Danmark har talent

Vandt 'Talent' for 10 år siden - og har levet af det lige siden

Siden det første danske 'Talent'-program blev vist på tv i 2008, har flere af vinderne haft gang i karrieren.

Det var i det blinkende skær fra Las Vegas' rampelys, at Jeppe Thybo og Nick Johnsen for to år siden måtte stoppe op og tænke sig om en ekstra gang.

Var det her, de gerne ville være?

De to danske fyre var på det tidspunkt kendt på verdensplan som Robot Boys – Robotdrengene – og de havde optrådt med deres electric boogie-inspirerede robotdans i over 40 lande.

De andre var udbrændte

Nu var de så havnet i Las Vegas.

I 2016 blev de to danske fyre en del af et varietéshow i den amerikanske gamblerby med to til fire daglige optrædener seks dage om ugen.

Det var noget helt andet end tidligere, og til at begynde med var det fedt, men de var omgivet af levebrødskunstnere, der lavede det samme dag ud og dag ind.

Her er Robot Boys i Las Vegas:

- Man kunne mærke, at de var udbrændte i det, de lavede. De havde fundet deres faste sted, og ambitionerne omkring dem selv var ikke så høje længere, fortæller Nick Johnson og uddyber:

- Da der var gået et halvt år, var vi trætte af showet. Det var ikke længere sjovt at optræde. Det skulle bare overstås, og det satte helt klart tingene i perspektiv i forhold til, hvor man gerne selv vil hen.

Arrangørerne ville gerne have Robot Boys med i deres show i tre år, men de to dansefyre ville kun skrive under på et halvt år. Det er de glade for den dag i dag, hvor de igen er hjemvendt til Danmark.

På det halve år i Las Vegas nåede de at være med i over 300 shows.

Russisk rigmand og koreansk tv-show

Det hele begyndte, da de som 18- og 20-årige vandt den første sæson af et nyt dansk tv-program, der dengang blot hed 'Talent' og som blev sendt på Danmarks Radio i 2008.

'Talent' og 'Danmark har talent'

Dansk talentprogram, der både har kørt på DR og TV 2.

Programmet følger opskriften fra det engelske tv-program 'Britain's got talent' og handler om, at talenter dyster om seernes stemmer og om at komme i finalen, hvor man kan vinde en pengepræmie.

'Talent': Tre sæsoner af programmet kørte fra 2008 til 2010 på Danmarks Radio. 

'Danmark har talent': Siden 2015 har TV 2 vist talentprogrammet - lørdag aften klokken 20 er der finale på den fjerde sæson. 

I dag er duoens danse- og musikvideoer blevet set over 100 millioner gange på Youtube, og de har fået international succes med deres robotagtige bevægelser.

Programmet 'Talent' skiftede siden titel og kanal, og denne lørdag er der finale i årets 'Danmark har talent' klokken 20 på TV 2.

Succesen har både ført til oplevelser af den gakkede slags – som i et sydkoreansk talkshow, hvor Robotdrengene ikke forstod særlig mange ord, og hvor lokale kendisser skulle kopiere deres dans.

Jeppe og Nick var på et lynvisit i Sydkorea i 2013 for at optræde på tv - her er de i sminkerummet inden showet:

Men også mere skræmmende minder som hos den russiske rigmand Igor. Her flød det med kaviar, letpåklædte damer, champagne og cigarer, men de havde samtidig følelsen af, at de var havnet midt i en mafiabule.

- Det var sygt ubehageligt, det var ikke noget sjovt job, men man griner alligevel af, hvor komisk det er. Hans søn var fan af os og havde hevet sin far i skjorten og spurgt, om vi ikke kunne optræde, fortæller den nu 31-årige Nick Johnsen.

Andre shows har de på forhånd sagt nej til, fordi de virkede mistænkelige eller risikofyldte – eksempelvis saudiarabiske tilbud, som ellers lød på store summer.

- De bød en helvedes røvfuld penge, men så står der på nettet, at man bliver frarådet at tage til Saudi-Arabien på grund af frygten for at blive kidnappet, og så har man jo ikke lyst til at tage afsted, siger 28-årige Jeppe Thybo.

Var lidt bøvede

Da de to fyre blev en del af tv-programmet 'Talent' for 10 år siden, blev de døbt 'Robotdrengene' af folkene bag produktionen. Navnet har hængt ved lige siden.

