Badehotellet

'Badehotellet' vender tilbage, men det gør Fie ikke

Efter fem sæsoner siger Rosalinde Mynster farvel til rollen som Fie i 'Badehotellet'.

Når sjette sæson af den populære dramaserie 'Badehotellet' ruller over skærmen til næste år, bliver det uden en af seriens helt store karakterer.

For stuepigen Fie, der spilles af Rosalinde Mynster, er ikke på rollelisten, når badehotellet atter slår dørene op.

Det bekræfter seriens manuskriptforfattere Stig Thorsboe og Hanna Lundblad over for TV 2. 

- Vi har længe vidst, at Rosalinde (Mynster, red.) efter sæson fem havde lyst til at prøve noget andet. Det har vi fuld forståelse for. Fem år er lang tid for en ung skuespiller. Vi har været rigtig glade for samarbejdet, og det har været en fornøjelse at se både hende og den karakter, hun spiller, vokse gennem de fem sæsoner. Nu er det tid for både Rosalinde (Mynster, red.) og for Fie at komme videre, siger de i en fælles udtalelse.  

FAKTA OM 'BADEHOTELLET'

Serien blev sendt første gang 30. december 2013 og voksede til at blive en af de mest sete serier i TV 2s historie. Over 1,5 millioner følger med hver uge.

Historien udspringer omkring det fiktive Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Jylland. Hver sommer myldrer en gruppe velstillede stamgæster til hotellet i håbet om at komme væk fra hverdagens trummerum. 

Størstedelen af scenerne er optaget i Risby-studierne i Albertslund, hvor op mod 200 stærke lamper skal give oplevelsen af solskin.

Alle sæsoner er skrevet af forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Farvel til en hovedrolle

Fie Kjær tjekkede ind på det lille badehotel ved Vesterhavet i seriens allerførste afsnit, hvor hun blev ansat som stuepige.

Hun planlagde at være der sommeren over, men livet på det lille hotel bliver hendes skæbne, og Rosalinde Mynsters karakter har været en central figur gennem seriens første fem sæsoner, der spænder over årene 1928 til 1933. 

Dog springer den sjette sæson af 'Badehotellet' seks år frem i tiden, og i seriens netop overståede sæsonafslutning flytter Fie til Newcastle med sin skibsreder.

Men Rosalinde Mynsters farvel til serien betyder blot, at der bliver plads til nye ansigter på hotellet, afslører manuskriptforfatterne. 

- Det skønne ved Badehotellet er, at det er et ensemble-spil, men det er jo samtidig et hotel. Når nogen rejser, flytter nye ind. Vi glæder os til at vende tilbage i sæson seks, hvor handlingen springer frem til sommeren 1939. Det bliver et gensyn med langt de fleste, og nye unge ansigter vil komme til, siger parret. 

Rosalinde Mynster som hotellets meget ordentlige stuepige, Fie Kjær.

Klar til nyt kapitel i karrieren

Spørger man skuespilleren selv, er det det helt rette tidspunkt at sige farvel til Fie og resten af ’Badehotellet’.

- Der har hele tiden været en ambition om at lave fem sæsoner, og det tror jeg også har gjort, at jeg psykologisk er klar til at sige farvel nu. Jeg var så ung, da jeg startede, og nu er jeg klar til at lave noget nyt i min karriere, siger Rosalinde Mynster til TV 2 og fortsætter:

Jeg har en følelse af, at jeg har ført rollen til dørs

Rosalinde Mynster, skuespiller

- Jeg har en følelse af, at jeg har ført rollen til dørs. Fie startede som den helt unge pige, der skulle finde ud af, hvem hun var, og hvad hun kunne finde ud af. Og de ting, synes jeg, hun har fundet ud af nu. I sæson fem er hun virkelig trådt ind i rollen som hotelejer på sådan en fin måde, så nu føles det som et godt tidspunkt at forlade hende, forklarer den i dag 27-årige skuespiller.  

- Jeg har også udviklet mig meget sideløbende med Fie. Vi er helt klart begge to blevet voksne, griner hun og understreger, at det også er vemodigt at sige farvel til serien og holdet bag, som hun har elsket at arbejde sammen med.

- Men samtidig har jeg den her følelse af noget fuldendt, siger hun. 

Spændende udsigter

Rollen som Fie blev Rosalinde Mynsters helt store folkelige gennembrud, og hvad skuespilleren nu kaster sig over, kan hun endnu ikke afsløre.

Snart er hun færdig med optagelserne til en ny, dansk spillefilm om Første Verdenskrig, og herfra skal hun se, hvad fremtiden bringer, lyder meldingen. 

- Jeg har nogle forskellige projekter, der ligger derude, men det er ikke, fordi jeg har forladt 'Badehotellet' til fordel for noget andet. Så det er helt sikkert spændende at se, hvad der skal ske nu, siger hun.