Nu kommer tv-serien ’Venner’ som brætspil

16x9
Der er godt nyt til fans, der savner tv-serien 'Venner'. Successerien lægger nu scener og figurer til et matadorspil. Foto: Hasbro

Et nyt matadorspil tager udgangspunkt i den populære tv-serie. Det er allerede revet væk mange steder.

Navnene Joey, Phoebe, Rachel, Monica, Chandler og Ross vækker genklang hos de fleste danskere.

Tilsammen udgør de gruppen af venner i den populære tv-serie ’Venner’, som blev sendt første gang fra 1994 til 2004.

Siden da blev den ikoniske dvd-boks nærmest en fast del af indretningen på 00'ernes ungdomsværelser, og nu kan ’Venner’-fans få endnu mere grej fra serien.

Der er nemlig kommet et ’Venner’-matadorspil på gaden.

Personlige rekvisitter

I stedet for de klassiske figurer med en tophat og en hund kan man i ’Venner’-matador vælge brikker, der symboliserer seriens seks hovedpersoner.

En pizzabakke for madglade Joey, en guitar for sangerinden Phoebe, en kokkehue for Monica, en dinosaur for palæontologen Ross, en håndtaske for shoppeglade Rachel og en skjorte for Chandler.

Hasbro, der er producenten bag, oplyser ikke meget om det nye spil, men et billede af spillepladen afslører, at spillepladens sædvanlige veje er byttet ud med ikoniske scener fra serien.

14 år efter sidste afsnit

’Venner’-udgaven er langt fra den første særudgave af matador, der er sendt på gaden.

Der findes hundredvis af særudgaver, der er inspireret af film, musik, tv-serier og bøger. Alt fra ’Ringenes Herre’, ’Doctor Who’ og ABBA til Disney, Harley Davidson og Hello Kitty har således lagt figurer til det populære brætspil.

Indtil videre har fans af ’Venner’-universet måttet undvære en særudgave, men nu – 14 år efter det sidste afsnit rullede over tv-skærmene verden over – er ventetiden forbi.

I tv-serien spiller de seks venner både tegn og gæt og et hjemmelavet quiz-spil, men monopoly, som det hedder på engelsk, kommer aldrig på bordet.

Noget tyder dog på, at det nu kommer til at gøre det hos seriens fans. I hvert fald er det nye spil, der indtil videre kun kan fås på engelsk, revet væk de fleste steder.

Enkelte steder er det dog stadig muligt at bestille det online.