'Badehotellet' vender tilbage - med markante ændringer

Nu er det officielt: 'Badehotellet' får en sjette sæson. Og du skal forberede dig på det gode gamle og noget helt nyt.

Mandag aften rullede sidste afsnit af femte sæson af den populære tv-serie 'Badehotellet' over skærmen. Næsten 1,7 millioner danskere har fulgt sommerens gang i 1932.

Der blev sat punktum ved mange historier, da Andersens Badehotel ekstraordinært ĂĄbnede dørene en kold januaraften. 

SpørgsmĂĄlet er nu, om der kommer en sæson mere, eller om vi endegyldigt har sagt farvel til grosserer Madsen, Fie, Morten, Weyse, fru Frigh og alle de andre?

Forfatterne og skaberne af 'Badehotellet', Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, er nu klar til at besvare dét spørgsmål.

Ja, 'Badehotellet' vender tilbage næste år!

NĂĄr vi næste ĂĄr vender tilbage med sjette sæson, er der gĂĄet seks ĂĄr, fra vi sĂĄ personerne sidst. Vi er fremme i sommeren 1939

Hanna Lundblad og Stig Thorsboe

En helt ny tid

- Mange har gættet pĂĄ, om fortællingen om 'Badehotellet' slutter her. Det gør den ikke, siger forfatterne til TV 2.

FAKTA OM 'BADEHOTELLET'

Serien blev sendt første gang 30. december 2013 og voksede til at blive en af de mest sete serier i TV 2s historie. Over 1,5 millioner følger med hver uge.

Historien udspringer omkring det fiktive Andersens Badehotel ved Vesterhavet i Jylland. Hver sommer myldrer en gruppe velstillede stamgæster til hotellet i hĂĄbet om at komme væk fra hverdagens trummerum. 

Størstedelen af scenerne er optaget i Risby-studierne i Albertslund, hvor op mod 200 stærke lamper skal give oplevelsen af solskin.

Alle sæsoner er skrevet af forfatterparret Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Første del af fortællingen om badehotellet i det nordjyske er slut. Forude venter både det helt nye, men også det samme 'Badehotellet', vi alle kender.

- NĂĄr vi næste ĂĄr vender tilbage med sjette sæson, er der gĂĄet seks ĂĄr, fra vi sĂĄ personerne sidst. Vi er fremme i sommeren 1939. Hotellet ligger der stadig og fĂĄr stadig besøg af de samme gæster. Ligesom de stuepiger, vi har lært at kende, ogsĂĄ vil dukke op igen. Nogle af dem fĂĄr mĂĄske nye opgaver, siger Stig Thorsboe og Hanna Lundblad til TV 2 og fortsætter:

- Vi kommer op i en meget dramatisk tid, der bliver udfordrende pĂĄ en helt ny mĂĄde for det lille badehotel.

Selvom serien sĂĄledes tager et stort spring i tid, understreger Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, at 'Badehotellet' ikke skifter karakter. 

- For så ville det ikke være 'Badehotellet', siger de.

Hos TV 2 glæder fiktionschef Katrine Vogelsang sig over, at forfatterne har lyst til en sæson mere.

- Vi er sĂĄ glade for, at Stig Thorsboe og Hanna Lundblad har skrivelysten, og at seerne har smag for en sæson mere af 'Badehotellet'. Det er jo i virkeligheden de to faktorer, der bestemmer, om 'Badehotellet' skal fortsætte, siger hun.

De to skabere af tv-serien holder kortene tæt ind til kroppen og vil ikke afsløre mere om næste sæson.

- Om handlingen fortsætter udover 1939, ved vi slet ikke endnu. I lighed med første del tager vi en sæson ad gangen. Men vi har en ny fortælling, vi glæder os til at dele med seerne, siger de.

De to forfattere er allerede langt inde i skriveprocessen, så sjette sæson er klar til optagelse i sommermånederne.

Du kan lige nu se alle afsnit af 'Badehotellet' pĂĄ TV 2 PLAY