Toppen af poppen

Har flere store hits - men hvem er manden bag?

Sangeren Thøger Dixgaard er med i den kommende sæson af 'Toppen af poppen'.

Først kom 'Former' og så var der 'Blød indeni'.

Hans sange er afspillet millioner af gange på musiktjenesten Spotify, og han har toppet den danske hitliste. Alligevel er det nok de færreste, der ville kunne genkende ham, hvis de gik forbi ham på gaden. 

Det kan ændre sig inden længe. 28-årige Thøger Dixgaard har nemlig sagt ja til at medvirke i 'Toppen af poppen', der bliver vist på tv-skærmen til efteråret.

- Mine sange er egentlig mere kendte end mit ansigt, så jeg tror, der er nogle, der vil tænke: "Gud, er det ham?". Men det er et program, hvor jeg gerne vil vise mig frem, fordi det handler om musikken, siger den aarhusianske popsanger.

Han er samtidig glad for den måde, han er kommet frem på.  

- Men det er ikke, fordi jeg bor i en bunker, man skal ikke tage mange spadestik for at finde ud af, hvem jeg er.

12 år i musikbranchen

Thøger Dixgaard har de seneste år betrådt scener som Roskilde Festival og Skanderborg Festival, og han har optrådt til P3 Guld og årets Zulu Awards, ligesom hans single 'Blød Indeni' har ligget nummer et på den danske airplaychart.

Men faktisk begyndte hans sangkarriere allerede for 12 år siden, da han som 16-årig blev en del af det aarhusianske hiphop-orkester Flødeklinikken. 

Hans gennembrud kom for fire år siden med singlen 'Former', der blev begyndelsen på pop- og RnB-sangerens solokarriere.

Sangen er siden blevet afspillet over 5,5 millioner gange på musiktjenesten Spotify. 

- Selvom det andet var fantastisk (Thøger er også en del af musikkollektivet Hukaos, red.), så tror jeg, at man på et tidspunkt skal finde ud af, hvordan det er at stå på egne ben, og det havde jeg vildt meget lyst til lige der. 

Thøger Dixgaard - blå bog

28 år

Opvokset i Aarhus og bor nu i København

Blev en del af hiphopgruppen Flødeklinikken i 2005

Er en del af musikkollektivet Hukaos, som også sangeren Karl William er med i

Har udgivet syv singler og to ep’er - sangen 'Blød indeni' fra 2015 lå nummer 1 på den danske hitliste

Deltager i 'Toppen af poppen' 2018

Kommer ind under huden

Thøger Dixgaard er det femte offentliggjorte navn i årets 'Toppen af poppen', og han kommer til at dele fortolkninger med blandt andre Lis Sørensen, Søren Sko, Pernille Rosendahl og Silas Bjerregaard fra Turboweekend. 

- Jeg synes, det er en stor cadeau til ens musik at blive spurgt, om man vil være med i det program, og at nogen har tænkt, at man passer ind i formatet, siger han og uddyber, at han glæder sig til hele forløbet.

- Man bliver lukket ind i et helt vildt personligt rum, hvor man kommer fuldstændig ind under huden på hinandens musik.

Cd'er i mors og mosters bil

Der er især én person, han ser frem til at møde under sit ophold i 'Toppen af poppen'. 

- Det er for optur, at Lis Sørensen er med, siger Thøger Dixgaard og fortæller, at han er vokset op til tonerne af hendes sange.

- Hendes musik har altid ligget i min mors og mosters bil. Så på den måde er det sjovt, at vi skal synge hinandens sange. Det glæder jeg mig til.  

'Toppen af poppen' bliver vist på TV 2 til efteråret - læs mere om alle deltagerne lige her.

Store øjeblikke i 'Toppen af poppen'

 1. Mads Langer synger 'Overgi'r mig langsomt'

  Mads Langers version af Sanne Salomonsens 'Overgi’r mig langsomt' tangerer til at være et af de største ’Toppen af poppen’-øjeblikke nogensinde.

  Sangen handler om Sanne Salomonsens forhold til sin søn, efter hun blev ramt af en blodprop i hjernen, og er, som hun udtrykte det i programmet, den eneste sang hun ikke selv kan synge, fordi hun ”bryder hulkende sammen”.

  Følelserne sad også uden på tøjet hos den dengang 28-årige Mads Langer, der faktisk har skrevet nummeret. Han måtte spille sangen to gange under optagelserne, fordi det var så intenst, at han gik i stå første gang.

 2. Barbara Moleko synger 'Indianer'

  Barbara Moleko fik Anne Dorthe Michelsen til at tabe kæben med sin nyfortolkning af 'Indianer', der gav mange gåsehud i 'Toppen af poppen' fra 2014.

  Versionen blev så populær, at Molekos version blev spillet i radioen og senere optrådte hun også med nummeret til 'Knæk Cancer Live' med Michelsens band Tøsedrengene. 

   

 3. Sys Bjerre synger 'Tabt mit hjerte'

  I anden sæson af ’Toppen af poppen’ formåede den dengang 26-årige Sys Bjerre at give Anne Linnet blanke øjne med sin fortolkning af ’Tabt mit hjerte’ fra albummet ’Jeg er jo lige her’ fra 1988.

 4. Jokeren synger 'Jeg vil altid (elske dig for evigt)'

  Tilbage i sæson 1 tog Jokeren fusen på alle, da han tog sig kærligt af Lars H.U.G.’s ’Elsker dig for evigt’ fra 1987. Jokerens rap-version af hittet hed ’Jeg Vil Altid (Elske Dig For Evigt). Den strøg til tops på hitlisten i 2011.

 5. Ida Corr synger 'Når jeg bliver gammel'

  Ida Corr leverede i sjette sæson af ’Toppen af poppen’ en fortryllende version af Gnags’ hit fra 1989, ’Når jeg Bliver Gammel’.

  Nyfortolkningen resulterede i et skævt smil og stor jubel fra Peter A.G, og sangerinden optrådte efterfølgende med sangen til ’Knæk Cancer Live’.