I aften vinder et talent den helt store gevinst - det vil de bruge pengene på

Musikstudie, danseskole i New York og velgørenhed. Her fortæller 'Talent'-finalisterne, hvad de vil bruge den kvarte million på.

Lørdag bliver en rigtig stor dag for én af de ti finalister, når 'Danmark har talent' ruller over skærmen for sidste gang i år.

Mange håbefulde deltagere stillede op til audition i sommer, og det har siden da været en benhård konkurrence for dem, der nu har kvalificeret sig til en finaleplads i talentshowet. 

Det er udelukkende seerne, der i finalen bestemmer, hvem der har det største talent i Danmark. Feltet består af både ildkastere, akrobater, dansere, en slagtøjsspiller og en poledanser.

Den person eller gruppe, der står tilbage med flest seerstemmer, vil få overrakt talent-trofæet og hovedpræmien på 250.000 kroner.

TV 2 har derfor spurgt finalisterne, hvad de drømmer om at bruge hovedgevinsten på, hvad seerne kommer til at se på scenen samt hvad der har overrasket dem mest ved at være med i talentprogrammet.

Emil Stenlund

Hvad vil du vise i finalen?

- I kommer til at se en danser, der gerne vil sende et budskab om, at dans kan bygge bro mellem folk. Og så har jeg også øvet mig på noget tegnsprog, som jeg kommer til at vise under dansen. 

Hvad ville det betyde for dig, hvis du vandt, og hvad vil du bruge hovedgevinsten på? 

- Normalt træner jeg bare min egen freestyle, men ligesom under 'Danmark har talent' vil jeg gerne selv kunne vælge mit eget musik, show og den genre, jeg har lyst til at danse. Hvis jeg vinder, vil jeg gemme pengene til en danseuddannelse, som jeg vil tage, når jeg bliver ældre. 

Er der noget, der har forandret sig, siden du var med i 'Danmark har talent'?

- Min far har en danseskole og er faktisk blevet kontaktet af flere forældre, der har sagt, at deres sønner også gerne ville begynde at danse. De havde måske haft lyst til at danse før, men ville ikke starte til dans, fordi de ikke følte, at det var en drengeting. Nu har de så set, at man sagtens kan danse, selvom man er en dreng. Det er rigtig fedt at vide. 

EVE

Hvad vil I vise i finalen?

- Til audition og liveshowet har vi sunget nogle ret specielle ting, hvor særligt sproget har været fremmed for mange. I finalen synger vi på engelsk, så man faktisk kan forstå, hvad sangen handler om. Dog ligger musikken stadig inden for den samme genre, som vi tidligere har beskæftiget os med. Det er derfor en sang, der er skrevet specielt til kvindekor og ikke en klassisk popsang.

Hvad ville det betyde for jer, hvis I vandt, og hvad vil I bruge hovedgevinsten på? 

- Vi forestiller os, at vi vil bruge nogle af pengene på at rejse ud i verden og deltage i korkonkurrencer. Vi kunne også godt tænke os at lave en indspilning af det musik, vi laver og hyre nogle instruktører til at hjælpe os med at blive endnu bedre. Det kunne eksempelvis være ekstra sangundervisning eller koreografer, som kunne komme og arbejde med os. 

Er der noget, der har forandret sig, siden I var med i 'Danmark har talent'?

- Vi har modtaget flere henvendelser fra folk på de sociale medier, hvor de spørger os, hvor man kan komme til at synge joik (finsk folkesang, red) ligesom os. Det er utroligt stort for os at vide, at vi har inspireret nogen til at synge i kor. 

Champions League Family

Hvad vil I vise i finalen? 

- Til finalen kommer seerne til at se en mere seriøs side af Champions League Family. Dog holder vi stadig fast i os selv og leverer en fest.

Hvad ville det betyde for jer, hvis I vandt, og hvad vil I bruge hovedgevinsten på? 

