Keld Heick springer ud som teaterskuespiller

- Det er sidste chance, lyder det fra den erfarne musiker, der fylder 72 om få dage.

Han har været med i revyer før, men de fleste tænker nok på Keld Heick som den erfarne melodi grand prix-veteran og musiker.

Nu springer han ud som teaterskuespiller. 

Det sker på Bastionen i Nyborg, hvor han skal medvirke i musikteaterforestillingen 'End of the Rainbow', der har premiere i februar 2019. 

- Først tænkte jeg: "De har ringet på et forkert nummer", joker Keld Heick i 'Go' morgen Danmark', hvor han fortæller om sin kommende rolle. 

Forestillingen handler om de sidste måneder af Judy Garlands liv i 1969. Han skal spille den loyale ven - pianisten Anthony - der forsøger at holde sangerinden ude af problemer med både stoffer, druk og et problematisk forhold til mændene i hendes liv.  

- Jeg er da lidt nervøs for, om jeg nu også kan huske alle de replikker, så der skal læses grundigt, fortæller han. 

Spiller ikke rollen

Keld og hustruen Hilda Heick prøvede allerede tilbage i 1986 at være med i en revy for første gang. Siden har han medvirket i omkring 12 revyer.

Keld Heick kan bruge sceneerfaringen til at undgå panik, når rampelyset bliver tændt, men det er alligevel noget andet at skulle spille en teaterrolle, synes han. 

Jeg føler ikke, at jeg skal spille rollen, men være rollen

Keld Heick

- Jeg er ikke uddannet skuespiller, så tvivlen og usikkerheden ved at skulle være skuespiller kom tilbage på samme måde, som da jeg skulle sige ja til 'Four Jacks' (en teaterkoncert om gruppen af samme navn, der i 1956 bestod af John Mogensen, Poul Rudi, Bent Werther og Otto Brandenburg, red).

Dengang kendte han dog til den danske sanger Poul Rudi.

- I 'End of the Rainbow' skal jeg sætte mig ind i en anden person, som faktisk viser sig minder meget om mig selv.

Da Keld Heick læste manuskriptet, genkendte han sine egne karaktertræk i rollen som Anthony, der både er lidt sarkastisk, men samtidig et ordenligt menneske, der gerne vil hjælpe Judy Garland ud af sine problemer - uden bagtanker.

Derfor takkede han også ja til at være med. 

- Jeg føler ikke, at jeg skal spille rollen, men være rollen, siger han. 

- Selvfølgelig er der teknikker, jeg skal lære, og der er jeg blevet lovet god hjælp. 

Vild med udfordringer

Keld Heick fylder 72 år den 24. februar, og skulle det være, skulle det være nu, mener han. 

- Skal vi ikke sige, at det er sidste chance, griner han.

Han elsker at udfordre sig selv. Selvom det i dag godt kan knibe med at huske navne på personer, kan han eksempelvis altid huske sangtekster, forklarer han, og det holder ham ung at kaste sig ud i nye ting. 

- Jeg skal holdes ung, og det bliver jeg på alle leder og kanter. Det bliver jeg også på grund af børnebørnene. Det nytter ikke, at jeg sidder i stolen og ser fjernsyn. Det er en dejlig ting at blive udfordret og at få hukommelsen udfordret.

Betty Glosted spiller rollen som Judy Garland, mens også skuespiller Jon Lange medvirker i forestillingen, der produceres af duoen Allan Wahlers og Allan Damby.