Danmark har talent

Her udfører sabelsluger sit farligste nummer nogensinde

Cecilia Gosilla gik ikke videre i talentkonkurrencen trods et særdeles farligt nummer. Backstage stod forældrene og passede hendes lille søn.

- Jeg tror, at jeg fik rystet hr. og fru Danmark op af sofaerne med det her.

Cecilia Polmer, der går under kunstnernavnet Cecilia Gosilla, både chokerede og fascinerede dommerne med sine sabelslugerevner i liveprogrammet af 'Danmark har talent' lørdag aften. 

- Kontrasterne kommer ud. Det var rædslen og skønheden på én gang. Hvor var det velovervejet og veludført, lød det blandt andet fra 'Danmark har talent'-dommer Cecilie Lassen. 

Iklædt en glitrende kjole, der tidligere er blevet brugt under et 'Vild med dans'-show, slugte den 25-årige kvinde fra København først to sværd på én gang, derefter blandede hun akrobatik ind i sin optræden på live-tv, hvor hun også stod på hænder og blev løftet af de fire hjælpere på scenen. 

- Det er indtil videre det farligste, jeg har optrådt med som sabelsluger, fortæller hun og bemærker:

- Jeg lagde mit liv over i Mads’ hænder. Tabte han mig eller stod han forkert, så var det ude med mig. 

Har altid gået sine egne veje

Som afslutning på sit show lod Cecilia Gosilla en sav gå ned i halsen.

Bagefter skyndte hun sig ud til veninden og sine forældre, der passede hendes otte måneder gamle søn, mens de bævrende fulgte med i showet på en tv-skærm. 

- Forældre tænker ikke, at sabelslugning lige skal være det, ens barn vælger som karrierevalg. På en måde er det enormt skræmmende, men jeg synes også, hun er smadderdygtig. Cecilia har altid valgt sine egne veje, siger hendes mor Lisbeth Polmer, der forsikrede om, at hun ikke var bange, mens datteren stod på scenen. 

- Nu har jeg set det nogle gange, og hun har lovet mig, at hun har styr på, hvad hun gør. Jeg tror ikke, hun er blevet mindre bevidst, efter hun har fået et barn. 

Langt over grænsen

I øjeblikket er Cecilia Gosilla på barsel med sin otte måneder gamle søn Michael, men ellers lever hun af at optræde - hun sluger også ild, banker søm i næsen og ligger på glasskår.

- Jeg har været på barsel i over et halvt år, og har ikke optrådt i den tid, så det var så dejligt at stå på scenen igen, siger sabelslugeren, der efter liveshowet lørdag aften ikke var blandt de to deltagere, der gik videre til finalen af talentprogrammet. 

Her kan du se, hvem der høstede flest seerstemmer og dermed skal dyste om 250.000 kroner i 'Danmark har talent'-finalen. 

Gå ud af deres gode skind

At sluge et sværd handler om at kunne kontrollere kroppen og styre kvælningsreflekserne, når man fører et sværd ned i spiserøret, hvilket tager flere år at lære. 

- Der er på ingen måde tryllekunstner, eller kaniner op af hatten. Alt er rigtigt, siger hun. 

Selv om det er farligt, forsikrer Cecilia Gosilla om, at hun og holdet er velforberedte, og de sidste fire måneder har de øvet sig på showet. 

- Jeg vil faktisk mene, at det er langt farligere at køre i bil med mig, griner hun og siger også, at hun aldrig selv er nervøs, når hun udfører sine acts. 

Se et røngtenbillede af, hvordan sabelslugning ser ud, nederst i denne artikel.

Herunder kan du se Cecilia Gosillas audition i 'Danmark har talent'.

. Video: Ida Zander Jensen

Hun begyndte på sabelslugning i 2012, efter hun blev kæreste med en såkaldt fakir - en person, der udfører ting, som normalt er forbundet med stor smerte. Siden har Cecilia Gosilla været fascineret af den verden.  

Vil du se 'Danmark har talent' live?

Vil du være med i salen, når talentprogrammet bliver sendt på tv?

Hver mandag klokken 10 kan man købe billetter til lørdagens liveshow på 'Danmark har talent'.

Billetterne kan købes lige her.

Ligesom boldjongløren Mad Skills, sangerinden Sheima og dansegrupperne Spahi Dance Studio og Beg To Differ måtte hun lørdag forlade dansekonkurrencen.  

- Drengene og jeg har hele tiden kigget hinanden i øjnene og sagt, at vi går ikke videre, fordi det her er langt over grænsen for, hvad Danmark kan tåle at se. Så vi var egentlig forberedte, siger hun og bemærker, at det alligevel er ærgerligt.

Men der var også noget andet, hun gerne ville have ud af sin deltagelse. 

- Når jeg optræder med sabelslugning, så håber jeg normalt at få folk til at gyse og gå ud af deres gode skind. Men jeg tror, at grunden til, at jeg stillede op i 'Danmark har talent', måske også var for at få lidt anerkendelse for det, jeg laver. 

- En ting er, at det, jeg laver, er makabert, sindssygt farligt, og det kan få folk til at besvime. Men det er også rigtig svært.

Se 'Danmark har talent' hver lørdag klokken 20 på TV 2 - eller gense det på TV 2 PLAY.