Turner har været tætte veninder, siden de mødte hinanden på biologistudiet for 15 år siden.

  Da de trådte ind i programmet, var de overbevist om, at det var en fordel, at de deltog som vennepar fremfor et kæreste- eller ægtepar. Efter programmet mener de stadig, at det var en klar fordel. 

  - Vi havde et meget mere professionelt take på det og behøvede ikke at køre hjem om aftenen og få et familieliv til at fungere sammen. Det fungerede rigtig godt og var nemt at afbalancere. 

  De stak ikke af med vindertitlen, men har til gengæld fået en bunke oplevelser med sig og fået afprøvet grænser hos hinanden. 

  - Det har styrket vores venskab og givet os en masse nye. Det var en vild sommer.

  Arbejdet under optagelserne har også givet dem inspiration til arbejdet i deres egne haver.

  Lillis grund er lejet, og det er derfor begrænset, hvor mange af drømmene hun kan indfri lige nu, men indtil videre har hun lavet et stenbed som det, de lavede i programmet.

  Katrine drømmer om at bygge et insekthotel og lægge samme gulv i sit drivhus, som dét hun og Lilli lagde i deres. En drøm er også at bygge et shelter. 

 3. Jonna og Nickolas

  Da Nickolas Dissing Jansen først hørte om 'Kamp til hækken', spurgte han prompte Jonna Dirksen, om han skulle melde dem til.

  Svaret lød lige så prompte. Hun ville ikke være med.

  Det stoppede imidlertid ikke haveentusiasten Nickolas, som valgte at sende ansøgningen alligevel, og siden bestemte parret sig for at tage udfordringen op. 

  - Vi lærte hinanden at kende på en anden og positiv måde. Dét at have noget fælles sammen og være tvunget til at koordinere var meget intenst. Det er man jo ikke vant til i en normal hverdag, men det fik også nogle nye kreative sider frem i os, som den anden ikke havde set før. 

  Deres deltagelse har også vist dem charmen ved en mindre have. Derfor har de nu sat deres hus til salg for at finde en ejendom på en mindre grund. 

  - Vi har lært, at det godt kan lade sig gøre at skabe en masse dybde og forskellige rum på meget færre kvadratmeter, end det vi har nu. Derfor leder vi efter noget, der er mere overskueligt at passe, fortæller parret. 

  Når de finder deres nye hjem, vil de igen anlægge en japansk have. De har dog taget dommernes råd til sig og vil skabe mere romantik ved at sætte flere blomster sammen med sten- og træmaterialerne. 

  Derudover vil de blandt andet genskabe den hvilebænk, de byggede i programmet.