Underholdning

Blachmans gruppe vinder X Factor

Den sidste sæson af DR's underholdningsprogram gav sejr til vokaltrioen Place on Earth.

Tømreren Rasmus formåede ikke at slå stemmehovedet på sømmet på finaleaftenen af X Factor.

I stedet blev det Thomas Blachmanns sammensatte gruppe Place on Earth, der løb med sejren, hæderen og muligheden for at gøre en musikalsk karriere ud af det, da man i det sidste og direkte opgør med Jamie Talbot fik flest stemmer hos seerne.

Dermed kom forhåndsprognoserne fra bookmakerne også til at stemme. Forud for finaleaftenen i 11. og sidste sæson af det populære underholdningsprogram var det således Place On Earth, der var svage favoritter hos Danske Spil med 40 procent af de spillede penge og Jamie Talbot og Rasmus med hver 30 procent af indskuddene.

Seerne havde afgørende lod i stemmekurven

I finalen skulle de tre sangtalenter i første omgang synge to sange hver. Den ene var valgt af deltagerens mentor, mens musikproducerne Andreas Krüger og Kewan havde valgt en sang til hver af de tre finalister. Det var traditionen tro suverænt seerne, som i finalen bestemte, hvilke to deltagere der gik videre til den endelige dyst og dermed fik lov til at fremføre deres potentielle vindersang, som er skrevet specielt til dem. 

Efter en ellers overbevisende optræden måtte Rasmus Therkildsen med den store og velmodulerede vokal forlade showet som den første. Tometermanden fra Rødovre, der intetanende blev meldt til første audition af sine kolleger, tog sin exit fattet og med trøstende ord fra sin mentor Remee. 

Tilbage var den genremæssigt alsidige receptionist Jamie Talbot og Place On Earth, en vokaltrio med Kathrine Ørnfelt, Mille Hassenkram´og Andreas Kruse på flerstemmig skønsang, der kastede sig ud i sidste og afgørende optræden for at trække endegyldigt fra med seernes gunst.

Los Angeles og Lady Gaga koreograf venter vinderne

Årets X Factor-vindere kan ikke bare glæde sig over sejrens sødme. Med i æren og den efterfølgende opmærksomhed ved at vinde følger også at skulle indspille og udgive fire-fem numre. Desuden skal gruppen en tur til Los Angeles og have privatundervisning hos Lady Gagas faste koreograf Richy Jackson med sangtræning hos Eric Vetro.

Med sejren til Place On Earth blev der samtidig sat punktum for X Factor i DR-regi. Fra og med næste sæson er det TV 2, der står for afviklingen af programmet.