- Vi var unge, og vi kom og var sådan lidt bøvede og usoignerede, siger Jeppe Thybo og bemærker, at det var til deres fordel, at de blev gjort til underdogs, fordi den daværende dommer, filminstruktøren Peter Aalbæk, ofte kom med kritik af dem.

Efter sejren og præmien på 250.000 optrådte de i storcentre over hele Danmark, og da interessen begyndte at stilne af herhjemme, fik udlandet øjnene op for dem gennem deres Youtube-kanal, hvor de har lagt optrædener op.

Den 24. oktober 2008 vandt Robotdrengene finalen af 'Talent' - fra venstre: Jeppe Thybo og Nick Johnsen.

Det var også på det tidspunkt, at duoen skiftede navn til det engelske Robot Boys, så det var til at forstå udenfor landets grænser.

Det skal være bedre, end det vi lavede sidst

Nick Johnsen

Deres mest sete video af en optræden på ukrainsk tv har i dag over 22 millioner visninger, og de fik sig en manager, da de internationale bookinger begyndte at dukke op.

- Vores manager kalder det for et ægteskab, fordi vi har været tæt på hinanden i så mange år, siger Nick Johnsen.

Allerede i 2006 deltog Jeppe og Nick i tv-programmet 'Scenen er din', hvor de nåede til semifinalen.

I et årti har de derfor optrådt som Robot Boys og kunnet leve af det.

- Det har været vores hovedindtægt, siger Jeppe Thybo og bemærker:

- Vi har ubestridt været de heldigste i at få en karriere ud af at lave præcis det med vores dans, som vi gerne vil.

I 2015 stod de eksempelvis bag et danseshow på Aveny-T-teatret i København, de har udgivet to dansealbums med deres egen musik, og så har de netop afholdt deres første danseworkshop.

- Vi har prøvet på at udfordre os selv hele tiden og ikke blive stuck. Vi kunne godt have chillet efter talentshowet, men vi har haft ambitioner om eksempelvis at tage til Las Vegas og om at lave et teaterstykke, siger Nick Johnsen.

Her ses de to robotdrenge i forbindelse med danseforestillingen 'Det Sidste Show' i 2015 på Aveny-T.

Har altid været selvkritiske

Nick Johnsen arbejder med Robot Boys-konceptet på daglig basis, mens Jeppe Thybo i dag også har et job ved siden af som kreativ lead på et visuelt bureau.

- Det er første gang, jeg har prøvet at kunne bruge mit talent, der før kun er blevet brugt på dans, musik og kreativitet sammen med Nick, siger Jeppe Thybo og siger, at det er en del af den fornyelse, de mener, holder gang i karrieren.

- Et af privilegierne er, at vi nogenlunde selv kan administrere vores tid, supplerer Nick Johnsen.

Makkerparret er bevidste om, at de ikke vil ende som de kunstnere, de så i Las Vegas - eller kun optræde med de danse, de vandt 'Talent' med i 2008.

- Vi vil ikke være dem, som efter 25 år stadig laver det samme show. Vi har altid været meget selvkritiske. Det skal være bedre, end det vi lavede sidst, siger Nick Johnsen.

Her er de i kostumerne - fra forestillingen 'Det Sidste Show'.

'Talent' fylder stadig

Selv om det er et årti siden, de vandt det danske talentprogram, fylder 'Talent'-formatet stadig i deres liv.

Robot Boys har både deltaget i den britiske og tyske version af 'Talent', men blev ikke udtaget til liveshowene - og amerikanske producere har kontaktet dem flere gange. Her har det været en forhindring at få visum, men de er ikke afvisende over at skulle være med.

- Det er processen i at lave et show og at skulle overgå sig selv, men det handler ikke om at vinde. Det ville være sindssygt sejt, men det er ikke målet, siger Jeppe Thybo.

Sådan ser Robot Boys ud i dag. Fra venstre: Jeppe Thybo og Nick Johnsen.

Lørdag er der finale i 'Danmark har talent', og især Jeppe Thybo følger stadig med i talentprogrammet.

- Jeg har interesseret mig for det lige siden, vi deltog, siger han.

Duoen har selv tænkt en del over, hvad der skal til for at vinde, og de derfor et par gode råd til finalisterne:

- Mange glemmer, at det er det rå talent, der gør, at folk godt kan lide det. Så de tror, de skal have fyrværkeri, glimmer og ekstra dansere med på scenen, men man vil bare gerne se personerne. Så: Gør det så raw og kompakt som muligt.