- Hvis vi vandt, ville det betyde, at vi kom et skridt tættere på at vise Danmark, at man sagtens kan leve af at danse, og at dans ikke kun burde ses som en hobby.

Er der noget, der har forandret sig, siden I var med i 'Danmark har talent'?

- Det vigtigste, vi kan tage med fra denne oplevelse, er, at hvis man sætter sig et mål, så skal man dedikere sig fuldt ud til det. Det betyder nogle gange, at man må ofre andre ting for at nå det mål. Dog kan vi også sige, at så længe man har folk omkring sig, som støtter ens beslutninger, så bliver rejsen altid en smule bedre. 

Noa

Hvad vil du vise i finalen? 

- Jeg har komponeret et nyt stykke sammen med min lærer, hvor jeg skal spille på en stor opstilling af trommer med et elektronisk backtrack. Der kommer også til at være en masse fede beats og melodier. 

Hvad ville det betyde for dig, hvis du vandt, og hvad vil du bruge hovedgevinsten på? 

- Det ville betyde, at jeg blev endnu bedre til mit talent, for jeg ville bruge pengene på en masse nye instrumenter. Dermed ville jeg kunne øve endnu mere. Derudover kunne jeg også godt tænke mig at lave et hjemmestudie.

Er der noget, der har forandret sig, siden du var med i 'Danmark har talent'?

- Det var første gang, at jeg spillede live på tv, og jeg tænkte i starten, at det ville være noget, som jeg ville blive vildt nervøs over. Men da det var overstået første gang, fandt jeg ud af, at det faktisk ikke var så slemt. Man tænker ikke over, at der sidder så mange mennesker og ser det, man laver. 

DHG Acro Talent

Hvad vil I vise i finalen? 

- I kommer til at se et show, der foregår i junglen, hvor man ser 'acroen' (akrobatik, red) på en ny og fed måde. 

Hvad ville det betyde for jer, hvis I vandt, og hvad vil I bruge hovedgevinsten på? 

- Det ville gøre, at vi har nået målet om, at folk synes, vores sport er spændende. Hvis vi vandt, ville vi bruge pengene på at tage til Belgien med hele vores hold. Der vil vi nemlig gerne deltage i en konkurrence, hvor der kommer gymnaster fra hele Europa.

Er der noget, der har forandret sig, siden I var med i 'Danmark har talent'?

- Vi er blevet genkendt både i skolen, på gaden og til konkurrencer. Og så vi oplevet, at der er kommet mere fokus på 'acro', så vi har faktisk åbnet et hold, hvor man kan komme og prøve det, vi laver. Der er allerede en del, der har tilmeldt sig, så det er rigtig fedt.

Ilddrengene

Hvad vil I vise i finalen? 

- Vi skal lave noget fantastisk, hvor der kommer en masse gnister, og så kommer der til at være fire ansvarsfulde voksne, der skal slukke ilden og holde øje.

Hvad ville det betyde for jer, hvis I vandt, og hvad vil I bruge hovedgevinsten på? 

- Hvis vi vinder, ville vi flippe helt ud. Vi ville holde en takketale og danse en glædesdans. Pengene skulle bruges på dobbelt-op på fredagsslik og at betale vores far tilbage for al den lampeolie, som vi har brugt. Vi vil også rigtig gerne ud og rejse til Sydafrika og til Kroatien. Resten af pengene skal ind på vores bankkontoer. 

Er der noget, der har forandret sig, siden I var med i 'Danmark har talent'?

- Vi har sat mere fokus på vores sport og er begyndt at øve meget mere, så vi er blevet meget bedre til det. Vi er også blevet genkendt af mange på gaden, der gerne ville tage selfies med os og få vores autografer. Det er ret fedt og sjovt.

Emilija

Hvad vil du vise i finalen? 

- Min finaledans handler om dét at være menneske. Vi mennesker har vores begrænsninger og nogle gange prøver vi at gøre noget godt, som ikke altid er godt nok i andres øjne.

