Danmark har talent

'Talent'-vinder i karrierehop med bandet

Lørdag aften fyrede Johanne Astrid og hendes band den af med en af de sange, de lige har udgivet.

Det har været nogle store dage i Johanne Astrid Poulsens musikkarriere.

Den 11-årige trommeentusiast fra Viborg trommede sig sidste år til en sejr i 'Danmark har talent', og nu har hun og bandet Jo & The Mofos udgivet deres første EP.

Det betyder, at man kan høre tre af gruppens egne sange på de store streamingplatforme. 

- Jeg inspillede alle numrene på en eftermiddag. Det var super fedt og gik rigtig godt, siger den 11-årige 'Talent'-vinder, der sammen med bandet var i et lydstudie i Aarhus i februar for at indspille rocksangene. 

Med EP'en, der officielt udkom fredag, har bandet taget det næste store skridt. 

- Vi vil gerne vise, at det er mere end et talentshow og mere end covernumre, og måske give noget inspiration, som også er en del af det her, til unge mennesker, siger forsanger Rasmus Pedersen. 

Har været et band siden finalen

Bandmedlemmerne fandt sammen, fordi bandets bassist, Christian Horty Stenrøjl, kendte Johanne Astrid i forvejen.

I forbindelse med 'Danmark har talent'-finalen den 8. april sidste år, blev han spurgt om han ville spille med trommetalentet på scenen, og her inviterede han de to andre musikere med.

- Johanne navngav os 'Johanne and the Motherfuckers'. Det modererede vi til Jo & the Mofos, og så har det været en proces det seneste års tid at finde vores lyd og identitet som orkester, siger forsangeren. 

Lige siden har de fire musikere været et band, der mødes cirka hver fjortende dag for at øve, og så tager de ud og optræder. Rekorden er fire spillejobs på en uge. 

- Vi anerkender, at det her kan gå rigtig langt, og vi har tænkt os at undersøge, hvor langt det kan gå, lyder det fra bassisten Christian Horty Stenrøjl.

Her optræder Johanne Astrid med bandet i finalen af 'Danmark har talent' 2017.

. Video: Amalie Hebel Andersen

Ikke så meget sprut og damer

Lørdag aften var Johanne Astrid og bandet tilbage for at optræde i talentprogrammet, hvor det hele begyndte.

Se deres optræden i videoen øverst på siden.

Jo & The Mofos

Vokal: Rasmus Pedersen, 40 år, bor i Aarhus, hvor han arbejder som chefkonsulent. Er også forsanger i bandet Kings In Exile.

Bas: Christian Horty Stenrøjl, 24 år, bor i Aalborg, hvor han læser til musikterapeut. Er også bassist i bandet Kings In Exile.

Guitar: Kristian Sloth, 34 år, bor i Aarhus, hvor han sælger musikinstrumenter. Er også guitarist i bandet I'll Be Damned.

Trommer: Johanne Astrid, 11 år, bor i Viborg. Går i 5. klasse. 

Den 11-årige trommeslagers perfektionisme skinner igennem, når hun skal fortælle om, hvordan hun synes, det gik: 

- Der var lige en lille småfejl, men ellers synes jeg, det gik rigtig godt, siger Johanne Astrid, der fortsat bruger et par timer dagligt på at svinge trommestikkerne. 

Under talentshowet spillede bandet rocksangen 'Shotgun Sunshine', der handler om en selvfed chef. En anden af deres sange handler om konsekvenserne af at miste et familiemedlem.

- Det handler ikke om sprut og damer. Det handler om noget, der betyder noget, og har en historie, lyder det fra Johanne Astrid om sangene, selvom de andre bandmedlemmer med et grin skynder sig at bemærke, at der ikke er noget i vejen med sprut og damer. 

Bemærker ikke aldersforskellen

De både joker og hygger sig, men det er ikke til at komme udenom, at der er en stor aldersforskel i bandet. Medlemmerne er henholdsvis 11, 24, 34 og 40 år - og det trives de fint med. 

- Selv om vi er fra hvert vores årti, er vi inspireret af mange af de samme ting og arbejder på samme bølgelængde i forhold til at skrive musikken og det udtryk, vi har, siger bassisten i bandet, Christian Horty Stenrøjl, mens forsangeren supplerer: 

- Når musikken spiller, skal vi vende os om og kigge på Johanne for at blive mindet om, at "nå ja, der sidder en lille pige bag trommerne".

Min egen fordom

Den første gang, de alle mødtes i øvelokalet, kaldte Johanne Astrid forsangen for 'Mr. Rock' - og det inspirerede ham til at skrive sangen af samme titel, der blandt andet har teksten "You call him old man, I call him Mr. Rock". 

Gad vide, hvad hun tænkte om at spille med en gammel starut som mig

Rasmus Pedersen, forsanger

- Det var min egen fordom om at komme ind i et band med en på det tidspunkt 10-årig - gad vide, hvad hun tænkte om at spille med en gammel starut som mig. Men hun kiggede på mig og sagde 'Mr. Rock', og det var simpelthen så inspirerende, siger den 40-årige Rasmus Pedersen.

Heller ikke Johanne Astrid lægger mærke til aldersforskellen.

- Det betyder ikke noget med alderen. Vi snakker om alt muligt alle sammen.

Alligevel bidrager den 11-årige trommeslager til en mere utraditionel backstageopførsel, når bandet er ude at optræde:

- Der er mange dygtige musikere derude, men det er også et spørgsmål, om man kan lege 'tik' (fangeleg, red) efter koncerterne. Og det er der nogen i bandet, der kan, joker Christian Horty Stenrøjl. 

Det er bare fed rock

Det hårde rocknummer, som Jo & the Mofos spillede lørdag aften, er ekstra sjovt at spille for en trommeslager.  

Jeg er blevet meget bedre teknisk

Johanne Astrid Poulsen

- Der er god energi og god power, og så er det også bare fed rock, siger Johanne Astrid, som selv synes, der er sket en stor udvikling i hendes trommeteknik på det år, der er gået, siden hun deltog i 'Danmark har talent'.

- Jeg er blevet meget bedre teknisk, og jeg er også bare blevet hurtigere til at suge til mig og lære.

Bandet drømmer nu om at udgive et helt album, og så skal de ud og optræde igen til sommer - de konkrete planer kan de endnu ikke afsløre.

Se eller gense 'Danmark har talent' på TV 2 PLAY