Opgav karakteren Gulddreng - det laver han nu

Malte Ebert dukkede lørdag aften op til talentprogram. Her afslørede sangeren, at han pønser på noget nyt.

I begyndelsen af året sagde 23-årige Malte Ebert farvel til karakteren Gulddreng efter at have opnået massiv succes herhjemme som den selvfede sanger med de kække bemærkninger.

Men det betyder ikke, at han har opgivet musikken.

- Jeg laver stadig musik: Skriver lidt for nogle forskellige folk, og så pønser jeg også på noget, siger Malte Ebert og uddyber, hvor han har haft en finger med i spillet:

- Jeg har lige været i studiet med Hugo Helmig, jeg har skrevet lidt for Katie Keller (dansk sangerinde, red.), og så skriver jeg meget for de artister, der er på mit eget management (Glass Management, red.).

Malte Ebert vil endnu ikke afsløre nærmere om den kommende Hugo Helmig-sang - eller om den musik, han selv udgiver, bliver i eget navn.

- Men der sker nogle rigtig spændende ting på solofronten.

Storebror med i talentprogram

Lørdag aften dukkede sangeren op blandt publikum til det sidste liveshow af 'Danmark har talent' inden finalen næsten lørdag.

Det gjorde han for at vise sin støtte til storebroren, den 32-årige Jonas Ebert, der er en del af den aarhusianske vokalgruppe Sono.

- Vi har optrådt mange gange sammen og underholdt til familiefester, fortæller Jonas Ebert, der eksempelvis gav sin lillebror en guitar i 9-års fødselsdagsgave.

Læs mere om de to musikalske brødre lige her.

Malte Ebert opfordrede på de sociale medier til at støtte storebroren og Sono - a capellagruppen gik dog ikke videre til finalen af 'Danmark har talent'.

Skal pludselig mene, hvad han siger

Selvom Gulddreng er lagt i graven, er det ikke helt ligetil at slippe alter egoet - hverken for Malte Ebert selv eller hans fans, og han bliver stadig genkendt på gaden.

Han skal også vænne sig til, at han nu skal svare på spørgsmål som sig selv.

- Det kribler i mig nogle gange for at kunne slippe af sted med at svare lidt rapkæftet - eksempelvis i et interview som det her. Hvis der er noget, jeg ikke har lyst til at svare på, kunne jeg som Gulddreng feje det af banen med en kæk kommentar. Nu skal jeg stå og mene alt det, jeg siger, lyder det fra Malte Ebert.

På trods af afskedssaluten tidligere på året dukkede Gulddreng alligevel op til overfladen for en kort bemærkning i en aprilssnar, hvor han på det sociale medie Instagram kunne 'afsløre', at han bliver en af de nye dommere i næste års 'X Factor'.

Men betyder det, at Gulddreng ikke er lagt helt i graven alligevel?

- Det kommer lidt an på, hvordan man ser det: Er Jesus helt død? joker Malte Ebert, som derefter bemærker, at han ikke regner med, at karakteren kommer til at genopstå.

Så du har lagt 'dragten' i skuffen?

- Jeg har et særligt klædeskab, hvor jeg kan gå ind, hvis jeg en sjælden gang får lyst til det, siger han.

Gulddreng sagde på dramatisk vis farvel med denne optræden til Zulu Awards '17 i slutningen af januar.

Zulu Awards bliver det allersidste show med Gulddreng. Video: Silvie Ulrikke Østebø