Nyt tiltag i 'X Factor' - Ikke set før i Danmark

Godt nyt for bands, der vil prøve kræfterne af i det populære sangprogram.

Når ’X Factor’ rykker over på TV 2 fra næste sæson, bliver der åbnet op for en ny gruppe af musikalske talenter.

Som noget helt nyt kan bands nemlig stille op i gruppekategorien i ’X Factor’.

Det er dog kun bands, der har en eller flere sangere, der kan melde sig til. Men det betyder, at hvis du brænder for at spille trommer eller bas, så kan du deltage sammen med resten af dit band.

- Det handler simpelthen om, at vi gerne vil udvide gruppekategorien. Jeg tror, at vi med dette tiltag kan tiltrække talenter, som ellers ikke ville melde sig til. Et band er også en gruppe, og det skal selvfølgelig være bands, som har en eller flere vokalister, siger TV 2s underholdningsredaktør Dorte Borregaard.

I ’X Factor’ bliver de spirende sangtalenter delt op i tre kategorier: Solister under og over 23 ĂĄr og grupper. Og det er i den sidstnævnte, at bands hører til.

Bands skal sende en video ind

Der er netop blevet åbnet for tilmeldinger til den såkaldte precasting, hvor unge og voksne fra hele Danmark kan synge sig til en plads i den nye sæson af ’X Factor’.

Jeg tror, at vi med dette tiltag kan tiltrække talenter, som ellers ikke ville melde sig til

Dorte Borregaard, underholdningsredaktør TV2

Bands, der ønsker at stille op i ’X Factor’, skal ikke til precasting, de skal derimod uploade en video med sig selv i forbindelse med tilmelding. De vil herefter modtage besked, hvis de er videre til audition, senest den 10. oktober 2018.

Tilmelding til ’X Factor’ 2019 er åben, og det sker her.

Blachman fortsætter

Nyheden om, at bands nu er tilføjet gruppekategorien, kommer ud, samtidig med at første dommer er pĂĄ plads.

Det bliver Thomas Blachman, der har siddet godt til rette i dommerstolen på DR i 10 sæsoner. Han er kendt for sine kontante, opfindsomme og til tider grove kommentarer til deltagernes optrædener.

- Der er intet program uden mig. Man kan godt adskille mig fra Danmarks Radio, men man kan ikke adskille mig fra formatet ’X Factor’. TV 2 og DR – de skal have noget indhold, derfor er jeg nok den vigtigste i den lille treenighed, svarer Thomas Blachman pĂĄ spørgsmĂĄlet om, hvorfor han stadig vil være dommer i det populære program.

’X Factor’ blev sendt første gang i Danmark på DR i 2008. Det er et britisk format – udviklet af Simon Cowell, der selv er dommer i både den engelske og amerikanske udgave. Programformatet er solgt til mere end 50 forskellige lande – alt fra Indonesien og Kasakhstan til Colombia laver deres egne nationale udgaver.

I Danmark har 'X Factor' kørt over 11 sæsoner med skiftende dommere. Seneste sæson var det Remee, Thomas Blachman og Sanne Salomonsen. Andre dommere har været Cutfather, Lina Rafn, Pernille Rosendahl, Mette Lindberg og Anne Linnet.

I december 2017 blev det offentliggjort, at TV 2 ville overtage programmet, der produceres af produktionsselskabet Blu.