'Terkel i knibe' bliver til musical

Den populære animationsfilm af komikeren Anders Matthesen kommer på de skrå brædder.

Fans af blandt andet Terkel, Jason, Fede Dorit og Stewart Stardust kan godt begynde at glæde sig.

Den politisk ukorrekte historie 'Terkel i knibe' bliver nemlig til en musical, som bliver sat op i Tivolis Koncertsal med titlen 'Terkel - The MotherfĂĄrking Musical'.

Universet med de mange skæve karakterer findes bĂĄde pĂĄ cd og som animationsfilm. Specielt i den sidste form blev historien ekstremt populær, da den ramte de danske biografer tilbage i 2004.

Ikke med 'Anden' bag roret

Det er komikeren Andersen Matthesen, der står bag 'Terkel i knibe'. I en pressemeddelelse fra Have Kommunikation fortæller han dog, at han ikke har aktier i den nye musicalopsætning.

- Jeg har ikke selv noget med 'Terkel - The MotherfĂĄrking Musical' at gøre, men giver nu med glæde faklen videre til holdet bag forestillingen. Jeg er sikker pĂĄ, at Terkel og co. er i gode hænder, og jeg ser frem til at se det færdige resultat, siger Andersen Matthesen.

I stedet er det rapperen og komponisten Clemens, der er idĂ©manden bag den nye fortælling om 'Terkel i knibe', og han fĂĄr selskab af instruktør Nikolaj Cederholm.

- Det er fantastisk, at Anders Matthesen har givet os mulighed for at lave en musicaludgave af hans historie. Den er helt fortjent blevet en moderne dansk filmklassiker og har sĂĄ enormt meget at byde pĂĄ.

Universel historie

'Terkil i knibe' handler om drengen Terkel, som gĂĄr i 6. klasse og bliver konfronteret med alt fra kærlighed og venskab over mobning og selvmord til et helt umuligt sæt forældre.

En dag skal Terkels klasse på lejrtur i selskab med vikaren Gunnar. En tur, der udvikler sig til en gyser for Terkel og de andre børn.

Da animationsfilmen i 2005 - ĂĄret efter den danske biografpremiere - blev præsenteret i Norge, mødte den massiv kritik fra rystede forældre, som var utilfredse med det grove sprog, karaktererne bruger.

Udover at skrive og bearbejde manuskriptet fra den 14 ĂĄr gamle film til teater har Clemens ogsĂĄ komponeret mange nye sange til forestillingen. De vil blive suppleret af Anders Matthesens gamle sange fra cd'en og filmen.

- Universet og arketyperne afspejler stadig dagens Danmark, og det bliver det helt store grineflip at skulle give de kulørte karakterer nye sange og løfte jokes og punchlines ind i 2019, siger Clemens i pressemeddelelsen.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke skuespillere der skal stĂĄ pĂĄ scenen i musicaludgaven af 'Terkel i knibe'.

Premieren i Tivolis Koncertsal er sat til den 14. februar 2019. NĂĄr 'Terkel - The MotherfĂĄrking Musical' har spillet færdig her, drager forestillingen pĂĄ turnĂ© i Holstebro, Aalborg, Aarhus, Odense og Vejle.