Hvad ville det betyde for dig, hvis du vandt, og hvad vil du bruge hovedgevinsten på? 

- Det ville ændre hele mit liv fremover, hvis jeg vandt. Min fremtid ville ændre sig, da jeg ville få flere muligheder. Dans er nemlig ret dyrt, så jeg ville få råd til at komme på bedre skoler, som ville gøre mig til en endnu bedre danser. Eksempelvis kunne jeg godt tænke mig at komme på en danseskole i New York. 

Er der noget, der har forandret sig, siden du var med i 'Danmark har talent'?

- Jeg har indset, hvor hårdt det er at lave sådan et progam. Der er meget pres, og så er der meget forberedelse. Men jeg har også indset, at det er noget, jeg er i stand til at kunne klare. 

Moonlight Brothers

Hvad vil I vise i finalen? 

- I skal se opskriften på, hvordan man vinder i 'Danmark har talent' - forstået på den måde, at vi leder efter en opskrift, som vi kan følge. Vi finder dog ud af, at der ikke findes en sådan opskrift. Man skal i stedet bare tro på sig selv og tro på, at det man gør, er det rigtige. 

Hvad ville det betyde for jer, hvis I vandt, og hvad vil I bruge hovedgevinsten på? 

- Vi har ikke rigtigt tænkt over det endnu. Vi vil dog gerne udvikle vores dans endnu mere, så vi ville sikkert investere nogle af pengene i en masse dansetimer og workshops. 

Er der noget, der har forandret sig, siden I var med i 'Danmark har talent'?

- Ja, omtalen. Vi har været vant til at blive genkendt i dansekredse, men nu bliver vi også genkendt af almindelige borgere.

Anastasia

Hvad vil du vise i finalen? 

- Min finaleoptræden vil være dedikeret til de mennesker, som jeg elsker højt, men har mistet.

Hvad ville det betyde for dig, hvis du vandt, og hvad vil du bruge hovedgevinsten på? 

- Jeg ville blive rigtig glad. Jeg ville elske at kunne give en del af pengene til min familie i Moskva. Og så ville jeg gerne donere nogle af pengene til en velgørende organisation, der bekæmper børnehandel.

Er der noget, der har forandret sig, siden du var med i 'Danmark har talent'?

- Jeg har virkelig været glad for så mange menneskers støtte, og at de havde lyst til at stemme på mig. Selv i tider, hvor folk har så mange fordomme. Det giver mig det indtryk af, at jeg opnåede det, jeg ønskede: At vise poledance som en kunst.

Familia Loca

Hvad vil I vise i finalen? 

- Vores dans er en fortsættelse af vores semifinale-show, hvor vi nu er inde i elastikkernes kerne. Det er et sted, hvor alt er mørkt og trist, og vores mission er at nå det endelige lys, der befrier os.

Hvad ville det betyde for jer, hvis I vandt, og hvad vil I bruge hovedgevinsten på? 

- Det ville betyde, at det, vi gør, er sejt nok. Hvis vi vandt, ville vi tage ud og rejse for at få så meget inspiration til vores dans som muligt. Vi vil også rigtig gerne bruge pengene på at skabe en platform for unge mennesker, hvor de kan komme og blive undervist samt dele vores glæde ved dans. 

Er der noget, der har forandret sig, siden I var med i 'Danmark har talent'?

- Processen har gjort, at vi har fundet vores niche. Vi ved nu, hvilke typer show, vi synes, er rigtig fede at lave. Man kan faktisk se forskellen, hvis man sammenligner vores første optræden med vores optræden fra semifinalen, hvor vi er gået fra én type show til det, vi synes, er rigtig fedt at lave.

Hvem der løber med sejren i 'Danmark har talent' 2018, bliver afgjort den 14. april klokken 20.00 på TV 2. Her er det op til seerne at bestemme, hvem der fortjener talent-trofæet og hovedpræmien på 250.000 kroner.