- Man skal tænke: "Hvis det her var et Youtube-klip, hvornår ville jeg så kede mig og klikke væk?"

Se finalen af 'Danmark har talent' lørdag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.

Her kan du læse om alle vinderne af talentprogrammet og hvad de har lavet siden dengang:

Sådan går det alle 'Talent'-vinderne

 1. Johanne Astrid – 2017

  Johanne Astrid med sit band Jo and the Mofos.

  Den blot 10-årige pige fra Viborg høstede massiv opmærksomhed for sine evner med trommestikkerne, da hun stillede op i 'Danmark har talent'. Hun har fået omtale af navne som D-A-D, Tim Christensen og Snoop Dogg.

  I dag spiller 11-årige Johanne Astrid Poulsen fast med sit band, der hedder Jo & The Mofos, mens hun samtidig passer sin skolegang i 5. klasse. 

  Bandet, der spiller rockmusik, har netop udgivet deres første EP med tre af gruppens egne sange. 

  Læs mere om, hvad Johanne Astrid laver i dag lige her.

 2. Matias Rasmussen – 2016

  Matias Rasmussen læste til lærer, da han vandt 'Danmark har talent' med sine evner indenfor professorterninger.

  Nerverne tog overhånd, da 23-årige Matias Rasmussen fejlede under sit finalenummer med professorterningerne, men det gjorde ikke noget, for han havde overbevist seerne om sit talent med at løse 'rubiks cubes' og høstede flest seerstemmer og vinderpræmien på 250.000 kroner i 2016.

  Han har siden blandt andet lavet en række guides på Youtube til, hvordan man løser de svære terninger.

 3. Thorsen – 2015

  Thor Mikkelsen bruger i dag kunstnernavnet Blu Lips.

  Under navnet Thorsen vandt Thor Mikkelsen med sine beatboxevner i 2015. Året efter udgav han albummet 'Only Music', der indeholder ni sange.

  I dag beatboxer 20-årige Thor Mikkelsen stadig dagligt – og siden 'Danmark har talent' har han vundet titlen som 'Loopstation vinder' ved Grand Beatbox Battle i Schweiz i 2016. Her kan du høre ham optræde.

  Han bor hos sin familie i Viborg, er i øjeblikket i gang med at uddanne sig til pædagog og så arbejder han på et nyt album.

 4. Copenhagen Drummers – 2010

  Medlemmerne i Copenhagen Drummers var alle ansat i Den Kongelige Livegarde, hvor de spillede trommer for dronningen. I 2010 dannede de gruppen.

  Trommeherrerne sejrede i talentkonkurrencen for otte år siden, dengang programmet blev sendt på DR. Siden dengang har de haft travlt. 

  Copenhagen Drummers består i dag af fire medlemmer, og de har spillet mere end 1000 shows i ind- og udland og har været på tour siden slutningen af 2014. Først med Elements Tour, der solgte 20.000 billetter og nu med et nyt show.

  I 2013 trommede de til den danske sangerinde Emmelie De Forest, da hun sang Danmark hele vejen til tops i finalen af Eurovision. 

   

 5. Kalle Pimp – 2009

  Kalle Pimp har rappet siden 1999 og producerer stadig musik i dag.

  Bag rappernavnet Kalle Pimp gemmer den jyske fyr Kasper Ejnar Larsen sig.

  Han er i dag 31 år og har stiftet sit eget pladeselskab 'PimpStr8 Production', hvor han de sidste fem år har produceret musik og været mentor for unge artister. 

  Han bor i Horsens og udgiver også selv musik. EP'en 'Rod i Sproget - Elektro Swing' udkom i 2016.

 6. Robotdrengene – 2008

  Her optræder Robot Boys i forbindelse med 'DM i break' i Horsens i 2013.

  18-årige Jeppe Thybo og 20-årige Nick Johnsen dansede sig ind i danskernes tv-stuer og hjerter i det første 'Talent'-program, der blev sendt for 10 år siden. 

  Siden har de optrådt under navnet Robot Boys i mere end 40 lande, lavet en teaterforestilling og udgivet to albums med den musik, de selv danser til.

  Robot Boys er især blevet populære på nettet - de fik eksempelvis to millioner views på denne Youtube-video i løbet af tre dage.